Faudy http://www.volny.cz/hampster/xj/test56pf.html
Spotřeba oleje žádná, na celé dovolené v Norsku (skoro 6000km) jsem nedolíval, až po přájezdu domů jsem tam už musel deci hodit, ale to jsme jeli 500km přes Německo po dálnici hodně rychle v teplotě hodně přes 30 stupňů.
OTIS píše:Proč smát, ten Procycle přece nemusí být špatný.
Já tam zkusím Denicol, ten je taky za slušnou cenu http://www.iron-moto.cz/denicol.html
Téma sraz patří jinam.
OTIS píše:To mě zajímá, najdi to:
search.php
www.oleje.cz píše:....kvalita oleje nemá vliv na jeho výměnný interval. Ten určuje výrobce motoru a současně určí minimální přípustnou kvalitu motorového oleje. Vyšší výkonová specifikace neprodlouží výměnný interval oleje. Výměnný interval je dán konstrukcí motoru, např. kvalitou spalování paliva, a ne kvalitou oleje....
www.oleje.cz píše:...Rozdělování olejů na minerální, polosyntetické a syntetické je přežitek ze 70. a 80. let minulého století. Tehdy to mělo i svůj praktický význam. V dnešní době to již nic neříká a tyto termíny by se neměly už vůbec používat. Ostatně i respektované instituce API, SAE a ACEA je také na začátku 90. let minulého století vyřadily ze svého slovníku. Povede se to i nám?
....Já si dovoluji při plném vědomí tvrdit, že v maloobchodním prodeji neexistuje ani jeden plně syntetický motorový olej. Každý olej má menší či větší podíl minerální složky, i když je na etiketě napsáno syntetický nebo plně syntetický. Některý výrobce na etiketě alespoň uvede např. vyrobeno syntetickou technologií,vyrobeno HC technologií, vyrobeno HT syntézou či nějak podobně, jiný stále trvá na plně syntetickém oleji. Vím spolehlivě minimálně o jednom případu oleje SAE 5W-40 známého výrobce, ve kterém není ani stopa syntetického oleje, přesto se na etiketě skví text plně syntetický....
.
TOMMZ píše:Já používám 20w50, ale zas jsem jen jednou použil 10w40 a to ještě v zimě(max. teplota 18stC), takže rozdíl ve spotřebě oleje nedokážu posoudit.
Zpět na Mazání motoru, oleje a maziva
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 42 návštevníků