Prosba o radu (koupě 600)

Pravidla fóra
Zkuste využít funkci hledat před přidáním nového dotazu. V případě nového dotazu/příspěvku vždy na začátek uveďte přesný typ a ročník XJ, ke kterému se dotaz vztahuje!!!

Prosba o radu (koupě 600)

Příspěvekod Bartus » 16.01.2006-08:02

Nazdar lidi,
mám na Vás prosbu. Kamarád si chce koupit Xj, už jsi jedno vyhlídnul a podle toho bazaru to má být rok výroby 97. Jenže mě se na tom nezdá ten motor. Připadá mi starší. Podle jedné brzdy to určitě není novéjší než 97. Moc se v S verzích nevyznám, ale já mám na své N-kové verzi z roku 97 už novější motor, s plastovým víčkem na zapalku. Proto bych Vás chtěl požádat o radu, jestli ten motor není náhodou ze staršího modelu, nebo jestli to není americká veze. :?:
Obrázek
Obrázek

Za odpovědi a rady moc děkuju.
S pozdravem Bartus z Ostravy :smt02[/code]
Naposledy upravil Bartus dne 16.01.2006-09:11, celkově upraveno 1
Bartus
XJ štamgast

Images: 162
Kraj: Moravskoslezký
Typ XJ: Suzuki DL1000 BMW 1150 GSA
Rok výroby XJ: 2005

Nákup XJ

Příspěvekod Anonymous » 16.01.2006-09:10

Čau, zjisti mi číslo motoru, mělo by být (kurnik, jsem v práci, teď nevím přesně :oops: )z pravé strany vedle táhla spojky tak napříč v rámečku a číslo rámu a pošli mi je na j.miklik@rios.cz a ja Ti o ní do dvou povím víc :D . Jo a podívejte se na: 1) zadní centrální tlumící jednotku, jestli není svařovaná, 2) na výfukové potrubí kompletně od kolen po koncovky kvůli korozi 3) přejeďte rukama po pracovní ploše vidlic, jestli nejsou patrné nerovnosti, pak byla motorka pravděpodobně nabouraná na předek. Pokud budete mít možnost ji projet, tak v malé rychlosti opatrně na chvilku pusťte řidítka (ruce centimetr nad řidítka :) ) a pokud táhne na stranu, tak je křivá, jo a taky okoumejte, jestli jsou rovnoměrně sjetá kola. Mám doma někde vypsané věci, které jsem kontroloval na motoru a jestli mi pošleš kontakt, tak to můžem prodebatit....... Jinak jsem z Valmezu, což není do Ostravy a obráceně zase tak daleko, že? Další XJčkář v okolí, to je příjemné :P

Jiřík
Anonymous

Re: Nákup XJ

Příspěvekod Bartus » 16.01.2006-09:17

Zdravím, dík za radu, jo číslo motoru je vedle táhla spojky. Bohužel ti ho nemůžu teď poslat, kamarád mi dal jen tyhle fotky a odjel do prahy a do konce týdne se nevrátí. Až se vrátí tak se pojedem na to podívat. Do valmezu to není daleko a občas tam jezdím, tak můžem dát někdy scuka. Jinak kontakt je Bartusek.t@seznam.cz popř. 777047404
Naposledy upravil Bartus dne 16.01.2006-09:22, celkově upraveno 2
Bartus
XJ štamgast

Příspěvekod Anonymous » 16.01.2006-09:17

:D ještě mě napadá, jak se tak dívám na ten obrázek tak: 1) Nejsou nějak nerovnoměrně sjeté brzdové kotouče? 2) Nápis DIVERSION (rozptýlení) by měl být takový plasticky zvýrazněný, pokud je to nálepka, tak už se mašinka klouzala po boku a ještě se mi nelíbí ten zadní blatník, ty velké se dělaly myslím od roku 2000, ale to je zavádějící......
Anonymous

Příspěvekod Bartus » 16.01.2006-09:21

No ten bazar uvádí taky nějakou nízkou cenu, 55 tisíc. Už to mě zaráží. A nezveřejňuje počet km !!! A podle nich je to prý koupeno v Itálii. Výfuk nevypadá broušený, ale to nejde takhle posoudit. Musím to vidět osobně a vyzkoušet to. Za ty 3 roky co jezdím na XJ už bych měl něco odhalit :) Naštěstí mám kamaráda co pracuje v servisu, tak by se mohl taky na to mrknout. Ten co to kupuje je můj dobrý kamarád už od děctví, tak bych mu chtěl dobře poradit.
Bartus
XJ štamgast

