magic píše:to sice ano, ale pročetl jsem všechny příspěvky, a jsem z toho magor
rozhodl jsem se pro Valvoline 20W50 pro 4T, jen nvm, jestli minerál, nebo polo?
Odpověď je v manuálu stroje.
Pak dle peněženky a víry své.
magic píše:to sice ano, ale pročetl jsem všechny příspěvky, a jsem z toho magor
DickSz píše:magic píše:to sice ano, ale pročetl jsem všechny příspěvky, a jsem z toho magor
Odpověď je v manuálu stroje.
Pak dle peněženky a víry své.
Mexican píše:nebudem odporovat miestnemu mazakovi.... neviem, preco by som si mal davat cestu po dialnici do chorvatska - Jednak ze tam nejazdim a ak uz potrebujem ist 1000km po dialnici, tak moto dam na vlek. V pripade pouzitia ake mam ja (cestovanie a poznavanie) je pre mna aplikovatelne jazdenie na pohodu (4-5 tisic otacok, obcasne vytocenie pri predbiehani) a tam mi olej po 1000km viditelne neubudol - to je proste fakt. Cital som aj tu aj na inych forach, ze to caste zerie 3-7 deci/1000km najma u oleja 10W40 a najma preto som dal tu 20W50 od Castrolu (Castrol samozrejme mozno nahradit za Repsol, Valvoline a podobne)
PS: mam v rodine auto s ktorym som od nova najazdil 225 000km. Medzi vymenami (15 000km) neubuda olej vobec. Je to len a len o tom ako sa clovek o motor stara
Mexican píše:... Zaujimavym kompromisom by mohol byt medzistupen medzi 10W a 20W -> http://maziva.heureka.cz/shell-advance- ... l/#section alebo http://maziva.heureka.cz/repsol-moto-ri ... l/#section (cena rozumna, je to 15W50, takze slusny kompromis)
viktorinek píše:Mam xj600n, 2002, mam ji cca 3,5 mesice, najeto 7500km a menil jsem olej po 3 mesicich, najeto cca 6800km a jestli to za tu dobu sezralo, netusim, podle merky nic neubylo ... Tak bud s tim motorem neco mate, nebo nevim. A jezdim od 3-9 tisic otacek ...
Zpět na Mazání motoru, oleje a maziva
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 58 návštevníků