Kolizní situace - naštěstí bez následků...

Co kdo neustál?

Kolizní situace - naštěstí bez následků...

Příspěvekod Anonymous » 15.05.2006-10:00

.. v neděli jsme se jeli s kamarádem motorkářem projet pár kilometrů na západ od Prahy. Zvolili jsme místo setkání na okraji Prahy na odbočce u Bikers Crownu směrem na Karlovy Vary... člověk by si řekl, že z Dejvic, kde bydlím, je to tam naprosto bezproblémová cesta, provoz nebyl téměř žádný, silnice na Evropské rovná, hladká, dokonce se zelenou vlnou na semaforech doplněnou o hřejivý sluneční svit.. tahle idylka mě natolik ukolébala, že jsem se rozhodl se trošinku svézt... :oops:
.. už skoro úplně venku z Prahy na konci Evropské, za křižovatkou u McDonalda, odkud je vidět až nahoru na kopec k okruhu (na silnici tou dobou nebylo jediné auto), jsem za to pořádně vzal a zkusil akceleraci zhruba ze 40ti km/h až co to šlo... a šlo to velmi dobře :-) po pár metrech jsem měl na tachometru 150 km/h a protože pořád nikde nic nejelo a na semaforu, který mě dělil od sjezdu na okruh zrovna padala zelená, zvolnil jsem jen trochu a dojížděl jsem se zařazenou šestkou na ty světla, že u nich dobrzdím a ohnu to na okruh, kudy budu pokračovat dál na místo setkání..
.. ale člověk míní a okolnosti se dost rychle a vesměs nepříjemně mění... kde se vzal, tu se vzal, odněkud neznámo odkud (asi z přilehlé polní cesty) se vyloupnul červený seat cordoba se zhruba 35ti letou paní za volantem a jal se odbočovat na druhou stranu než já, takže nás dělily tři pruhy a spousta místa... v tuhle chvíli jsem jel zhruba 130 km/h a Cordoby jsem si skoro nevšímal, protože jela na druhou stranu a opravdu hodně daleko přede mnou, zhruba 100 metrů...
.. Najednou si ale paní řidička asi uvědomila, že jede špatným směrem a rozhodla se to okamžitě řešit.. takže zadupla brzdy, ze zhruba 50tky přibrzdila tak na 20 km/h a bez jedinýho rozhlídnutí, bez podívání do zrcátka s blinkrem zapnutým na opačnou stranu!!!!!! - takovou prkotinu přece nepotřebuje řešit, ne? - a totálně bez rozmyslu to poslala tou šílenou závratnou rychlostí kolmo!!! přes 4 pruhy na opačnou stranu silnice...
... hádáte správně, zhruba v poslední třetině její výpravy přes pár jízdních pruhů se měly naše trajektorie protnout, přičemž moje rychlost byla stále těch zhruba 130 kiláků za hodinu... řeknu vám, jsem opravdu rád, že nezanedbávám pravidlený servis typu výměna brzdového obložení... brzdil jsem vším, co jsem v tu chvíli našel k použití... zadní kolo ve smyku, přední brzdy do ruda rozžhavený, brzdil jsem snad i ušima, fousama a rozšířenýma zornicema...
.. ubrzdil jsem to nakonec zhruba o metr, ta za***ná kráva (když si na to vzpomenu, berou mě znova všichni čerti!!! a nejraději bych jí zabil..) si mě vůbec nevšimla!!!!, nijak nezareagovala a pokračovala tou 20tkou dál někam na Ruzyň... rozdejchával jsem to hodně dlouho, naštěstí kamarád dorazil trochu později, takže jsem měl čas na zpracovávání toho šílenýho množství vyplavenýho adrenalinu... opravdu jsem se už viděl zapíchnutej v boku toho seatu s asi jednoznačným závěrem, protože by to byl v podstatě čelní střet v poměrně hodně vysoký rychlosti...
.. no ruce se mi třásly ještě potom na Křivoklátě...

.. plyne z toho pár poučení...
1. - jsem idiot, kterej se málem zabil, protože jel jako prase tam, kde to sice vypadalo naprosto bezpečně, ale nebylo...
2. - kolem nás jezdí spousta hovad, neschopnejch a nesvéprávnejch řidičů, kteří jsou největším nebezpečím pro všechny normální a zodpovědné řidiče a je nezbytně nutné s nimi v každé situaci počítat...

