JAK ZVEDAT PADENÉ XJ 600?

Co kdo neustál?

Příspěvekod kubik1 » 03.06.2006-01:29

to jsem si pocetl,tak se mi trochu ulevilo ze nejsem sam :)
hned prvni jizda od prodejce a doma pred garazi sem si vyklopil policajta a naklanim a cekam az se o nej opre,naklanim dal,jeste dal aaaaa uz to neslo udrzet a v ty chvili jsem si uvedomil ze ten stojanek ma takovy fakt paradni péro a nedrzi vyklopenej :oops: nejak se mi zatmelo pred ocima a orosil se a fšííí silou sem ji zvednul. a zjistil ze lezela na stojanku :lol: takze vpoho. to péro na policajta musel vymyslet asi soudce ÓKA nebo co :o

to joni.xj predpokladam zes mu jak padla zelena ukazala prostrednicek a wodpichla to 8)
kubik1
občasný přispěvatel

Images: 16

Příspěvekod TOMMZ » 03.06.2006-01:35

Na novejších XJ jsou pružiny na policajtu naprosto v pohodě....jen to chce při stavění na policajta stát na levé straně mašiny. Jsem stál jednou opačně a mašinka šla spinkat :(
TOMMZ
Site Admin

Images: 1515
Kraj: Praha
Typ XJ: Thundercat
Rok výroby XJ: 2000

Příspěvekod kubik1 » 04.06.2006-07:01

fčera mi došlo ,ze starsi XJ asi nemaj chcipak od stojanku proto to brutus péro s medvedi silou :wink:
kubik1
občasný přispěvatel

Images: 16

Příspěvekod Anonymous » 07.07.2006-18:27

Mně zatím naše mašinka nelehla,ale přítelkyni už padla a při její váze kolem 60 kg ji zachraňuje mobil. :idea: Při mých 125kg je to poměrně brnkačka.Beru ji čelem jednou rukou za řídítka a druhou za držák u spolujezce.Jen pozor na vlastní pozadí,protože ležící chlap a ještě pod motorkou už je opravdu k smíchu :lol:.Máte někdo tip na padáky?Nemusím je nutně kupovat,protože jsem napůl zámečník,ale nemám je podle čeho spáchat.
Anonymous

Příspěvekod OTIS » 07.07.2006-18:59

Mrkni sem -je tam hodně obrázků viewtopic.php?t=100&highlight=pad%E1ky
OTIS
XJ veterán

Images: 1863
Kraj: Jihomoravský
Typ XJ: 600N
Rok výroby XJ: 2001

Re: JAK ZVEDAT PADENÉ XJ 600?

Příspěvekod Anonymous » 01.08.2006-12:34

OTIS píše:Dneska sem se potřeboval, řekněme na vyasfaltované polňačce otočit na malém prostoru. Vytočil sem řidítka naplno, přidal plyn o ona se mrška svalila. Pod zadním kolem byl štěrk. Díky padákům to naštěstí odnesl jen výfuk drobnýma oděrkama :oops: :? .
Ale o co mě jde. Jak mě spadla nebyl sem schopný ji zvednout :cry: a přitom nádrž byla skoro prázdná. Má někdo zkušenosti jakým způsobem ji zvedat, kde ji uchopit??? :idea:

(Zachránil mě kolem jedoucí cyklista :oops: :oops: :oops:)

Co se zvedání devítistovky týká, tak mám poměrně bohaté zkušenosti.

Co vím jistě, že ji nezvednu se třema kuframa a tankvakem ;). To ale většinou nejedu sám a ve dvou je to pohoda.

Jak už tu padlo od ostatních, nejlíp se zvedá, když je kolem hromada diváků. Na to žádnou techniku nepotřebuješ, prostě to !URVEŠ! ;). Když tam diváci nejsou, tak to už nějakou techniku chce. Zády k moto jsem to nezkoušel takže nevím, ale čelem k motorce to zvedám za řídítka a držák kufrů stylem "mrtvý tah", tzn. nohama. Rvát to rukama má smysl až když je to v nějakém rozumném úhlu.

