Bum bác a škrábanec :(

Pravidla fóra
Zkuste využít funkci hledat před přidáním nového dotazu. V případě nového dotazu/příspěvku vždy na začátek uveďte přesný typ a ročník XJ, ke kterému se dotaz vztahuje!!!

Bum bác a škrábanec :(

Příspěvekod Anonymous » 06.04.2006-22:35

Čau kluci a holky.. Taxem dnes bohatší o jednu veselou příhodu z natáčení (s lehce neveselým koncem). Parkuju moto v garáži a rodiče při rütiním zavážení auta napadlo, že zavzpomínaj sedmdesátý léta na fichtlovi a udělají si malý kolečko na mašině kome garáže. Bohužel ty dva metráky neošéfovaly a dopadlo to tak, že to dopadlo výfukem na asfalt :( Škrábance jsou sice lehký, ale vědomí jejich existence mě poněkud irituje :( Aneb proč chleba padá dolů furt tou namazanou stranou, a mašina tou pravou, z které kde netrčí stupačka hlavního stojanu, chránící výfuk... Ještě že mám padáky...UUUUUUF. Chtěl bych to dát do cajku, ale nevím, jak pořádně na to... Už jsem se dozvěděl, že jedinou cestou je přechromování, ale někdo mi zas říkal, že to napřed musím snad zbrousit nebo co.. A to já fakt při své dovednosti nedám :) Taxem si řekl, že poprosím bandu chytrejch kuků a holek o radu :) Mám teda pár otázek...
1) Musí starej chrom před přechromováním fakt dolů?
2) Jestli jo, dá se to sundat v nějaké lázni, nebo se to musí zbrousit?
3) Jestli 1. jo, dělají to v galvanovnách, nebo si to člověk musí sundat sám?
4) Dá se něčím na výfuku vyrovnat (vyplnit) malej důlek? (pokud pominu možnost, že bych si to nechal od gynekologa vyklepat :))))
5) Máte představu, na kolik to pochromování může přijít? (řádově f tisících)
Díky za pomoc...a bacha na rozjívený důchodce :)
Anonymous

Příspěvekod OTIS » 07.04.2006-07:46

Nic moc o tom nevím, ale tuším že to nic laciného nebude. Pokud ten výfuk není poničen nějak extrémě tak bych to nedělal - jak málo stačí k tomu, aby se to stalo znovu a investice v háji...
Nebo ho prodej (pokud je lehce poničený tak by se kupec mohl najít) a kup nový.

Jinak zkus: http://www.chromovani.cz/
OTIS
XJ veterán

Images: 1863
Kraj: Jihomoravský
Typ XJ: 600N
Rok výroby XJ: 2001

Příspěvekod Anonymous » 07.04.2006-20:34

a je to hodně podrápaný?, lehké škrábance se dají celkem slušně rozleštit filcákem a zelenou pastou...
Anonymous

Příspěvekod Anonymous » 08.04.2006-11:46

Předem mého dopisu díky za předešlé příspěfky :) To xJelen...ty škrábance jsou jen do Chromu (ne pod něj), takže bych to stálo určitě za pokus :wink: Co se zelené pasty týče...je to nějaká běžně k dostání leštěnka na chrom? Nebo něco spešl...prostě, pokud přijdu do mototechny pro zelenou pastu, jestli se prodavač nebude tvářit jako vrchní v hospodě při objednávce amarounů :) Jinak jsem si včera ještě všiml, že je ten výfuk tak o 4 mm vyhlej k vidli...teda cca o 4 mm víc, než ten druhej....Mezi levým výfukem a vidlí prostrčím palec (a vytáhnu palec), mezi pravým výfukem a vidlí prostrčím malíček (a vytáhnu krvavej malíček :) Zkrátka mezi vidlí a výfukem jsou tak 3,5-4 mm a nevím, jestli s tím jezdit do podzimu, nebo to sundat a narovnat hned.... Může při jízdě dochážet k bočnímu pohybu vidle o 3mm, nebo je to napevno jaxviňa...nerad bych, aby se mi tam o sebe něco brousilo. Respektive jak je to u vás? A ještě jednou díkes!
Anonymous

Příspěvekod Anonymous » 09.04.2006-15:18

Ta pasta je takovej zelenej podivnej kus, kterej mám už dlouho ještě z časů šachetních (tam jsme měli všechno). Používalo se to hlavně ve výrobě hudebních nástrojů na leštění trumpet, nebo podobných nástrojů. V baumaxu jsem viděl podobnou, ale bílou. Myslím, že rozdíl v barvě dělá hrubost pasty. Když jsem mluvil s prodavačem, věděl o čem mluvím, takže by se to mělo dát sehnat.
[img]http://img317.imageshack.us/img317/8338/090420066gw.jpg

Výfuk narovnáš rukou, jde celkem snadno, ten držák není nijak tvrdý.[/img]
Anonymous

Příspěvekod lynx » 10.04.2006-09:36

Rozleštit by to mělo jít. Nové přechromování je příšerná práce. Ten starý chrom musí dolu a běžně to za tebe nikdo neudělá (pokud ano tak za hodně dlouhý peníz, ale neslyšel jsem o nikom kdo by chtěl přijít k penězům takhle zoufalým pokusem). Pokud se nepletu, tak se to musí nejdříve pokovit mědí a teprve pak to jde do lázně - z toho důvodu taky nejdou opravovat škrábance.
Když ti nepomůže rozleštění je jednoduším řešením částečné překrytí laufů nerezovým plechem. To je osobní zkušenost a vypadá to docela pěkně.
lynx
XJ štamgast

Zpět na Vzhled&Úpravy