.. takže pánové a dámy, DÁVEJTE NA SEBE VŠUDE A VŽDYCKY POZOR!!! :!:
.. rychlý svezení je nádherná věc, ale člověk musí vždycky správně zhodnotit situaci a hlavně pořád a důsledně předvídat a koukat kolem sebe a hledat možný nebezpečí i tam, kde to vypadá naprosto bezpečně...
Anonymous

Příspěvekod Pavel » 15.05.2006-14:15

Dalo by se říct žes měl kliku z prdele...... :lol: :lol: :lol:
Pavel
občasný přispěvatel

Images: 79
Kraj: Vysočina
Typ XJ: bmw 1150 rt
Rok výroby XJ: 2005

Příspěvekod Anonymous » 15.05.2006-14:51

Pavel píše:Dalo by se říct žes měl kliku z prdele...... :lol: :lol: :lol:

.. prádlo to naštěstí neodneslo.. ani roztržením vinou obrovský kliky z prdele, ani změnou barvy.. :D :D

.. můj anděl strážnej se mnou má občas kur***ky těžkou práci... tímto se mu z celého srdce omlouvám a moc děkuji... :wink:
Anonymous

Příspěvekod Drobeček » 15.05.2006-16:31

LIDI FAKT BACHA !!!
Jen dnes 2 mrtví !!! Jeden doktor z Homolky u Davle střet s náklaďákem ráno a druhého jsem dokonce viděl na ul.Svornosti před povovarem v Praze 5 po střetu s kamionem v 15:30 hod. a už byl pod plachtou.
:cry:
SAKRA DÁVEJTE NA SEBE BACHA !!!
Drobeček
XJ štamgast

Images: 93
Kraj: Praha
Typ XJ: XJ 900F
Rok výroby XJ: 1984

Příspěvekod Anonymous » 15.05.2006-16:41

Drobeček píše:LIDI FAKT BACHA !!!
Jen dnes 2 mrtví !!! Jeden doktor z Homolky u Davle střet s náklaďákem ráno a druhého jsem dokonce viděl na ul.Svornosti před povovarem v Praze 5 po střetu s kamionem v 15:30 hod. a už byl pod plachtou.
:cry:
SAKRA DÁVEJTE NA SEBE BACHA !!!

.. asi si každý musí projít nějakým varováním.. já sám sebe považuju za hodně opatrnýho, zkušenýho a předvídavýho řidiče.. na silnici se chovám neagresivně, zodpovědně, jezdím opatrně a bezpečně, jen sem tam mě přepadně chuť si pořádně zařádit a využít potenciál toho stroje na/v kterém sedím.. s autem jsem to řešil na letištní ploše v Mimoni, s motorkou to budu řešit stejně, na silnici je to velmi o hubu... ta včerejší varovná ťafka mě opravdu hodně dostala... pořádně mi to došlo až dneska cestou do práce...
Anonymous

Příspěvekod TOMMZ » 15.05.2006-18:34

Okruh :smt023 :smt023 :smt023
TOMMZ
Site Admin

Images: 1515
Typ XJ: Thundercat
Rok výroby XJ: 2000

Příspěvekod sjirka » 15.05.2006-18:55

Gratuluju, že jsi to ve zdraví přežil...
Já už teď taky kdykoliv radši čekám cokoliv...
Ať už za to může řidič auta nebo ty, tak na sračku je vždycky motorkář...
sjirka
XJ štamgast

Images: 79

Příspěvekod Anonymous » 16.05.2006-09:20

TOMMZ píše:Okruh :smt023 :smt023 :smt023

.. mohli bychom někdy zajet třeba na Sosnovou.. na mašině se tam jezdí údajně moc pěkně :wink:
Anonymous

Příspěvekod Anonymous » 16.05.2006-09:28

sjirka píše:Gratuluju, že jsi to ve zdraví přežil...
Já už teď taky kdykoliv radši čekám cokoliv...
Ať už za to může řidič auta nebo ty, tak na sračku je vždycky motorkář...