Vypadá to asi takhle:
* DOPRDELETOSEMDEBIL DEBILDEBILDEBIL, UŽ ZASE! (hodnotím vzniklou situaci)
* ACH JO (mám lítostivou náladu)
* TAK JO (vymýšlím strategii, ale nikdy jsem nic nového nevymyslel)
* PŘIDŘEPNOUT (jsem připraven)
* UCHOPIT
* PROPNOUT RUCE, NAROVNAT ZÁDA
* AAAEEEHHHHHHHGGGGRRRR (zvedám)
* POD-LO-ŽIT-KO-LE-NO (sípám)
* UFFFF (odpočívám)
* TAKTEĎ, AAEEHHGR (zabírám rukama)
* UŽJETAM (pomaličku vyklápím policajta, přemýšlím, jestli tam mám rychlost, nebo jestli mi někam ujede a modlím se, aby mi nespadla na druhou stranu...)

Tak snad Ti to pomůže ;)).

váha: 80, výška: 175, duch: sportovní
Anonymous

Příspěvekod sjirka » 26.08.2006-11:43

ahoj olaku

podle toho, jak jsi to napsal s bohatýma zkušenostma to vypadá že tu mám konečně kolegu, který se nestydí občas si po namáhavé jízdě srovnat kosti na asfaltu :lol: - zatím mi všichni tvrdili, že jsem dřevo, že padám :oops:
sjirka
XJ štamgast

Images: 79

Příspěvekod Ales » 26.08.2006-11:55

Ahoj Jirko,
dlouho jsem tady na fóru nebyl, koukám kdo je přihlášený - SJirka
a aktuální příspěvek v rubrice pády. Hned mě napadlo, kde to dřevo zase spadlo :lol:
Ales
občasný přispěvatel

Příspěvekod sjirka » 27.08.2006-21:24

Kurňa Aleši - abych ti nerozhodil sandál :lol: :lol: :lol:
sjirka
XJ štamgast

Images: 79

Příspěvekod Anonymous » 01.09.2006-21:05

sjirka píše:ahoj olaku

podle toho, jak jsi to napsal s bohatýma zkušenostma to vypadá že tu mám konečně kolegu, který se nestydí občas si po namáhavé jízdě srovnat kosti na asfaltu :lol: - zatím mi všichni tvrdili, že jsem dřevo, že padám :oops:

má se zkusit všechno ;)
Anonymous

Příspěvekod Anonymous » 28.02.2007-11:46

:D no asi jsem divnej´ale prvni co jsem zkousel co jsem jí koupil je jestli ji zvednu ze zeme :-) zkratka jsem ji v garazi hodil na molitan a dvakrat zvednul pak jsem sel do posilky aby mi to napříště nezabralo hodinu :P
Anonymous

Příspěvekod Anonymous » 28.02.2007-13:58

V garáži je to prd. Venku jí zvedneš jak bicykl a davaj pryč ať to vidí co nejmíň lidí. :lol:
Anonymous

Zvednutí XJ

Příspěvekod Anonymous » 20.04.2007-12:57

Ahoj, stalo se mi skoro to samý. Vyzvedával jsem kámoše před jeho barákem a prostě jsem to trošku přetočil a potvora jako že bude padat. Noha, o kterou jsem se chtěl opřít mi podjela neboť tam byla kaluž a v ní trošičku bahna, ale v ten moment jsem si zrovna moc nemohl vybírat místečko. Z mašiny hnedka začal chcát benzín. Povedlo se mi ji zvednou na druhej pokus celkem v pohodě a to vážím 30 kilo i s postelí. Prostě jsem ji vzal za zadní úchyt a druhou rukou jí chytil ve předu a jakoby se o ní opřel a současně jí zvedal. Až mě překvapilo, že to šlo tak hladce. No ale ty nervy, nikdy více. Mašina si odnesla jen lehounce ze spodu poškrábanej vejfuk a ve předu to zachánil padák, na kterým to skoro ani neni poznat.
Anonymous

Příspěvekod Anonymous » 20.04.2007-12:59

Bohužel zrovna v blízkosti nebyl nikdo kdo by mi pomohl a čekat na kámoše než se vyvalí z baráku a píchne mi se mi vzhledek k rostoucí kaluži benzínu pod motorkou nechtělo. A pak za pokus člověk přece nic nedá. :D
Anonymous

Příspěvekod vilta » 23.04.2007-06:27

Tak si tak stojí ta moja kraska u baráku před garáží a ja otevírám garáž. Jak jsem ji otevřel tak jdu pro ni abych ji ustájil na noc a co se nestane. Jak stála na bočáku tak jsem ji narovnal trochu prudce a ona se mi začla nějak bortit na druhou stranu. No, jak to asi dopadlo .... ve vjezdu máme jen štěrk ale takový vvvostrý. Já ji naštěstí doslova položil. :oops:
Nic s ní není ani škrábaneček. :smt033
Zvednout šla uplně v poho. Chytl jsem ji za řídítka a zadní madlo a bylo to. :smt023
vilta
častý přispěvatel

