Pravidla fóra
Zkuste využít funkci hledat před přidáním nového dotazu. V případě nového dotazu/příspěvku vždy na začátek uveďte přesný typ a ročník XJ, ke kterému se dotaz vztahuje!!!
Zdravím, dneska jsem si dovezl XJ 900 S a chci se zeptat jestli jsou normální okolo 3000 ot/min vibrace, v ostatních otáčkách je to samet. No a ještě mě něco za pomalé jízdy rachtá z motoru a když zmáčknu spojku, tak se trochu ztiší. Na neutrál na místě je všechno OK. Je i toto normální? Jak říkám dneska jsem si jí dovezl a tak jsem v tomhle směru totální laik a ještě jsem se v tom neměl čas se pohrabat a najít odkud ty zvuky jdou. Nenapadá někoho něco?
Opotřebený rozvodˇák nejčastější věc která stojí u XJ za rachotem z motoru.Někdo radí jezdit dál že je to u Xj normál a dá se s tím dost najet.Já osobně bych to po sezoně vyměnil nebo nechal asponˇ seřídit pokut to půjde.Nemůžu ale hodnotit motku kterou nevidím,neslyším.Na mojí motce to udělal druhý majitel -první v cz který ji dovezl v 95 z rakous a zatím pořád šepot květin.
nebudu to řešit a přes zimu udělám rozvody a je to. U těch rozvoďáků je klasická spojka jako na sekundárním řetěze a nebo se to musí nýtovat, resp. dokážu to spojit sám doma? Jinak další věc co mě trápí jsou rozvibrující se řídítka, když je pustím. Kolo jsem dal dneska vyvážit, vůle na krku dle hýbaní s vidlema ok a po odlehčení předku řídítka krásně drží rovně. Co by to mohlo ještě dělat?
Vibrace řídítek jsou často způsobené nepravidelně sjetou gumou. Mě se to stávalo v rychlostech 50-60, pokud jsem brzdil motorem a pustil řídítka. Po přezutí problém zmizel.
Na rozvodˇák potřebuješ nýtovačku a ta není zadara.Pokut nemáš známého servisnama tak ti ji nepůjčí.Nech si to udělat v servisu na který jsou dobré reference rozvodˇák měníš zřídka.
tak kmitání řídítek dělal topcase, jo mohlo mě to napadnout . Přes zimu to někam dám, ať mi ho preventivně vymění ať mam na duši klid a můžu hledat další chybičky