.. to je bohužel naprostá pravda... :cry:
Anonymous

moja včerajšia nehoda

Příspěvekod Anonymous » 26.07.2006-06:33

Vraciam sa z roboty motocyklom. Smerom z hlohovca ide kolóna aut. Ťahám sa za nimi. Je tam plná čiara. Nepredbieham. Na križovatke do Šulekova si zrazu vodič plechovky všimol, že ide zlým smerom. Začal prudko brzdiť. Za ním idúci vodič felície ide do šmyku. Ja už len zbadám že felícia stojí, ale moje xj nie. Brzdím, však už vidím že to neubrzdím. Pripravujem sa na náraz. Pikujem do zadného nárazníka felície. Našťastie som to ustal a nepadám z diversiona na zem. Vychádza vodič felície. Hovorí že vedel že do neho nabúram, ale nemal sa kam uhnúť. Felícia má rozbitý nárazník. Viditeľná škoda na diversione nieje.
1.Viem, že to je moja chyba. Na tomto úseku cestysú nehody tohto typu časté.
2. Z mojej bývalej partie traja bikery jazdia v neby. Vždy po náraze s plechovicou.
3. Bezpečná cesta neexistuje.
Anonymous

Příspěvekod TOMMZ » 26.07.2006-17:44

Jen na okruhu je 99% jistota, že se nenabouráš s plechovkou, ale maximálně "jen" s další mašinou...
TOMMZ
Site Admin

nemáme okruhy

Příspěvekod Anonymous » 27.07.2006-08:11

Na slovesku nemáme okruhy. Zopár nás chodilo na Brno. Slota slúbil okruh v Žiline, ale na to sa moc nespolieham. Zaujimavé, že ani jedna z veľkých automobiliek, ktorá vyrába na Slovensku, nepotrebuje okruh.
Anonymous

Příspěvekod TOMMZ » 27.07.2006-20:57

TOMMZ
Site Admin

Příspěvekod Mira XJ » 28.07.2006-06:17

Nebo Most. Kamarád jezdí amatérský závody na suprbikách,tak byl jezdit v Mostě. Dopadl tak,že jich pustili cca 50 najednou a byla s toho strašná mela. V zatáčce se nějakej borec lekl, šel na brzdy ustřelilo mu kolo a mému kamarádovi podsekl zadní kolo. Ten šel přes na hubu - naštípnutej obratel. A borec co jel za ním nestačil zareagovat a přejel mu ruku. (Ruka je na sračky dlaňové kosti jsou 10x zlomený). Strávil 3 hodiny na sále a měli strach jestli o tu ruku nepříjde. Je to záležitost stará 14 dní. Takže výsledek: Díky jednomu ču....vi, je motorka na sračku, on na sračku, jako živitel rodiny (podnikatel) v háji, závodní sezóna taky.
To mám z toho života jakej vedu, to mám z toho s kým se tahám!
Mira XJ
XJ štamgast

Images: 0

Příspěvekod kubik1 » 28.07.2006-23:55

jojo je to bezmocnost kdyz clovek vidi jak se riti na tu plechovku.

jak rika ondrey s tim varovanim i ja sem jedno takovy dostal. jezdim vetsinou klidne 8) zadnou strelbu koukam uplne na kazdy auto a predvidam kam bych to strhnul kdyby neco atd...ale jedu si takhle do prace cestou jezdenou 9 let kolem veletrzniho palace ze spoda nahoru. kdyz jsem asi tak 200m pred krizovatkou s kolejema (fucikarna-strosmajrak) vidim ze do krizovatky si z protismeru najede na odbocovani oktafka,pohoda vidim ji,ona zastavuje takze jedu svejch 60km/h dal, potom kouknu tak 100m pred krizovatkou a oktafka pomalu odbocuje a krizi mi pruh. fajn radim se vic do leva ze ji minu ale najednou to oktafka zaslapne a to uz sem tak 30m pred ni :cry: brzda ,zadek ve smyku a asi rychlosti behu sem prasknul prednim kolem z boku do narazniku a svalil se na levo-na stesti. takze masina se oprela o stojanek a ja ji jeste drzel. v kreci sem ji hned zvednul-jeste ted mam z toho namozeny mezizeberni svaly-nastesti se nikomu a nicemu nic nestalo :roll: XJ vpoho a ta okatfka mi byla ukradena ale taky ji nic nebylo. vylezla z toho nejaka mladice a pipavym hlaskem rikala prominte ja sem vas nevidela... :shock: byl jsem v soku nemohl sem skoro mluvit.
XJ 900F rok 1991 4BB
kubik1
občasný přispěvatel

Images: 16

Zpět na Pády + kolizní situace