Origo díly vs neorigo díly?

Origo díly vs neorigo díly?

Příspěvekod Anonymous » 16.04.2007-07:27

Ahoj,
předevčírem jsem byl kupovat olejový filtr v yamaze a cena už mě trochu ommráčila 355kč :-( (o 70kč víc než minule) Vzal jsem si ho..., ale chci se zeptat jakou máte zkušenost s použitím neorigo olejových filtrů nepř od firem Mann, Champion, Hiflo ?
U vzduchového filtru bych vzal bez rozmýšlení náhradu, ale u olejového filtru přeci jenom... Zase rozum mi říká "je to jenom nápis a neorigo může bát klidně i kvalitnější..
Jinak alespoň ušetřím za olej a vezmu GPS přes net (díky za propracované odkazy :-) ) za 236kč/l místo 335 kč/l v kamenným domku.

Díky
Anonymous

Příspěvekod OTIS » 16.04.2007-08:58

Co já vím, tak v autorizovaném servisu u nás dávají Yamaha dávají Champion. A třeba ten s nápisem Yamaha je zrovna vyroben u Champion! Stejně jako oleje Yamalube dělá prý Motul...
Já používám Hiflo, někdo "noname" od Louise. Cena kolem 180 Kč.
OTIS
XJ veterán

Images: 1863
Kraj: Jihomoravský
Typ XJ: 600N
Rok výroby XJ: 2001

Příspěvekod Bartus » 16.04.2007-09:35

Já používám taky Hiflo, navíc v yamaze mi sami nabídli jestli nechci i neorigo. Samo že jsem ho vzal, myslím že tam není co pokazit. A co se týče toho oleje co dělá pro Yamahu Motul, nechápu proč je tady v Ově dražší než ten samý v origo krabici Motul :evil: Obvykle tady oleje Motul prodávají za 250/l a já bral v pneuservise v Bohumíně za 200/l, samo že mi dal slevu, takže si vemte jaký musí mít rabat na tom litru když mi maloobchod dá slevu 50kč :?:
Bartus
XJ štamgast

Images: 162
Kraj: Moravskoslezký
Typ XJ: Suzuki DL1000 BMW 1150 GSA
Rok výroby XJ: 2005

Příspěvekod Mira XJ » 16.04.2007-11:08

Rabat? Oleje Castrol jsem přestal brát právě z toho důvodu. Maloobchodní cena 650kč/l ,fiko v obchodě jsem ho koupil za 350,-/l . Ten stejnej origo zabalenej. Když jsem chtěl opět,tak mě řekli,že prodaj,ale jen za 650kč/l - pry dostali po párkách od zástupce Castrolu,že to MUSÍ prodávat za doporučenou cenu. Tož jako vejvar 300kč/l a ještě na tom vyděljí je i na mě trochu moc. :shock:
To mám z toho života jakej vedu, to mám z toho s kým se tahám!
Mira XJ
XJ štamgast

Images: 0

Příspěvekod Anonymous » 16.04.2007-11:12

Díky za odpovědi, tak to jsem byl v yamaze pro olejový filtr naposledy :-)
Anonymous

Příspěvekod Anonymous » 16.04.2007-16:49

Ahoj, seřizuje mi motorku chlápek co dělá v yamaze v Německu. Chtěl jsem mu ušetřit práci tak jsem koupil filtr a olej aby to nemusel shánět jezdí do Čech jednou za měsíc. Olej od Motulu v poho., ale filtr Champion koupenej v yamaze mi málem omlátil o hlavu cena strašná a divil se že to vůbec můžou prodávat tak nevím co si mám myslet.
Anonymous

Příspěvekod OTIS » 16.04.2007-17:27

No tak asi tam mají přísnější režim a nemohli by prodávat v Yamaze neorigoš. Někdo přece ty origoš díly musí kupovat :D
OTIS
XJ veterán

Images: 1863
Kraj: Jihomoravský
Typ XJ: 600N
Rok výroby XJ: 2001

Příspěvekod kubik1 » 15.05.2007-00:49

ty voe 600 vočí za litr voleje to snad neni pravda! :shock: kucíí nevim gde nakupujete ale snad funguje trochu trh ne? negde maj urco levnejsi ten samej nebo aspon plnohodnotnou nahradu...
a filtr za 355kc? VASAXXI to ses jim doufam vysmal do obliceje ne? :smt106
kdyz si v mototechne koupis treba polskej fitron podle katalogu na XJ tak snad je homologovanej na XJ co? osobne sem nemel nigdy olej filtr drazsi nez 130Kc

s origo servisama sem si uz vyslech svoje... napr nasim v toyote na patrolovy menili motor (nejaka vadna serie svolavali urcity vyrobni cisla) a po asi 100km jizdy na dovolenou auto zdechlo a rozsvitilo se check engine,tak sme zavolali autorizovanou vyjezdofku od toyoty. chlapek chvilku lezl po motoru a pak jen prisrouboval kostreni ktery nebylo dotazeny... :smt120
nebo pri jizde z pravidelne kontroly v toyote se nasim prehrival motor sotva s nim doskakali na pumpu a zjistili ze tam neni vubec chladici kapalina!!! :smt120

kolega z prace 3x reklamoval rádoby opravenou prevodofku na cordobe u seat servisu....
atd atd

kucíí z tech origo a autorizovanejch servisu zas nebudte tak v tranzu.

asi to sem uplne nepatri sic je to tu o jednostopejch ,ALE ted mi posledni dobou nejak klepal dýzl fial JTD ,mrknu pod kapotu a zjistil sem ze mi vzduchovy potruby do motoru nasavalo dečku z haubny a ta to ucpavala- ustrihnul sem ji a je to OK. by me zajimalo co fsechno by mi u fiata v servisu vymenili :lol:
XJ 900F rok 1991 4BB
kubik1
občasný přispěvatel

Images: 16

Příspěvekod Drobeček » 16.05.2007-05:59

Při otázce ORIGO čí DRUHOVÝROBA se rozhoduji jen o jaký díl jde.
Filtry samozřejmě HIFLO za poloviční cenu než origoše od YAMAHA (stejně jsou tam ty samé akorát v jiné krabičce s nápisem YAMAHA - made in JAPAN za cenu jedou tak velkou) :wink:
Olej chutná mé "máše" nejlépe klasický "CASTROL GP" řádově za 250-280,- Kč/litr.
Například zrcátka jsem si koupil original YAMAHA po dvou špatných zkušenostech s neorig. zrcádky, které se ve 120km začali sami sklápět a nešli utáhnout. Svíčky vyhovují od NGK (BPR8ES) jelikož "Brisk je Risk" což jsem si také vyzkoušel na vlastní kůži. Gufera také raději originál než ARIETE za polovic, zato s životností cca 50%
Jde vždy o to zvážit co je a co není potřeba kupovat originál.
Drobeček
XJ štamgast

Images: 93
Kraj: Praha
Typ XJ: XJ 900F
Rok výroby XJ: 1984

Zpět na Jen tak