ZRCÁTKO NA "MRTVÝ ÚHEL"

Pravidla fóra
Zkuste využít funkci hledat před přidáním nového dotazu. V případě nového dotazu/příspěvku vždy na začátek uveďte přesný typ a ročník XJ, ke kterému se dotaz vztahuje!!!

ZRCÁTKO NA "MRTVÝ ÚHEL"

Příspěvekod OTIS » 15.07.2006-09:01

Velmi praktická pomůcka - často jsem se pustil do předjíždění a ejhle už mě předjížděla plechovka, ale zrovna byla v místě, které normální zrcátko nevidí. Je to příliš nebezpečná situace, proto sem si koupil toto za asi 30 Kč (inspirací mi byl Havlis).

První to hranaté - nedoporučuju na moto, protože není vypouklé a už malé třesení zrcátka způsobuje rozmazaný pohled.
Pak to kulaté - je vypouklé, lze s ním otáčet na potřebný úhlel, poskytuje "čistý" obraz.
(Píšou, že podle výhlášky musí po nalepení zůstat plocha hlavního zrcátka min 100 cm čtverečních)

Obrázek
OTIS
XJ veterán

Images: 1863
Kraj: Jihomoravský
Typ XJ: 600N
Rok výroby XJ: 2001

Příspěvekod Anonymous » 25.07.2006-15:54

Já mám na zrcátku to hranatý ale dole a nezdá se mi že by se nějak třepalo,mě funguje na 100% :D
Anonymous

Příspěvekod OTIS » 23.09.2006-08:28

Zkoušel sem to hranaté na různých místech a naprosto nefunkční, asi máš jiné.

To kulaté je od firmy FILSON
Obrázek

Ale je to kurevsky nekvalitní výrobek a není to problém jen jednoho kusu. První se mi rozpadlo po několika stech km, u druhého mi vypadlo zrcadélko už na ulici u baráku...
Takže pokud si to někdo koupíte, je nutné to zrcadélko vyloupnout (vůbec tam nedrží) a za pomocí lepidla to poupravit a pak to bude nesmrtelné!
OTIS
XJ veterán

Images: 1863
Kraj: Jihomoravský
Typ XJ: 600N
Rok výroby XJ: 2001

Příspěvekod Anonymous » 06.01.2007-19:28

S tím mrtvým bodem je to fakt o čuňu, taky se mi stalo že plechovka byla vedle a já chtěl předjíždět , hrklo ve mně jako ve starejch pendlovkách.
Chlapi chci se jenom optat dá se zpětné zrdcátko utáhnout , myslím zrdcátko k tyčce , protože mi pravé je podstatně volnější jak levé a při jízdě se pravé chvěje a není nic vidět.Myslím si že je to tím že není utažené.Chtěl jsem si ho utáhnout ale nevím jak na to ,protože samotné zrcadlo ven nejde a tak se ptám jestli nemá někdo zkušenost.
Díky za odpověď.
Anonymous

Příspěvekod Faudy » 08.01.2007-09:25

Podle me to moc nejde (prvni fotka na http://www.volny.cz/hampster/triky/xjmirror.html, nic moc kvalita ale zaboha nemuzu najit kam jsem si nahral original). Nekde snad to rozmlaceny zrcatko mam na baraku.
Utazeni sroubu pod zrcatkem by mozna slo, ale druha vec je takovy ten plast co drzi kloub. Neni naprasklej?
Co jsem zkousel tak sundat zrcatko (sklicko) bez poskozeni se mi nepovedlo. Problem je, ze je to panoramaticke sklo a to se neda dost dobre sehnat. Pokud by ses odhodlal to parat, tak bych udelal diru zezadu do toho cerneho plastu a pak ji zase zavaril. Furt lepsi nez novy zrcatko...
Faudy
občasný přispěvatel

Příspěvekod xy » 08.01.2007-14:53

...někde jsem četl (nevím jestli tady) o opravě zrcátka navrtáním plastu a vyplněním montážní pěnou,mě uvnitř zrcátka něco chrastí při přejezdu nerovností,na to by to snad mohlo fungovat,jestli i na chvění při jízdě to nevím...
xy
XJ štamgast

Images: 4
Kraj: Středočeský
Typ XJ: fzs 600
Rok výroby XJ: 1998

Příspěvekod Faudy » 08.01.2007-15:06

To pomuze na to rachtani. Ale zase to zrcatko trochu ztezkne a je podle me vic nachylne na vibrace. Fouknul jsem tam ty peny fakt malinko a nic neucpaval.
Faudy
občasný přispěvatel

Příspěvekod Anonymous » 08.01.2007-20:29

Já si taky myslím že pokud se nepoužije hrubé násilí tak se do něho nedostanu, potom stojí za uváženou jestli za pár kaček nekoupit do foroty nové a toto mít jako náhradní díl ,,kdyby něco,,.O tom převleku z venku zrdcátka (matice zvenku) naprasklé ani prasklé není , ale na levém ano a to drží jako židovská víra.tím bych řekl že to nemůže být.Ale jinak dík za radu, až koupím nové tak se ho pokusím nějak opravit a dám vědět jak to dopadlo.
Anonymous

Příspěvekod Faudy » 09.01.2007-10:25

Nejsem si jistej, ale vevnitr je maticka co drzi pruzinku, takze se maximalne zvetsi predpeti ty pruzinky. Muzu to doma zkusit najit, ale nejsem si jistej, jestli jsem to pri stehovani nevyhodil.
Faudy
občasný přispěvatel

Příspěvekod Anonymous » 09.01.2007-21:26

Myslím že toto přichycení je stejné jako u ostatních zrcátek které znám od Fichtla přes další zpětná zrcátka českých výrobců a nevěřím že by Japonci vymysleli něco nového leda to že se nedá bez hrubého násilí dovnitř aby to někdo ,,neokopčil,,??!!!
Anonymous

Příspěvekod Anonymous » 20.04.2007-07:44

Tak jsem včera rozebíral zrcátko :-) aniž bych si přečetl tyto příspěvky.
Bohužel v nevědomosti jsem ho vyšroubova:-(
uvnitř je:
popsano od tyčky (je na jí zavit) pulkruhová podložka
celkem silné péro zapadajicí do podložky
na něm podložka
a na ní samojistící matička ( s tím plastem)
Naštěstí se mi to podařilo dát dohromady asi po dvou hodinách hraní.(už jsem si to chtěl vzít do postele jako hlavolam)
Vyvrtal jsem zezadu dirku 2mm vrtáčkem v úrovni matičky podržel si ji abych mohl zašroubovat tu tyčku. Poté se mi nedařilo utáhnout dostatečně tu matičku tak jsem do ní vyvrtal dírku na zaseknutí potom jsem to dotáhnul skoro bez potíží.
Anonymous

Příspěvekod Anonymous » 21.04.2007-10:49

Tak já jsem to vzal taky zhurta a do zadní části zrdcátka jsem vyvrtal otvor cca 13 a pomocí zahnutého očkového klíče dotáhnul (byla tam matka samozajišťovací) s podivem byla skoro vyšroubovaná tak jsem ji dotáhl skoro na fest a nyní drží jak židovská víra a vůbec se neklepe. Ale jak jsem to zkoušel tak by možná stačilo kroutit zrdcátkem v patřičném směru a dotáhne se matka sama, zkoušel jsem to a vypadalo to reálně.Musím tuto akci zopakovat na levém, protže se mi zdá že se chvěje zase levé. Díru jsem zaslepil pomocí krytky která se používá na zakrytí šroubů do dřeva a lepidla Patex na plasty drží super.
Anonymous

Zpět na Vzhled&Úpravy