výfuk

Pravidla fóra
Zkuste využít funkci hledat před přidáním nového dotazu. V případě nového dotazu/příspěvku vždy na začátek uveďte přesný typ a ročník XJ, ke kterému se dotaz vztahuje!!!

výfuk

Příspěvekod Anonymous » 15.11.2006-17:26

Ahoj, nevíte někdo jestli se dá dostat karbon z výfuku. Chci ho dát přechromovat.
Anonymous

Příspěvekod lynx » 16.11.2006-09:18

Ty znáš nějakého nadšence, co ti je za cenu menší než je nový přechromuje? Jinak u dvoutaktů jsme karbon vypalovali, tady to vzhledem k minimálnímu úbytku oleje považuju za zbytečnost.
lynx
XJ štamgast

Příspěvekod Anonymous » 16.11.2006-17:28

jeden výfuk stojí 9500 Kč tak doufám že se vejdu:)
Anonymous

Příspěvekod Mira XJ » 17.11.2006-02:16

Dělají se repliky kdy oda výfuky stojí kolem 10 000,- pokud máš v háji jen jeden,tak se tady domluv a myslím že nebude velký problém aby si ten druhý někdo vzal. Nebo tam dej oba nové (ty repliky) a ten nepoškozený origo prodej.
Jinak výfuky nikdo nechce dělat, protože jim pěkně zas.reš lázeň. Karbon z toho nikdy nedostaneš! Je to uzavřený výfuk,který bez zničení nejde rozdělat.
To mám z toho života jakej vedu, to mám z toho s kým se tahám!
Mira XJ
XJ štamgast

Images: 0

Příspěvekod Anonymous » 17.11.2006-11:28

Ještě je pak nouzová možnost pokusit se přebrousit ty škrábance, potažmo pak celej vejfuk a zkusit to stříknout..takový "chromový" barvy se dělaj, ale otázka je, jak dlouho to vydrží.. :/
Anonymous

Příspěvekod Anonymous » 17.11.2006-15:17

Jestli nejsou ty škrábance hluboké, tak zelenou pastu a filcák. Ne že bys je vybrousil úplně, ale nejsou tak vidět. Nevím jestli někdo v Pavlovicích na to koukal, ale dělal jsem to minulou zimu. S tou barvou nevím jak to snese teploty.
Anonymous

Příspěvekod Anonymous » 17.11.2006-17:23

Tak vyloženě chrom barvu, aby byla trochu odolná, jsem zatím nenašel..většinou to není ani pro venkovní použití. Ale našel jsem tohle..http://www.motipdupli.cz/article.asp?nArticleID=169&nLanguageID=1, což vypadá už zajímavě, jen by to člověk musel vidět, jak to vypadá, třeba ta stříbrná.. :?: Nebo pak ještě třeba tohle.. http://www.motipdupli.cz/article.asp?nArticleID=174&nLanguageID=1. S těma teplotama nevim, zas tak horkej ten vejfuk nebejvá..ale je to další namáhání no :?
Výsledek asi nikdy nebude stopro jako novej chrom, ale když by to bylo lepší než stříbřenka, tak by tovzhledem k ceně stálo za úvahu myslim. Jo a zajímavý věco se daj zjistit v poradně na barvy.cz :wink:
Anonymous

Příspěvekod Anonymous » 17.11.2006-18:20

Tak ten druhý snad ani omylem to je normální barva na cokoliv k ničemu. V omezené míře odolává povětrnostním vlivům. A ta první varianta taky na nic - nepoužívat na chromovaných částech.
S barvou bych to neřešil. Spíš ty repliky, nebo starší laufy. Z Deutschlandu jsem si je loni nechal poslat za 170 evropskejch a přeleštil pastou jak jsem psal.
Anonymous

Příspěvekod Anonymous » 17.11.2006-18:21

Skarabance mi ani tak nevadi, to k tomu patří. Ale je to na kov a rezne. Ještě uvidím ten kluk co to má chromovat mi ríkal, že dávaj výfuky do lázne, před její výměnou.
Anonymous

Příspěvekod Anonymous » 17.11.2006-20:11

XJelen píše:Tak ten druhý snad ani omylem to je normální barva na cokoliv k ničemu. V omezené míře odolává povětrnostním vlivům. A ta první varianta taky na nic - nepoužívat na chromovaných částech.
S barvou bych to neřešil. Spíš ty repliky, nebo starší laufy. Z Deutschlandu jsem si je loni nechal poslat za 170 evropskejch a přeleštil pastou jak jsem psal.

