JAK ČASTO XJ SRAZY?

JAK ČASTO XJ SRAZY?

Příspěvekod OTIS » 11.02.2006-15:56

Na zimním srazu toto téma padlo. Zajímá mě, jak to vidíte ostatní???

-mají být jen 2x do roka - řekněme jaro, léto (podzim), (+zimní bez moto)
-nebo 3x do roka jaro, léto, podzim - zhurba po 2 měsících (+zimní bez moto)

Já si osobně myslím, že 3x. Ne každému vyhovuje určitý termín, takto je větší šance, že přijede více lidí. Navíc když se uvidíme častěji, lépe se poznáme a z toho můžou vyplynout další společné XJ akce, třeba jen pro určité skupiny...
OTIS
XJ veterán

Images: 1863
Kraj: Jihomoravský
Typ XJ: 600N
Rok výroby XJ: 2001

Příspěvekod Drobeček » 12.02.2006-11:27

No je to polemika.
Jak říká OTIS, více srazů = více vzájemného poznání, ale také náročnosti organizace, méně času na sehnání místa a také organizátora dalšího srazu. Pokud budeme dělat sraz 3x (ten na motorkách) za rok tak už by se mněl pomalu ustanovit (přihlásit) organizátor 4. srazu aby mněl čas to dát vše dohromady (třeba najít místo). No a nebylo by od věci kdyby se přihlásil i organizátor případného 5. (podzimního) srazu. Možná "plaším", ale ono sehnat nějaké to zajímavé místečko pro tak početnou bandu nadšenců je docela časový problém.

Tak navrhuji:
Hlašte se případní zájemci o pořádání srazů XJček.
Připravte si nějaké ty místa ve vašem okolí kde to dobře znáte a dokážete zajistit ubytování pro cca 50-70 lidí (každým srazem nás asi bude asi přibívat :wink: )
Na 3. srazu se můžeme potom dohodnout kam se pojede příště. :lol:
Drobeček
XJ štamgast

Images: 93
Kraj: Praha
Typ XJ: XJ 900F
Rok výroby XJ: 1984

Příspěvekod OTIS » 12.02.2006-11:34

Myslím, že III. už plánoval Ales u nich, ale kvůli vyšší pravděpodobnosti teplejšího počasí se to přesunulo do jižnější části. Takže IV. bych to viděl na Alesa. A V. by mohl nějaký jiho, západo čech nebo i slovák.
Jinak asi orgnizátor by měl být někdo, kdo sem může chodit relativně často, aby ta diskuze měla trochu spád.
OTIS
XJ veterán

Příspěvekod Peta » 14.02.2006-20:00

Řekl bych že oficiální srazy třikrát do roka stačí (jaro,podzim a v zimě bez moto).
Když bude víc srazů, může si někdo říct,že to pro něj není zrovna idealní termín a rozhodne se že pojede až příště.A tak se stane že se nikdy nesejdem všichni.Přes léto májí všichni dovolenou a bude velice těšké hledat vhodný termín.A taky pozor na to,aby se myšlenka společného srazu majitelů XJ nestala všední záležitostí a neomrzela!Když jich bude míň, tak se bude každý snažit si ten volný čas najít.
Samozřejmě že neodmítam společné akce,není přece problém se tu domluvit a někam vyrazit.
Peta
občasný přispěvatel

Images: 43
Typ XJ: 900
Rok výroby XJ: 1999

Příspěvekod Drobeček » 14.02.2006-22:22

Peta píše:Řekl bych že oficiální srazy třikrát do roka stačí (jaro,podzim a v zimě bez moto).
Když bude víc srazů, může si někdo říct,že to pro něj není zrovna idealní termín a rozhodne se že pojede až příště.A tak se stane že se nikdy nesejdem všichni.Přes léto májí všichni dovolenou a bude velice těšké hledat vhodný termín.A taky pozor na to,aby se myšlenka společného srazu majitelů XJ nestala všední záležitostí a neomrzela!Když jich bude míň, tak se bude každý snažit si ten volný čas najít.
Samozřejmě že neodmítam společné akce,není přece problém se tu domluvit a někam vyrazit.

