Zimní sraz - Žďář n. S. (13.1.-15.1.2006)

Zimní sraz - Žďář n. S. (13.1.-15.1.2006)

Příspěvekod Anonymous » 23.01.2006-09:01

Počínaje pátkem 13.1. 2006 bylo odstartováno zimní setkání příznivců, majitelů a přátel YAMAHA XJ, které se domluvilo na II. XJsrazu v Krkonoších.
Už diskuse na internetu potvrzovala, že účast nebude nějak obrovská. O to více si vážím těch,kteří dorazili do hotelu H na setkání.
Páteční pozdní večeře ale byla „rušena“ zpívající skupinou lidí u vedlejšího stolu a tak jsme se přesunuli do jiné restaurace, kde jsme doufali , že bude větší klid. Byl až do chvíle, kdy se rozezpíval i druhý obsazený stůl. To už jsme se ale měli k odchodu a těžko se mi vysvětlovalo, že se v každé hospodě ve Žďáře nehuláká.
Sobotní ráno bylo velmi slunečné a první cíl byla návštěva Zelené hory a obhlídka kostela sv. Jana Nepomuckého, zapsaná od roku 1994 do seznamu světových kulturních památek UNESCO.

251 242 243 253

Počasí bylo opravdu pohádkové, a tak když byla nafocena spousta fotografií, sešli jsme opět dolů a navštívili nádvoří zámeckého areálu přestavěného ve slohu barokní gotiky architektem J.B. Santinim.

Jakmile docvakaly spouště fotoaparátů, nabrali jsme směr Pilská vodní nádrž. Letní rekreační oblast s kempem byla pod silnou sněhovou pokrývkou a tak jsme dorazili až ke Ski areálu Martina Koukala.

244

V duchu jsem opět litoval, že jsme bez lyží a tak jsme zvažovali kam dál. Nakonec jsem prosadil návštěvu nedalekého malého městečka Polná, jehož historie podstatně převyšuje svým objemem vcelku novodobý Žďár.

Po obědě v zámecké restauraci v Polné jsme navštívili polenský kostel s narychlo zajištěným průvodcem a vystoupili jsme i na celkem atraktivní věž, kde se nám naskytl široký pohled do okolí a Polnou jsme měli jako na dlani.

256 255 247 246 249 248


Po návratu do Žďáru jsme navštívili střelnici Vysočina a tam jsme absolvovali krátké, cvičné střelby ze zbraní, které jsme si vybrali.

Večer na hotelu jsme pak proseděli s fotkami a laptopem, mluvili jsme o plánech do nové sezóny, a když mluvím za sebe, těšili jsme se na jaro.

Fotky v albu - http://yamaha-xj.cz/gallery/album.php?album_id=53
Anonymous
 

Zpět na XJ akce

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků

cron