Tak o tomto můžu něco napsat. Původní majitel to předělal na N. A já to celé překopal, aby to co nejvíce odpovídalo originálu. Něco to teda stojí. Ale popořadě.
1) spodní brýle se musí upravit, to je pohoda, naměřit, vyvrtat dvě dirky a udělat závit. (jinak jsou stejné) Je to kvůli originál držáku na světlo a blinkry. Já tam měl držák na trubkách, šel dolů. (alespoň jsem při tom vyměnil ložiska řízení za kuželíková, není to žádná věda, za obě přímo od prodejce ZKL jsem dal 150Kč)
2) horní brýle jak píše Otis jsou zcela jiné. Neodřené z Motopuzle 800Kč.(nejdříve mi však hajzl poslal odřené se zalomenými šrouby a ne ty z fotky)
3) držák na světlo a blinkry je na motopuzle tuším za 1200Kč. Já ho sehnal ze soukromého inzerátu za 500Kč.
4) spínací skříňku jsem potřeboval upravit, aby zamykala řidítka. S nemá totiž zamykání v rámu a bez toho to není ono. Přišel na řadu soustruh a šuplera. Naměřit a vysoustružit dvě vložky a dvě futra nebyl problém. Spínačku jsem tedy měnit nemusel a ani jsem nechtěl, kvůli nádrži a zámku pod sedlem. Maká to super a zamyká.
5) Světlo, měl jsem tam plastové 18cm s nastříkaným rámečkem. Replika originálu 20cm chromovaný celo kov stojí nové 1600Kč. (nemá cenu kupovat staré) Já teda koupil s čirou optikou za 1900Kč.
6) Budík mám pořád digi, ale je to připravené na originál. Až se naskytne dobrá koupě příjde i to. Ale to asi až pořádně začnou burzy v PL v Lubinu.
Nějaké díly mi zbyly, kdyby někdo chtěl?
Na to, že jsem původně chtěl TDM a XJ jsem vlastně koupil náhodou tak tu holku dávám do kupy. Tak nějak se mi zalíbila svou jednoduchostí a pohodlím. Seřídil jsem ventily. Opravil spojkový koš + nové lamely a pružiny. Nové obě gumy. Nová celá řetězovka. Vyměněné oleje i ve vidlích. Předělaný zadek, koupil jsem origo zástěrku, ale ta je vzhledově strašná. Prostě taková zimní rozborka / zborka. Celý tento víkend jsem leštil svody. Na kotlovou matovku je vše krom mechaniky krátké. Ale bude to stát za tu námahu. Takže krom padlých a odřených výfuků to bude holka na vdávání. Ale to až příště. Zima je krátká.
Vložil bych sem fotku, ale zřejmě budu muset projít nějakým školením.