Problém s kmitajícími řidítky

Fórum o různých stylech jízdy a technice průjezdu zatáčkou, zácpou, nebezpečnou situací, atd..

Re: Problém s kmitajícími řidítky

Příspěvekod jirka4137 » 18.08.2014-20:13

Ahoj. Víš tvoje XJ by si vůbec zasložilo větší servis než zas vyrazíš kolem zeměkoule :) . Včera jsem jel s kamošem od Starého Hrozenkova na UH. Brod a po dofoukání se to hodně zlepšilo. Jenom pak ve vyšší rychlosti se motorka rozvlnila nárazovým větrem (190). To ale přičítám hranatému kufru a retro aerodinamice stroje. Na dálnici se s tím dalo 200 frčet ale pak mě odskakujou boční plasty protože tam nejsou origo gumičky na zacvaknutí. Budu se asi muset smířit že s jeho GSX-R 1000 xjéčko moc krok držet nebude :D
jirka4137
XJ štamgast

Images: 0
Kraj: Zlínský
Typ XJ: FZS 600S
Rok výroby XJ: 2000

Příspěvekod Janoš-XJ » 19.08.2014-18:51

Nevím zda se daj zveřejňované hodnoty tady vůbec číst !? A k Mimovi jen-až budeme mít najeto toliko co on a poznáme toliko míst jako on. Tak zjistíte-me že tento člověk má motyku k poznávání a jezdění (naplňování svých potřeb motorkáře)!! Né k leštění a udržování motorky ,jako voňavky !Je nutno si přečíst jeho články ,pokecat osobně a zjistíte že tento chlap neřeší roční období ! Je to celoroční jezdec co si motyku i jeho doutník užívá !
Já před ním smekám i přesto že má zrcátka omotané iz, páskou ! Jemu jeho zdělené hodnoty věřím! :smt006
I muži mají své dny
Janoš-XJ
občasný přispěvatel

Images: 25
Kraj: Jihomoravský
Typ XJ: XL 1000 Varadero
Rok výroby XJ: 2005

Příspěvekod jirka4137 » 19.08.2014-20:16

twostrokesmoker
před 11 měsíci
odpověď uživateli TheChenrezig

XJ 600 is a very good bike for touring. Good sitting position and a pretty strong engine for it's size. Can do 200km/h anytime and riding with two up with no probs. Also very simple to maintain comparing more modern bikes. For example you can change the spark plugs without removing anything but the plug caps(takes only a couple of minutes). ;) Also the oil and filter change is very easy. I just love those 80's bikes! ;P
Ahoj. Já nemám potřebu nikoho přesvědčovat o tom co píšu ale nemám nejmenší problém za slušného počasí se s kým koliv projet. Staré XJ má 53 kw a v tp 205km-h.
Bohužel ho limituje podvozek a aerodimamika . Články Mima jsem samozřejmě četl a veliký obdiv. Z mého pohledu vidím že na jeho devině bych měl do čeho píchnout a neboj se on to ví taky. V tom je právě XJ fantastické co vydrží a právě v cestování je k neutahání.
jirka4137
XJ štamgast

Images: 0
Kraj: Zlínský
Typ XJ: FZS 600S
Rok výroby XJ: 2000

Příspěvekod Janoš-XJ » 20.08.2014-06:40

jirka4137 píše:twostrokesmoker
před 11 měsíci
odpověď uživateli TheChenrezig

XJ 600 is a very good bike for touring. Good sitting position and a pretty strong engine for it's size. Can do 200km/h anytime and riding with two up with no probs. Also very simple to maintain comparing more modern bikes. For example you can change the spark plugs without removing anything but the plug caps(takes only a couple of minutes). ;) Also the oil and filter change is very easy. I just love those 80's bikes! ;P
Ahoj. Já nemám potřebu nikoho přesvědčovat o tom co píšu ale nemám nejmenší problém za slušného počasí se s kým koliv projet. Staré XJ má 53 kw a v tp 205km-h.
Bohužel ho limituje podvozek a aerodimamika . Články Mima jsem samozřejmě četl a veliký obdiv. Z mého pohledu vidím že na jeho devině bych měl do čeho píchnout a neboj se on to ví taky. V tom je právě XJ fantastické co vydrží a právě v cestování je k neutahání.

Zajímavé že se k tomu tak hlásíš ?? Já nikoho nejmenoval ! Nebo myslíš že to bylo na tvé články?! Ale každej dle svého se staví k článkům ! Přeji krásnej den všem! :D
Jestli mohu poprosit ,příště v češtině né všeci jsme na tom tak dobře. Nejsem analfabet ,ale angl. nemluvím.
I muži mají své dny
Janoš-XJ
občasný přispěvatel

Images: 25
Kraj: Jihomoravský
Typ XJ: XL 1000 Varadero
Rok výroby XJ: 2005

Příspěvekod mirekm » 21.08.2014-22:38

Myslím, že v 70% případů můžou za kmitání řídítek vymačkaná ložiska v krku řízení. Po výměně pneu, simerinků nebo nepatrné změně těžiště se kuličky snaží vrátit do vymačkaného lože a tím se rozkmitá řízení. Různé vůle na kluzácích to ještě zhoršují. Ale teď tu byl kámoš, vidle vyběhaný, ložiska v krku po smrti už loni a začalo mu kmitat řízení po výměně pneu. Nová guma, vyvážená ale zjistili jsme, že trochu neběží vzorek. Po reklamaci a výměně za novou je to OK (teda jen kmitání, jinak tam má vůle jako prase, to se pozná při brzdění).
Dokud se mi líběj holky a motorky, tak žiju :-)
mirekm
XJ štamgast

Images: 17
Kraj: Středočeský
Typ XJ: yamaha 900 Diversion a xj 550
Rok výroby XJ: 1998

Předchozí

Zpět na Technika jízdy