od Anonymous » 05.02.2007-18:36
Tak já náhodou staré XJ 600 vlastním. Abych řekl pravdu jak se někdo zde zmínil připadá mi krásnější než nový Diverzion. Nevím jak je to zjízdníma vlastnostma na Diverzionu,nikdy jsem na tom neseděl,ale staré XJ je celkem pohodlný stroj,který bude mít horší jízní vlastnosti,ale bude to dáno spíš stářím než spracováním. Vždyť má oproti svému nástupci i silnější trubky na teleskopech. Teď právě předělávám celý podvozek,měním co se dá i dokonce nový centrální tlumič a řízení mám na kuželíkových ložiscích.Pak Vám dám vědět jaký je to rozdíl.
Ona už to bude vlasně skoro nová motorka,vše je po generálce a to i motor.
A co se týče žraní oleje tak,když jsem jí koupil žrala něco kolem litru na tři tisíce km a to tam byl motul 10W40. Pak jsem druhý rok laborobal zhustším olejem Castrol GP 20W50 a to byl můj konec,žralo to tak litr na tisíc.
Po generálce motoru jsem se vrátil opět k motulu 10W40,po pětistech km jsem dolil asi dvě deci a pak už nic,ujel jsem cca pět tisíc km a olej se drží pořád na stejné hladině. Takže spokojenost. A co týče gum na starší motorky,není jich takový výber,ale dá se úplně s přehledem vybrat.