SNÍMAČ DIGITÁLNÍHO TACHOMETRU

Pravidla fóra
Zkuste využít funkci hledat před přidáním nového dotazu. V případě nového dotazu/příspěvku vždy na začátek uveďte přesný typ a ročník XJ, ke kterému se dotaz vztahuje!!!

SNÍMAČ DIGITÁLNÍHO TACHOMETRU

Příspěvekod Anonymous » 21.06.2005-14:09

Viděl jsem někde na netu pěkně vyřešené upevnění magnetického snímače pro digilál a protože ten můj byl tak hnusně vyřešený - tak jsem se rozhodl ho trošku vylepšit: A výsledek? - posuďte sami:
Foto 1. Fáze přilepování snímače
Obrázek
Obrázek

Foto 2. Finální podoba:
Obrázek
Obrázek

POUŽITÝ MATERIÁL: silon
doba výroby: cca 30 min.
Použité lepidlo: - Ponal - drží jak svině a je odolný vodě a teplotě.
To přetékající lepidlo postupně průsvitní a už to nevypadá tak opatlaně. :D
Později můžu přidat technický nákres - teď na to nemám kdy. :wink:
Anonymous

Příspěvekod sjirka » 28.05.2006-23:39

Tak jsem si taky pořídit tacháč - Sigmu 906 - vypadá fakt hezky a je do 200 km/h (tak rychle nikdy nepojedu) :lol:

Obrázek

Pokud jde u uchycení snímače - v pohodě na vidlici...

Obrázek

A magnet? Vzhledem k ideálním kotoučům to bylo bez problému - magnet se přesně vešel do výřezu a trochu epoxidového lepidla ho udrží na místě. Vzhledem k malé hmotnosti magnetu (a trochy lepidla) a umístění blízko osy otáčení ani není třeba převažovat kolo (snad :oops: )

Obrázek

Tak... a mám to zadarmo :smt109

BTW: Jakej máte nastavenej obvod kola? Nevím jestli to mám dobře. A u standardních gum by měl být shodnej...
sjirka
XJ štamgast

Images: 79

Příspěvekod OTIS » 04.07.2006-06:35

Teď asi aktuální téma.
Kolik ukazuje digitál když origo tacháč má 50 a 90 Km/h.

Nechápu jak můžou ty pokutovat za +1 km/h, když jejich radary mají přesnost +-3km/h do 100, +-1 nad 100.
OTIS
XJ veterán

Images: 1863
Kraj: Jihomoravský
Typ XJ: 600N
Rok výroby XJ: 2001

RYCHLOST DIGI KONTRA ANALOG

Příspěvekod Anonymous » 07.07.2006-22:17

OTIS píše:Teď asi aktuální téma.
Kolik ukazuje digitál když origo tacháč má 50 a 90 Km/h.

Nechápu jak můžou ty pokutovat za +1 km/h, když jejich radary mají přesnost +-3km/h do 100, +-1 nad 100.

Měřili jsme to s kamarádem, takže při 50km/hod. ukazuje XJ900F-91 60km/hod. a při 90km/hod. ukazuje 100km/hod. Navíc na 10km si přičte tachometr na mašině asi 600 metrů.
Anonymous

Příspěvekod Anonymous » 04.09.2006-17:53

Konečně jsem si udělal radost a koupil jsem si digitální tachometr. Jedná se o model SIGMA BC 1200. Krom standartních funkcí jako ujetá vzdálenost od vynulování, celkové ujeté vzdálenosti, průměrné rychlosti, max. rychlosti, stopek a času stráveném jízdou má i možnost nastavení dvou rozměrů kol. To znamená že se dá použít jak na moto tak i na kole.
Obrázek

Uchycení magnetu byl docela oříšek a docela dlouho sem přemýšlel jak na to. Chtěl jsem to udělat jako ronn, ale kabel byl moc krátký tak mě napadla nejjednodušší možná varianta. Sehnal jsem válcový magnet, který jsem na brusce stáhl na průměr , který odpovídá velikosti šestihranu na šroubu kotouče. Magnet jsem přilepil na průhledný silikon a bylo hotovo. Kotouče se zas tak často nemění a magnet by měl jít kleštěma krásně vytrhnout kdyby to bylo potřeba.

Obrázek

Zatím mám najeto asi 100km a absolutně bez problému. Zjistil jsem, že při rychlosti 50 na digi ukazuje normální tak 51km/h, ale při rychlosti 130 digi ukazuje normální 140km/h to už je docela velký rozdíl.
Anonymous

Příspěvekod Anonymous » 24.04.2007-21:14

Ja som kupil buranu xj a budiky som riesil asi takto
prvy test na stojane viac som sa bal aby sa nahodou nestala nehoda kval 5
Obrázek
v Bikers Crown za 3200ck
kym som prisiel na uchytenie toho magnetu ma skoro kleplo
Obrázek
Obrázek
Anonymous

Příspěvekod Anonymous » 27.06.2010-13:48

jstrba píše:Ja som kupil buranu xj a budiky som riesil asi takto
prvy test na stojane viac som sa bal aby sa nahodou nestala nehoda kval 5
Obrázek
v Bikers Crown za 3200ck
kym som prisiel na uchytenie toho magnetu ma skoro kleplo
Obrázek
Obrázek

Tak tenhle tachometr tam mám taky. Už jsem to s ním koupil. Jestli bude zájem, nafotim uchycení snímače, protože je podle mě docela elegantně jednoduše vyřešen. Akorát mi nechce ukazovat otáčky a vůbec nevím čím to je. Signál do něj jde...
A máš nějak vyřešen ukazatel stavu paliva? Přemýšlím nad tím, jak to zprovoznit...
Anonymous

Příspěvekod Zdeněk » 27.06.2010-18:16

Vy volové zase jedna věc, co tam chcu mít taky. Už jdu hledat tacháč z kola. Teď jsem jel se švagrem na projížďku a on měl 162,3km a já dokonce 169,5km tak jsme se hádali, kdo to má blbě. Samozřejmě, že jsem přesvědčen že honda to má blbě a XJ přesně. Ale ten tacháč vyzkouším. Zdeněk
Zdeněk
častý přispěvatel

Images: 13
Kraj: Moravskoslezký
Typ XJ: GSF 600 S Bandit
Rok výroby XJ: 1998

Zpět na Vzhled&Úpravy