Ano ano, stím se dá také jen souhlasit 8)
Drobeček
XJ štamgast

Příspěvekod OTIS » 15.02.2006-09:13

Tak kdyby byly 2 - ten podzimní bych spíš viděl ideální už na začátek září.
Ale nemusíme dělat "velké" 3, třeba ten 1 letní může být jen "malý" - v rámci toho fóra bez jakýchkoliv pozvánek a složité organizace apod. Řekněme třeba kolem 10 lidí v nějakém menším pensionu, klidně bych bral i toho Orla.
OTIS
XJ veterán

Příspěvekod Anonymous » 20.03.2006-21:01

Možná bych věděl o jednom zařízení.Je to zařízení které provozuje kamoš a já z tama pocházím.Přes léto funguje jako dětský letní tábor a v jarních a podzimních měsících se dá sehnat volné místo.Dá se bydlet v chatkách po 4 ks , nebo ve zděných budovách A-B.Dá se zamluvit jídlo na celý den nebo polopenze tak jak bude každý chtít.Jsou tam sportoviště (volec,nohec,fotbálek) turistika , lesy, rybařina horší je to s přírodním koupáním , ale prý bude letos v provozu malý bazén.Předběžně jsem se bavil jestli lze zorganizovat sraz a nebyl proti (již tam někteří motorkáři byli).Není to žádný luxus, ale okolí je nabité historií a nádherné silničky.A kde to je? Jnenuje se to Janov u Dačic okres J.Hradec.V okolí zřícenina hradu Landštejn,Telč,Slavonice,Dačice,Jemnice atd. :lol:
Anonymous

Příspěvekod OTIS » 21.03.2006-08:35

To můžu potvdit, že jsou tam pěkné silničky. Ale nevím, zda by to bude vhodné na sraz když je teď taky na jihu a navíc nedaleko. Ale pokud by se nanašel jiný zájmece z jiného kouta vlasti, který by zorganizoval IV.sraz a ty bys chtěl - tak proč ne :roll: :wink:
OTIS
XJ veterán

Příspěvekod lynx » 21.03.2006-11:20

Zatím nezávazně ( nevím jak využívají kapacitu) se můžu pozeptat na kemp ve Mšeně a chatkový tábor Lhotka. Obojí je Kokořínsko.
lynx
XJ štamgast

Příspěvekod OTIS » 21.03.2006-11:46

Taky není špatné, ale tam "poblíž" byl II. Myslím, že další sraz by měl být v místech jako třeba sev. morava, záp. či již. čechy. To je však čistě můj názor.
A jak sem napsal, stejně to bude tam, kde bude vůle to udělat, takže pozeptat se můžeš. :wink:
OTIS
XJ veterán

Příspěvekod Anonymous » 21.03.2006-20:16

Tato nabídka platí i do dob budoucích, kamoš to snad bude provozovat i v dalších létech, já se spíše přikláním k času napodzim ,protože před sezonou je to trochu hektické a přípravy provozu se rozjíždí, kdežto na podzim již jedou v pohodě.Ptal jsem se kamoše jestli v budoucnu neuvažuje o provozu celým rokem - a světe div se uvažuje.Trochu úprav a myslí že během 2 let se to rozjede.Čímž je větší možnost jarního či zimního srazu.
Anonymous

Jak často XJ srazy?

