od Anonymous » 15.04.2007-21:18
Prosím vás i na starší XJ 600 51J r.v.1989 je ten napínak automatickej? Neví to někdo jistě? ještě jsem s ním nic nedělal (od té doby co mám tuto mašinu a to je už 7let).
Napínák je umístěnej stejně. Z boku jeho těla, čouhá obyčejnej šroubek s pojistnou matkou. Tím se to asi šteluje, ne? Ale jak? Když budu utahovat budu řetěz dopínat? A pokud je tam tedy z boku ten šroub, tak je celý napínak asi manuální?
Kdyby to bylo manuální, asi by chtěl dopnout. Ale přiznám se, že bych to zkusil jen odhadem, ježto se mi ještě nechce sundávat víko hlav. I když mě to do budoucna jistě čeká, pro jistotu. Mašina šlape na 100% ale za tu dobu už to bude chtít zkontrolovat vůle ventilů, sedla celej rozvoďák atd...
Už minulej rok, jsem to chtěl hodit do servisu, aby udělali i podtlaky, ale servisák v Yamaze Donar mě to nějak rozmluvil, vlastě jsem měl pocit, že s takovou starou motorkou se nechcou špinit. Tím je nechci v žádným připadě nějak pomlouvat, protože, vždycky si na mě udělal chvilku a dobře poradil, když jsem měnil spojku, atd. Spiš jako většina profesionálů ve svým oboru, už mašinu starší desíti let nepovažoval za rentabilní opravovat. Ostaně, už když jsem ji koupil (ne zrovna moc při penězích) a nechal ji tam na ulici poslechnou, jestli se jim zdá vše ok, dával oči na vrch hlavy, že si někdo takovej střep (promiňte mi ten výraz - jedná se přece o XJ ) za půl sta vůbec koupí. Za sedm let můžu říct, že neměli pravdu, ježto mě mašina přinesla spoustu radosti, nikdy mě nenechala na holičkách a nic se na ní nevysralo. Spojku jsem odepsal změnou oleje sám...
Přiští zimu se do toho rozvoďáku a ventilů půstím sám, nebo možná zkusím toho borce v Holubicích, psalo se tady o něm v dobrým. Uvidíme.
Koukám, že jsem se trochu rozepsal, jestli někdo má zkušenost s tim mým napínakem, tak dík moc za radu!