Snad je jasný, že před aplikací takový barvy je třeba ten vejfuk přebrousit. Moje úvahy jsou ve smyslu nejlevnějšího řešení..sehnat jiný vejfuky v lepším stavu je samozřejmě nejlepší řešení, ale ne nejlevnější a nejjednodušší. Při tom, za kolik se dneska prodává XJ na bazarech, je cena, aspoň pro mne, důležitým faktorem, vzhledem k tomu, že XJ nehodlám mít do smrti. Nemíním vynakládat neúměrný finance vzhledem k užitku. Ale je to samozřejmě na každým. Když chce někdo mít motorku v bezvadným vizuálním stavu, musí holt něco investovat :wink: Mimochodem, nejde třeba ten vejfuk nějak utěsnit, před chromováním? To by mi přišlo jako logický, když si tu lázeň nechtěj znehodnotit..
Naposledy upravil Anonymous dne 17.11.2006-20:13, celkově upraveno 1
Anonymous

Příspěvekod Pavel » 17.11.2006-20:11

hrnec píše:Skarabance mi ani tak nevadi, to k tomu patří. Ale je to na kov a rezne. Ještě uvidím ten kluk co to má chromovat mi ríkal, že dávaj výfuky do lázne, před její výměnou.

Tak tenhle názor jsem už někdy dřív slyšel taky. Tak jen čekat na tu dobu před výměnou.
Pavel
občasný přispěvatel

Images: 79
Kraj: Vysočina
Typ XJ: bmw 1150 rt
Rok výroby XJ: 2005

Příspěvekod MatějXJ » 18.11.2006-02:45

čao. Kamarád položil ZZR a odřel jeden lauf. Pořád sháněl a nakonec sehnal zámečníka a ten mu je přeplášťoval antikorovým plechem. Výsledek:PARÁDA Platil kolem 3.000,- i s prací
MatějXJ
častý přispěvatel

Images: 113

Příspěvekod Anonymous » 18.11.2006-07:26

kakabus píše:Mimochodem, nejde třeba ten vejfuk nějak utěsnit, před chromováním? To by mi přišlo jako logický, když si tu lázeň nechtěj znehodnotit..

To právě nejde, kdybys to zašpuntoval a šoupnul do tý horký lázně, tak ti ty špunty vystřelí, protože ten uzavřenej vzduch se začne sakra rychle roztahovat. "Nikdy neházej prázdný sprej do ohně říkala babička" :wink:
Anonymous

Příspěvekod Anonymous » 18.11.2006-19:58

Tak jedině sebrat mamce ventil z papináku :D
Anonymous

Příspěvekod Anonymous » 11.04.2007-05:14

Ahoj, přechromování výfuku není taková sranda jak jsem si myslel. Začátkem února jsem hodil výfuk do této firmy http://www.chromování.cz . Majitel mě ujistil že to bude za 6-7 týdnů. Říkal jsem si to bude akorát v březnu bude pěkně. Po 6 týdnech mě každý týden ujišťuje že to bude za týden. Nakonec jsme čekal 9 týdnů, ale musím přiznat výfuk je jako novej. Přechromování stálo 4000Kč.
Anonymous

Příspěvekod TOMMZ » 11.04.2007-06:15

Majitel motorkář se pozná :wink: viz. suzukibandit.cz
TOMMZ
Site Admin

Images: 1515
Kraj: Praha
Typ XJ: Thundercat
Rok výroby XJ: 2000

ladaky

Příspěvekod Anonymous » 28.08.2008-17:44

Nemá někdo ladaky od RP tuning? Pokud ano mohl by mi poslat tel cislo nebo se ozvat na 777 030915. Dik
Anonymous

Re: výfuk

Příspěvekod Bic0 » 11.07.2011-15:07

Nema nahodou niekto na XJ tieto repliky od IXIL-u? Tvaria sa ako originaly, tak by ma zaujimalo ze ci aj zvuk je z nich rovnaky. Oba vyfuky boli uz pri kupe oskrete a na ten pravy sa vdaka jazdeniu za akzdych podmienok uz neda pozerat co "chyta lisku". Tak zvazujem decentne vyzerajucu a znejucu nahradu, v inzercii su uz vacsinou osuchane. Nejaky hranaty a extremne hlucny ladak tam nechcem, aj ked trosku hlbsi ton by mi nevadil. Cena za tieto je okolo 150eur/kus.

Obrázek
Bic0
občasný přispěvatel

Re: výfuk

Příspěvekod mistrhroch » 11.07.2011-20:37

Já měl štěstí a za 1500 jsem sehnal na netu použitý a ve výborné kondici originální výfuk.Jinak pořád se objevují nabídky na prodej starších orig laufů.Za nové laďáky po mě chtěli víc než jsem dal za celou motku... :?
Taky musím uznat, že předchozí Xj mělo hlubší zvuk než současné XJR...Ale zase ráno tolik netrápím sousedy...
Jezdím dobře-jezdím rád...až na ty starty, rozjezdy, křižovatky, přechody, parkování...
mistrhroch
XJ štamgast

Images: 16
Kraj: Ústecký
Typ XJ: XJ+R 1300
Rok výroby XJ: 2000

Zpět na Vzhled&Úpravy