Images: 23

zvedání motky

Příspěvekod Anonymous » 31.05.2007-06:11

v práci parkuju vedle silnice na kdysitrávě a chtěl jsem odjet, pak jsem si vzpoměl, že jsem něco nechal v kanclu, dal motku na stojan,slejzám dolů a motka jde na stranu nějak víc, kapku jsem přeci jen popojel a tam dolík-už jsme byli na zemi....nechtěje aby mně někdo v této hloupé pozici viděl, jsem prostě vzal za řidítka a stála..... a to nejsem žádnej silák
Anonymous

zvedani

Příspěvekod Anonymous » 25.11.2007-15:43

Zdarec ve spolek, tak to ja kdyz jsem ji zvedal prvne, coz bylo po takovem smesnem padu, mel jsem ji asi tyden a v euforii jsem si v kolone z trojky hodil dvojku a ta mrcha poskocila, riditka se rozkmitaly a sup uz jsem si o obrubnik hodil tlamu... Jak rikate, aby to videlo co nejmene lidi, tak jsem zabral, ale nejak moc a ta mrha se preklopila na druhou stranu. Nastesti jel okolo messik a pomohl mi ji zvednout... Jeste ze to bylo v lete a v Praze a tim padem na 3 auta 1 moto... jeste ze je ta loajalita a pratelstvi mezi nama dvoukolakama...:-)
Anonymous

Příspěvekod Anonymous » 25.11.2007-19:02

Koupil sem si XJ a že ji pojedu ukázat ke švagrovi. Jak na sviňu má před barákem rozbitý chodník. Tož co se dá dělat, nechám to na silnici, nevadí že tam sů kamínky. Opřu to o policajta a kolem profrčí auto. Moc blízko silnice, tak to dám do průjezdu, švagr už ide otevře mi vrata. Narovnám mašinu, sklopím policajta, nastartuju, vytočím kola do boku a su na zemi. Kurňa kolo mi podklouzlo, noha mi ujela, zatracený kamínky. Než švagr udělal ty 2 kroky ke mě, už sem to měl postavený se slovy: pi*a, kur*a, kokot, debil ... idiot, co to tu máš za kamínky? Divej jak sem kvůli tobě dopadl, mám odraný blinkr.
Naštěstí sem motokru položil řídítkem na chodník, takže ani nelehla výfukem ale těsně. Všecí sůsedi vykukovali z oken a začali pokřikovat cosi o fechtlech. Tak sem to radši nakopl a ujel.

Jo jo když sou diváci tak ani nevíš jak jsi to zvedl. To je člověk hned Arnold
Anonymous

Příspěvekod Anonymous » 25.11.2007-19:38

tick píše:Koupil sem si XJ a že ji pojedu ukázat ke švagrovi. Jak na sviňu má před barákem rozbitý chodník. Tož co se dá dělat, nechám to na silnici, nevadí že tam sů kamínky. Opřu to o policajta a kolem profrčí auto. Moc blízko silnice, tak to dám do průjezdu, švagr už ide otevře mi vrata. Narovnám mašinu, sklopím policajta, nastartuju, vytočím kola do boku a su na zemi. Kurňa kolo mi podklouzlo, noha mi ujela, zatracený kamínky. Než švagr udělal ty 2 kroky ke mě, už sem to měl postavený se slovy: pi*a, kur*a, kokot, debil ... idiot, co to tu máš za kamínky? Divej jak sem kvůli tobě dopadl, mám odraný blinkr.
Naštěstí sem motokru položil řídítkem na chodník, takže ani nelehla výfukem ale těsně. Všecí sůsedi vykukovali z oken a začali pokřikovat cosi o fechtlech. Tak sem to radši nakopl a ujel.