Příspěvekod Anonymous » 16.01.2006-10:20

V těch bazarech je to vždycky takové pochybné, hlavně u motorek. Já sám mám XJ přes rok a nemám asi tolik zkušeností co Ty,jsem spíš opatrný a před tím, než jsem si tu moji mašinu koupil, tak jsem taky sháněl co nejvíc informací a jel se mnou pro ni taky kamarád. Nakonec jsem ji po 4 pokusech koupil od jedné slečny z Třeboně a ta za celou dobu co ji měla (4 roky) ani nedofoukala kola :shock: musím zaklepat, zatím šlape jak hodinky...
Je dobré, že Vás tam jede více a kamarad ze servisu, 52 tisíc nevím, viděl jsem stejný rok výroby a ceny mírně vyšší, snad to nebude tak zlé..
Jo a ještě mě napadlo, americká verze motoru to není, brácha má doma teď jeden takový rozebraný a vypadá úplně jinak :D
Anonymous

Příspěvekod Bartus » 16.01.2006-10:29

No já měl na motorku celkem štěstí. Koupil jsem jí od souseda, ten jí měl 3 roky a staral se o ní podstivě. Dá se říct že jsem jí měl pravidelně na očích :D
Jedna věc mě ale trápí, nevím co je to za značku ten nosič. Chtěl bych si koupit i boční kufry, ale nevím jaké aby mi tam pasovaly.
Obrázek
Bartus
XJ štamgast

Příspěvekod Anonymous » 16.01.2006-12:03

Krásnou mašinku máš. Já jsem fotku té mojí zkusil přidat do Albumu v sekci Prodej moto, neumím to dát tady do diskuze :( Je to ještě ten původní obrázek, než to ta ženština stáhla z bazaru, kde to umístila.. Přidal jsem závažíčka na konce řitítek, padáky (nové za 1000kč :D ) a teploměr oleje.... Chtěl bych ještě klín před kolena výfuků, takový ten malý blatník na zadní kolo a nosič na kufry a to se Tě chci zeptat, ten co máš Ty, to je originál? Já bych ho totiž zkusil vyrobit, ale potřeboval bych nějakou předlohu... Kdybychom se tedy někdy potkali a mohl bych to odkoukat :) ....
Anonymous

Příspěvekod Bartus » 16.01.2006-12:11

Jirka Miklík píše:Krásnou mašinku máš. Já jsem fotku té mojí zkusil přidat do Albumu v sekci Prodej moto, neumím to dát tady do diskuze :( Je to ještě ten původní obrázek, než to ta ženština stáhla z bazaru, kde to umístila.. Přidal jsem závažíčka na konce řitítek, padáky (nové za 1000kč :D ) a teploměr oleje.... Chtěl bych ještě klín před kolena výfuků, takový ten malý blatník na zadní kolo a nosič na kufry a to se Tě chci zeptat, ten co máš Ty, to je originál? Já bych ho totiž zkusil vyrobit, ale potřeboval bych nějakou předlohu... Kdybychom se tedy někdy potkali a mohl bych to odkoukat :) ....

Klidně se můžeme domluvit a někdy si to oměříš, já právě nevím jestli je to originál. Měl jsem to už na moto i ten majitel přede mnou. Jinak jak přikládat fotky do diskuze je na hlavní stránce. Ještě bych chtěl vyměnit koncovku výfuku, ta druhá co není vidět je podřená.
Bartus
XJ štamgast

Příspěvekod OTIS » 16.01.2006-12:22

Já už bych podle těch podsedlových plastů tipoval, že to bude starší než uvádí. Možná i ta maska byla u těchto ročníků modernější.
OTIS
XJ veterán

Images: 1863
Kraj: Jihomoravský
Typ XJ: 600N
Rok výroby XJ: 2001

Příspěvekod TOMMZ » 16.01.2006-15:31

Jarda chce vyrábět klín pod motor. Jestli má někdo o ten klín zájem, tak ho kontaktujte viz. seznam uživatelů.
TOMMZ
Site Admin

Images: 1515
Kraj: Praha
Typ XJ: Thundercat
Rok výroby XJ: 2000

Příspěvekod Mira XJ » 16.01.2006-17:17

r.v. 97 to určitě není!!!!! Myslím si,že je to rok výroby 92-95. Podsedlové plasty,přední maska,plexi odpovídá tomuto roku výroby! Rozhodně si nenech nakecat,že to je rok výroby 97 ,protože je to blbost!
Mira XJ
XJ štamgast

Images: 0

Příspěvekod Bartus » 18.01.2006-15:28

Díky moc za rady, v sobotu se jdu s kámošem na ní podívat. Uvidíme co z toho bude. :roll:
Bartus
XJ štamgast

Zpět na Vzhled&Úpravy