od Jarda_ValMez » 08.11.2007-07:39
Zdarec vespolek.
nedá mi to taky na tuto diskuzi nezareagovat.
Plachtu přesně z obrázku jsme si s Klabanem koupili již před páru lety a mám s tím tyto zkušenosti .
KLADY: je lehká, nereaguje na sluneční svit, vleze se všude (i když jedu ve dvou (3 kufry+tankbag, stan, spacáky, židličky, stoleček, jídlo na 10 dní, vařič, ešus a vše, co na cesty potřebuji) tak se mi plachta vleze vždy někam. Nezakrývám mokrou mašinu, ale preventivně před deštěm, nebo ranní rosou super. Stejně tak v Chorvatsku a itálii, kde se hodně moc práší, je mašině pod plachtou výborně. Bez ní by byla zaprášená jako prase a kdo ví, co by ten agresivní prach udělal s elektrikou, lakem a pod. Vozil jsem dříve plachtu s kovovými oky, upínal jsem ji gumycukama, ale od té doby, co mám tuto plachtičku je to pohodlnější a rychlejší požití i v jednom, což u plachty s gumycukama bylo skoro nemožné.
ZÁPORY: materiál je dost jemný (ale zase je lahká - vše je na úkor něčeho). Když zavadím o ostrou hranu (stupačka a pod...) a neopatrně škubnu, plachta se protrhne. Ale vždy se vše opraví EXTRA POWER lepící páskou (stříbrná s protkanou textilií) a plachta drží jako nová. Při blížícím se větru plachtu raději přikurtuji přes sedlo gumycukem, protože zase extrémně moc na mašině nedrží. Ale po přikurtování je to O.K. Další mínus je velký déšť. Několikrát se mi stalo, že když pršelo celou noc, z plachty jsem měl "bazén" plný vody. Ale to by se stalo zřejmě u každé plachty, mimo vytvoření stříšky.
DOPORUČENÍ: na XJ 900 jsem bral plachtu XXL - byla to ta největší, co v Luise měli. Stačí na přykrytí skoro celé mašiny, včetně kufrů a předních kotoučů (kufry nesundávám, mám v nich orig. textilní nepromok. brašny).
TAKŽE ZÁVĚREM: Tuto plachtu za tyto peníze všem doporučuji. Její přednosti a užitné vlastnosti převyšují zápory.
Jarda.