Při otáčkách cca 5tis a výše chcípe

Pravidla fóra
Zkuste využít funkci hledat před přidáním nového dotazu. V případě nového dotazu/příspěvku vždy na začátek uveďte přesný typ a ročník XJ, ke kterému se dotaz vztahuje!!!

Při otáčkách cca 5tis a výše chcípe

Příspěvekod kafi » 29.04.2015-22:45

Ahoj, tak moto mám konečně přezuté (XJ 600 Diversion uvedení do provozu 97, jednokotouč), přes zimu byla v servise, měnily se karburátory, protože tamty byly nějak přetryskované a sekalo se šoupátko...Když jsem jel ze serivsu, motorka krásně jela, to jede i teď, ale jen do 5tis/min. Palivové cesty vyčištěné, víčko vyčištěné, svíčky nové, tlaky změřené, karburátory seřízené a teď k problému:
člověk si říká jak to konečně hezky jede, pak po městě jede ve vyšších otáčkach a co to udělá? Ano zdechne to! Chvilku počkám, dám sytič motorka chytne ve vysokých otáčkách, chvilku pohraju s plynem a jedem...jedu, jen tak si ševelim na 6ku těch 80-90, pak že to protáhnu jedeme chvíli 110 na pětku kolem 5tis otáček, pak šestka a co to udělá, když zpomalím nebo dojedu do vesnice?Ano, začne to vynechávat, běžet nepravidelně jakoby na 3 válce a zdechne to a zase počkám, zase sytič atd...no tak se naseru, že pojedu domů, od Jiloviště na strakonickou, jedna vytočim, dva vytočim, tři vytočim aaaa nejedeme...čekáme znova...Už mě to fakt sere, tak dojedu ke garážím, už teda vím, že jet o asi otáčkama tak to zkusíme umýslně, dvojka a 50kmh což je dost otáček a anooo motorka začne běžet nepravidelně a zdechá..Pro jistotu to zkusíme i na volnoběh, tedy přidržíme v otáčkách a ano začně to běžet nerpavidelně, volnoběh kolísá a zdechne to!!! Chvilku počkat, sytič a nastartuje, běží nepravidelně, párkrát lehce vytočit a pak se to chytne...už fakt nevim co s tim jem...předtím byl problém v jednom VN kabelu, ten vyměnit nejde, takže se měnila cívka a teď už to cívkou resp. VN kabelem není...Motorka byla na seřízení, karburátory vyčištěné a seřízené, svíčky nové, tlaky změřené....jediná úprava od bývalého majitele je KN filtr, ale není tam přímé sání, je to ve filtrboxu

Nevíte prosím, čím to může být? :(

Ještě jeden dotaz, jaké tloušťky mají být benzínové hadiec prosím? Myslím jednu do čerpadla z kohoutu a druhou podtlakovou z kohoutu...díky moc
kafi

Kraj: Praha
Typ XJ: 600S
Rok výroby XJ: 1998

Re: Při otáčkách cca 5tis a výše chcípe

Příspěvekod Mira XJ » 30.04.2015-07:35

Tak buď to nemá vzduch nebo benzín.
kolik máš benzínu v nádrži?
zkus přepnout kohout z ON na PRI
Zkus otevřít víčko od nádrže a jet se projet.
mrkni na sítka v nádrži - mohou být zanesené
Kn bych vyhodil a dal bych origo. Nic proti KN ,ale měl by se čistit co 5000km a to asi nikdo nedělá.
To mám z toho života jakej vedu, to mám z toho s kým se tahám!
Mira XJ
XJ štamgast

Images: 0

Příspěvekod kafi » 30.04.2015-08:37

Nádrž mám skoro plnou, měl jsem rezervu a tankoval cca 12l
Sítka jsou čisté, včera jsem čisitl komplet kohout
Odvzdušnení nádrž i víčko jsou čištěné, to mi dělali v service a po otevření si neodfoukne a nádrž nesyčí
PRI jsem zkoušel, chová se to stejně
Kamarády napadla skříplá hadička, co myslíš? V servise mi je dal vcelku krátké, chtěl bych dát delší nevíš jaké mají mít průměr prosím? Jestli třeba neni moc ohlá či tak..

Díky moc!
kafi

Příspěvekod Mira XJ » 01.05.2015-19:07

Prumery nevim - xjcko uz 10let nemam.Mas cerpadlo? Je tam origo sitko. Zkusil bych propojit nadr a karburatory natvrdo a tim vyloucil chybu od benzinove cesty.zkousel jsi se projet s itim orevrenym vickem? Co kdo cistil v servisu neni dulezite.pred tim to nedelalo a ted to dela.
Mira XJ
XJ štamgast

Příspěvekod kafi » 01.05.2015-21:46

hoj, dal jsem na tebe a šel to projet s otevřenym víčkem a je to ok...takže někde přicpané, tedy zkusit čistit znova? benzínový filtr tam nemám..jojo mám čerpadlo
kafi

Příspěvekod Mira XJ » 02.05.2015-19:03

Zdar, ucpane ne , ale asik nekde skripnutou hadici odvetrani nadrze -pod nadrzi.
Mira XJ
XJ štamgast

Příspěvekod kafi » 03.05.2015-21:59

zdarec, to jsem zkoumal, vše volné. Ale dnes jsem si všiml, že se mi přicucaval ten gumový šmejd, co ti má odvádět vzduch z víčka do toho odvětrání z nádrže....vyhodil sem ho komplet a zatím se zdá, že to začalo fungovat...
kafi

Zpět na Motor