Příspěvekod Anonymous » 14.04.2006-22:17

Trochu jsem se odmlčel, né že bych na vás zanevřel, naopak už se na vás móóc těším. Abych přispěl do diskuse k četnosti a místu našich XJ srazů, tak mě by se líbilo mít jeden pravidelný sraz na stejném místě a ve stejnou dobu. Třeba vždy druhý víkend v květnu, všichni by o tom věděli i majitel kempu by s tím už počítal. Sraz kde bychom se všichni sešli , popovídali si a domluvili se na případných letních vyjížďkách či dovolených. Situoval bych to někam do středu republiky, abychom netahali Ostravaky do Karlových Varů a naopak. Pokud se podaří zorganizovat sraz další, nejlépe podzimní (v létě se těžko díky dovoleným budeme scházet) tak sláva! Zorganizovat sraz není jednoduché a vážím si každého kdo to pro nás udělá. A nedej bože, že do plánovaného termínu, nebo těsně před něj vyjde termín nějakého komerčního srazu. Pak se nechme překvapit kdo kterému srazu dá přednost. A jako moc pěknou akci považuji, zimní motorkářský sraz bez motorek – je to taková raritka ve které bych rád pokračoval.
Anonymous

Příspěvekod Drobeček » 18.04.2006-09:52

Hezká připomínka (rejpnutí které patří nejspíš naší bandě co Zdenku  )
Opravdu se někteří z nás včetně mně 3. srazu XJ nezúčastní a to z různých důvodů.
Abych to vysvětlil alespoň za svou osobu:
1)jedu i z dalšími lidmi víkend před tímto srazem (22-23.4.) na akci „Vymetání výfuků s YAMAHOU“
2)hned další víkend po srazu jedeme skoro všichni na sraz do Albrechtic kam jezdíme pravidelně několik let. (5-7.5.)

Pokud bych tedy absolvoval i 3. XJ sraz tak to budou 3 víkendy hned po sobě jdoucí a to si opravdu nemohu dovolit a to jak časově tak finančně a co je to hlavní tak jelikož mám ještě malé děti, tak i kůly zajištění hlídání dětí 3x SO-NE PO SOBĚ !!! To se z mé strany opravdu nedá zvládnout. Snažil jsem se to nějak vyřešit, ale opravdu to nešlo.

Toto prosím berte jako mé omluvení z této akce jelikož Vám to asi Zdenek na srazu podá trochu jinak proč se 3. XJ srazu nezúčastním. 
Zdenek totiž s námi na akce Vymetání a Albrechtice nejezdí a tak klidně může na XJ sraz jet, ale já opravdu ne já to prostě nezvládnu což mne opravdu mrzí !!!

To jen k té jeho rejpavé poznámce v příspěvku, která mířila na nás:„…A nedej bože, že do plánovaného termínu, nebo těsně před něj vyjde termín nějakého komerčního srazu. Pak se nechme překvapit kdo kterému srazu dá přednost…“
Drobeček
XJ štamgast

Příspěvekod OTIS » 18.04.2006-10:17

Škoda...
Zřejmě nebudete jediní, kdo se tak rozhodne. Trochu mě mrzí (a hodně překvapilo), že jste dali přednost právě pro těm "výfukům"!
OTIS
XJ veterán

Příspěvekod Drobeček » 18.04.2006-16:17

OTIS píše:Škoda...
Zřejmě nebudete jediní, kdo se tak rozhodne. Trochu mě mrzí (a hodně překvapilo), že jste dali přednost právě pro těm "výfukům"!

Jen pro vysvětlení...
Na "Vymetání" jedu již po několikáté a zúčastňuji se pravidelně. Je to skvělá akce plná zábavy, teda alespoň pro nás, kteří jezdí pravidelně každý ročník je to super akce. Ano jsou i tací kterým akce nesedí a nelíbí se jim, ale za to já nemohu a "nenasazuji" na ně jako to dělají oni. :wink:
Není to prostě akce kde se jen "hltají" km, ale kde je dobrá zábava celou trasu a vlastně celý den i noc. :D
Tím samozřejmně nechci říci, že XJ sraz je špatný to NÉ !!! Je to zase něco jiného a taky super akce.

