Nedrží volnobeh

Pravidla fóra
Zkuste využít funkci hledat před přidáním nového dotazu. V případě nového dotazu/příspěvku vždy na začátek uveďte přesný typ a ročník XJ, ke kterému se dotaz vztahuje!!!

Nedrží volnobeh

Příspěvekod Michal misullo » 24.04.2016-14:32

Zdravím vás... Keď je motorka studená drží si pekný voľnobeh. Keď pootocim plyn do predu otáčky idú dole keď chvíľu podrzim plyn vpredu tak motor zhasne.
Akonáhle sa motor zohreje otáčky idú hore a skáču medzi 1800 až 2300... Niekedy vyskočil tak vysoko aj za studena... Keď si drží 2300 a pootocim plyn dopredu pekne klesnú ale tiež pri podržali skape motor... Neviem čo s tým je skusal som sa pohrať s nastavením na bovdene plynového Lanka ale žiadna zmena.... ani sroba voľnobehu nereaguje keď mám motor 1800 otacok... Pridať sa dá ale ubrať nie... Ďakujem za každú radu
Michal misullo

Kraj: Maďarsko
Typ XJ: Yamaha XJ 600
Rok výroby XJ: 1998

Re: Nedrží volnobeh

Příspěvekod kristensenj » 24.04.2016-17:09

Kdy to začlo zlobit? po znovuzprovoznění po zimě? nebo to normálně do teď fungovalo a z ničeho to začlo zlobit? Prvotně asi obhlídnout různé podtlakové hadičky jestli není nějaká prasklá a nesaje to falešný vzduch, případně příruby karburátorů jestli nejsou rozsypané, pokud to bude vše v cajku tak asi vyhodit karbce vyčistit, omrknout zda choděj všechny membrány, a seřídit včetně podtlaků, pak přemýšlet co dál pokud to nepřestane.
kristensenj

Kraj: Pardubický
Typ XJ: 900 Diversion
Rok výroby XJ: 2000

Příspěvekod Michal misullo » 24.04.2016-17:56

Kúpil som ju pred zimou... A robi to ad začiatku... Cez týždeň idem dat skontrolovat a synchronizovať karburatori... Pár krát som ju v zime prestartoval a cez pravu prirubu asi dva krát vystreklo male množstvo benzínu... Po zime som menil olej sviečky baterku... Chod motora sa zlepšil ale voľnobeh nie... Dnes mi to nedalo kontroloval som vizualne celú motorku lebo včera pri jazde som počul nejaké bublanie... Pravý zvod... Povolená priruba a chýbala aj jedna sroba...... Má to tiež vplyv na chod motora...?
Michal misullo

Příspěvekod Michal misullo » 24.04.2016-19:09

Dám pozret aj tie podtlaky... Všetky karburatori sú zozadu kde sa robí synchronizácia zapchate ako keby originál skrutkami... Len z jedného karburátora ide asi 20 cm hadička a je zapchata skrutkov... Pri nastartovanom motora táto hadička pulzuje... je popraskana ale nezdá sa mi ze by bola derava
Michal misullo

Příspěvekod Koudy01 » 24.04.2016-19:19

Pár krát som ju v zime prestartoval a cez pravu prirubu asi dva krát vystreklo male množstvo benzínu

Strikat benzin by nikde nemel. Rozhodne ne kolem nebo skrz gumovy priruby mezi karburatorama a valcama.

Len z jedného karburátora ide asi 20 cm hadička a je zapchata skrutkov

Tahle hadicka by mela byt pravdepodobne pripojena na spodni vyvod benzinovyho kohoutku.

Taky bych rekl, ze ti to nekde saje falesne luft. Ale tezko rict takhle na dalku.
Koudy01
XJ štamgast

Images: 62
Kraj: Jihomoravský
Typ XJ: XJ600S
Rok výroby XJ: 2001

Příspěvekod PIG » 04.05.2016-06:15

jestli cucá falešnej zkus aspoň čističem na brzdy třeba, stříkni tam kde máš podezření a když zvýší otáčky je to ono.
každopádně tě asi čeká co mě, nový gumový příruby, karburátory rozebrat vyčistit, vyměnit v nich co je steřelé a nastavit.
celková kontrola od tlaků, ventilů, zapalování by nebyla od věci
PIG
XJ štamgast

Images: 184
Kraj: Jihomoravský
Typ XJ: 600N
Rok výroby XJ: 1999

Zpět na Motor