Jo jo když sou diváci tak ani nevíš jak jsi to zvedl. To je člověk hned Arnold

Zdravim,to je teda pech,uplně s tebou soucítím.Taky mam XJ chvilinku a teprve se seznamujem:-).Dnes jsem ho jel ukázat rodičům a potkalo mě naštěstí jen to že jsem cestou zpátky promokl.Tak snad někdy na viděnou..máme to od sebe kousek. :smt006
Anonymous

Příspěvekod Anonymous » 26.11.2007-18:35

No tady na jihu je nás víc jak vidím. Otis, habera a další.
To se snad určitě někde uvidíme.
Anonymous

Příspěvekod roman3297 » 06.02.2008-20:03

Z vlastní skušenosti bohužel vím že padlý XJ se blbě zdvíhá se zlomenou pacinkou 8) jinak opravdu to policajty učej zvíhat zádama, viděl jsem policajtku ta měla 50 kilo i s postelí a zdvihla to než jsem tam dojel :lol: měla můj obdiv :wink:
XJ 600 Diversion
žiješ jen jednou
Na zivotě nejvíc miluju tu rozmanitost... Kazdej den mě nasere někdo jinej...
roman3297
občasný přispěvatel

Images: 6

Příspěvekod Anonymous » 07.02.2008-06:59

no taky by mě zajímalo jak bych to zvedl, mám taky tak 60kg i s postelí,takže by to bylo docela komické. no tak doufám že mi nikdy nespadne.
Anonymous

Příspěvekod Tommy XJ » 07.02.2008-14:37

heh me uz se to stalo ... stal jsem tak ze jsem mel motorku mezi nohama s drzel ji stehny a upravoval si zip na bunde, najednou se motorka zacala sunout na levou stranu , nestacil jsem rychle zareagovat a podrazila mi prave tu levou nohu, jakmile se ocitla na zemi, vsude bylo plno lidi takze byla nahore hned - ani nevim jak se mi to povedlo porad jem byl rozkrocmo nad ni tak jsem ji capnul za riditka a bok a postavil zpet na kola, ani nevim kde se ve me tolik sily vzalo, (67kg 190cm) :D
Naposledy upravil Tommy XJ dne 02.02.2009-13:03, celkově upraveno 1
Tommy XJ
-

Images: 9

Příspěvekod vilta » 07.02.2008-15:01

Jo jo. Ta moje taky ležela a dokonce se svezla po autě souseda. Zvedl jsem ji během jedné vteřiny a rychle s ní do garáže a koukal jsem přes okno jestli si toho všimne. No byla tma tak v klidu. Nic méně alarm na autě, se zapnul ale hned zase vypnul. Jsem premýšlel jestli mu to říct nebo ne ale po konzultaci jsem se rozhodl že raději ne. Bylo by mu to jedno a při první příležitosti by sejmul moje auto. :( :lol:
(tu su skoro furt)
vilta
častý přispěvatel

Images: 23

Příspěvekod Anonymous » 07.02.2008-16:03

Ona ta síla na zvednutí je asi otázka kde se to stane. Když jde o průšvih nebo o život, dokážete zvednout moto během vteřiny. Učil jsem autoškolu několik let a taky na motorkách. Žák mi šplápl na brzdu na železničním přejezdu a když sme padali tak seskočil a utekl. Já zůstal ležet pod motorkou v kolejišti a i když nic nejelo, to byl fofr a síla jak sem se dostal ven a postavil motorku. Je to hodně otázka strachu kde motorka padne. Dneska ani nevím jak jsem jí postavil, vím že jsem ji bafnul za řídítka a zvedl. Mám sice dva metry a 100 kilo, ale v tu chvíli to asi nehrálo roli.
Anonymous

Příspěvekod Tommy XJ » 07.02.2008-16:15

jj jde o situaci.. kdyz se mate nekde ztrapnit to to jde rychle :D pak delat jako by nic ... no zname ... taky si pamatuju ze jsem jeste jezdil se SIMSONEM na piskovnu kde byly takovy krasny piskovy duny ... co se vsak nestalo v jedny propadline jsem s motorkou tak zapad ze jsem ji dostaval celych 20 minut ven .. simson vazi necelych 100kg (86 myslim) takze jako pirko , ale kdyz zrovna nikdo okolo nesel pachtit jsem se tam s tim hodne dlouho :D myslim ze kdyby sli kolem nejaky pekny holky byla by venku za tri vteriny :D
Tommy XJ
-

