http://www.parabola.czEurosport je na analogovy astre anglicky, nemecky a pak asi jeste v peti dalsich jazycich. Akorat ze ne cesky. To me osobne nechybi, protoze treba ten dakar 2003, to bylo na bliti. Dva dni jsem to na kabelovce vydrzel a pak pridelal na okno antenu. Predloni uz ho hodili rovnou anglicky i na nasi kabelovku, loni uz jsem bydlel na Southfolku, takze jsem zase jel ze sataku.
Jinak satelitni komplet muzes natocit na ruzny druzice, problemem je ovsem hlavne kvalita signalu. Nekde to treba neni vubec mozny (treba stoji v ceste jinej panelak
), na vetsinu satelitu by melo stacit 60cm, coz je typicky prodavana antena, ale 75cm nic clovek nezkazi. Pokud clovek nemuse svajnehunde, reklamy na vizir a jodlovanou dechovku, coz jsou ty mrchy nad nama a chce neco englicky, tak tyhle satelity viseji vic na zapad (okolo nultyho poledniku) a je proto treba vetsi antena.
Taky je trochu rozdil v Chebu a v Ceskym Tesine. Prakticky lidi koukaji na astru nebo eurobird.
Analog, pokud ho nekdo proda levne za par stovek, proc ne? Po ukonceni vysilani uz ma clovek antenu na digital, staci dokoupit konvertor, pokud ten stavajici nestaci a receiver. A jede se dal. Na digi me stve, ze skoro vsechno je kodovany, ten analogovej eurosport anglicky je pro me co ted bydlim na vesnici doslova dar z nebes.