Dále nevidím důvod proč neudělat sraz v létě !!!
Že jsou dovolené ??? No a co ???
Z 30 lidí bude na dovolených tak 7-10 a ostatní se mohou klidně někde "srazit" né ? Všechny akce jsou NAHUŠTĚNY nesmyslně do konce DUBNA a začátek KVĚTNA. Potom se stává že se kříží nebo následují těsně zasebou. V červnu - září není potom skoro NIC jen velké komerční srazy. :evil:
Drobeček
XJ štamgast

Příspěvekod Peta » 18.04.2006-19:18

:shock: :cry: ... to je dobré.... Termín 3tího XJ srazu se plánoval tak, aby vyhovoval pražákům (protože je to největší skupina) a oni nakonec nepřijrdou.Chápu Drobka že to má opravdu na husto po sobě, ale to měl tedy při plánování urgovat termín Květen - Červen. Nu což, dopadlo to jak to dopadlo.
Co se týká termýnu společných srazů řekl bych, že stačí jeden velký někdy v Srpnu, nebo Září na který přijedou opravdu všichni z fóra. Jak říká Zdeněk, radši bych stanovil jeden pevný termín, který bude platit každý rok. Všichni si ho zapamatují a budou s tím počítat.
A taky jeden zimní začátkem roku, protože zima poslední roky bývá dlouhá a takové setkání je příjemné spestření.
Peta
občasný přispěvatel

Images: 43
Typ XJ: 900
Rok výroby XJ: 1999

Příspěvekod PETRR » 18.04.2006-20:24

Musím se taky ozvat.Pražáci to nevzdali,ale máme stejný problém jako Drobek trojnásobná nepřítomnost doma.U mě sehnat hlídání pro děti a zvířata neni žádná sranda.Jet chci a se mnou ještě pár lidí nevíme jestli sami nebo s polovičkama.Proto nemúžeme udělat rezervaci,rozhodne se to až těsně před odjezdem.Napíšu ve středu vnoci nebo ve čtvrtek jak to
dopadlo.Spoléham na to, že nějaká místa na spaní vybydou.Zatím ahoj. JO ten sraz v Albrechticích to je první sraz na který jsme začli jezdit,a to od roku 1984.
PETRR

Images: 6

Příspěvekod OTIS » 19.04.2006-07:55

Sraz v Albrechticích vám neberem. Ale "omluvy", že nemůžete přijet, že nemáte 3x hlídaní pro děti... , protože jedete na komerční sraz (který byl vyhlášen pozdějí, resp. ani neměl být) mi přijdou ujeté!

Pánové uvědmote si, že ten termín se přizpůsobil požadavkům vaší motobandy (a možná nejen to), ale proč by ne- to byla naprostá samozřejmost!

Každopádně jsme zase o něco chytřejší-zkušenější a nechť si z toho pořadatelé příštích akcí vezmou ponaučení.

Jinak volné místa stále jsou.
Naposledy upravil OTIS dne 19.04.2006-09:02, celkově upraveno 1
OTIS
XJ veterán

Příspěvekod sjirka » 19.04.2006-08:38

OTISI, neber to tak tragicky... Holt se ožereme "jen" my, co tam budeme :lol:
sjirka
XJ štamgast

Images: 79

Příspěvekod sjirka » 19.04.2006-21:28

A co zkusit v létě Šumperk (vzali bysme si to na triko s laznikj) - kolem hory, lesy, památky. Třeba proslulý Skřítek, nebo možnost navštívit přečerpávací elektrárnu Dlouhé Stráně (a vyjet k umělému jezeru na vrcholu kopce (1400m)). Tož co vy na tento návrh?
sjirka
XJ štamgast

Images: 79

Příspěvekod Anonymous » 19.04.2006-21:34

OTIS stejně říkal, že by měl být teď sraz na severu moravy tak o tom popřemýšlejte. Nápadů na vyjížďky je spousta. :lol:
Anonymous

Příspěvekod OTIS » 20.04.2006-04:27

Soudruzi je to na vás, myslím, že vašemu návrhu nikdo odporovat nebude.
OTIS
XJ veterán

Zpět na Jen tak