Images: 9

Příspěvekod Anonymous » 17.08.2008-21:32

Tak jsem se rozhodla vás ještě pro dnešek pobavit. Dnes první jízda na XJ 600 těsně po autoškole. Když jsem si vybírala motorku, spousta lidí mě odrazovala, že je na mě těžká. Dneska jsem jaksi neustála na stopce použití přední brzdy, reagovala trochu rychleji, než jsem čekala a šup už jsem se válela na zemi. Upozorňuju čtenáře, že mám 162 cm a 63 kg a motka stála na kolech během minuty :D :D :D . Chytla jsem ji za řidítka a druhou rukou už ani nevím, za co. To by člověk nevěřil, co v sobě najde za sílu, když jsou kolem diváci. :D :D :D . Tak úspěšné nepadání všem.
Anonymous

Příspěvekod Anonymous » 21.08.2008-11:34

Tak opět jedna příhoda, která patří sem. Jel jsem do Prahy pro přítelkyni na Prosek, je to tam teď krásně nově všechno udělané, novej asfalt atd, byl pěkný letní den, ale ne vedro, takže jsem v hadrech ještě úplně neumíral. Zastavim na bus zastávce, že jen naberu přítelkyni a pojedem, ona ale nikd,e volá mi, že má spoždění asi 10 minut. Fajn, stavim na policajta, dávám pro jistotu jedničku a sednu si na chodník. Za pár minut křach, rána, XJ na zemi, helma, co byla na sedle se kutálí do silnice, samozřejmě jede auto, brzdí, gumy pískaj, trefuje helmu kolem... Lidi na zastávce mají o zábavu postaráno. Aby mi někdo pomoh ovšem samozřejmě neexistuje. Běžim pro helmu a pak rychle zvedám XJ, pač z něj chčije benzín. Chvilku jsem bojoval, ale jak už jste psali, když je tam obecenstvo, jde to samo :lol: Ale teď, kurňa proč to spadlo??? Je tam krásnej nově udělanej asfalt, rovina, jedničku sem tam měl, vítr ani nefoukne... Jsem vrcholně nasrán! Když opětovně stavim XJ na policajta, všimnu si díry v asfaltu od něj... Tak to postavim a chvilku to pozoruju - propadá se!! Fajn, tak jsem si na XJ radši sednul a hledám škody... Nic moc, ohlé zrcátko, ohlá páčka od spojky, že se skoro nedá ani zmáčknout, no fajn, čeká mě cesta přes město a po dálnici, to teda bude med... A poškrábaná helma a plexi, ještě že neprdlo... Ještě jednou jsem se podíval na tu díru v asfaltu, nešlo mi do hlavy, proč se propadl, takový vedro nebylo... Koukám jak blázen, je tam vrstva asi tak 1cm asfaltu s kamínkama a to pod tím je nějakej štěrkopísek, naprosto suchej a jen tak nasypanej... Proboha, copak takhle se dělaj silnice??? :roll: Pak se neni co divit, že jsou všude vyjetý koleje... Hovada silničářský... Po cestě jsem ještě zjistil, že mi levá noha nějak na stupačce nesedí - jeden úcyht je pryč, druhý ohlý... Celková cena - 1250,- (páčka 450, stupačka asi 800) kvůli debilním silničářům. Zrcátko se mi povedlo spravit, přes helmu ještě vidim... Každopádně mě to hodně sere, poněvadž jsem akorátní člověk a svoje motorky si cenim a tohle bylo naprosto zbytečný...

Ještě k tomu zvedání, vzal jsem to za nádrž a za řidítka, úplně nějak záhadně instinktivně a vyjelo to nahoru jako blesk. Když si vzpomenu, jak jsem s tim bojoval, když jsem si jednou lehnul do trávy při otáčení na místě, kde jsem byl sám... Je to fakt o psychice!!
Anonymous

Příspěvekod Anonymous » 21.08.2008-11:59

Tak to je smůla.
A ještě něco. Až budeš XJ prodávat a napíšeš, že byla padlá jen ze stojánku, tak si všichni budou myslet úplně něco jiného.
Anonymous

Příspěvekod Anonymous » 21.08.2008-12:04

Ať si myslej... Konkrétně po tomhle pádu si XJ nenese vůbec žádný následky, takže to ani řikat nemusim, že jo :D A každej, kdo se na tu motku podívá, musí vidět, že je o ni postaráno a to je to nejdůležitějš. Padená, byť jen ze stojánku, je snad každá starší motorka, prostě se to stane, je to jen otázka času. Já sem opatrnej úplně maximálně a pak se propadne asfalt. To potom už je možný fakt všechno :roll:
Anonymous

PředchozíDalší

Zpět na Pády + kolizní situace