Cvakání v motoru-hydraulický napínák primárního řetězu?

Pravidla fóra
Zkuste využít funkci hledat před přidáním nového dotazu. V případě nového dotazu/příspěvku vždy na začátek uveďte přesný typ a ročník XJ, ke kterému se dotaz vztahuje!!!

Cvakání v motoru-hydraulický napínák primárního řetězu?

Příspěvekod Lucasbiker » 01.04.2012-14:16

Zdravím místní uživatele, jsem tu v podstatě novej, XJ 600 mám necelej rok. Letos v lednu jsem si nechával v Yamaze Ulrich dělat velkej předsezónní servis (seřízení ventilů, napnutí rozvoďáku, atd. viz zde: http://www.motorkari.cz/moto-uzivatel/?muid=64315 ). Už při přebírání motorky po servisu, mě upozorňovali, že je z motoru slyšet zvuk nějakýho řetězu, co pohání alternátor...?! Technice Japonců moc nerozumim, takže usuzuju, že to bude asi primár? Prý je hydraulicky napínaný, a časem tenhle řetěz "propiluje" dírku v trubičce, která vede olej k jeho napínáku, takže se následně sníží tlak oleje a řetěz zůstane nedopnutej. Údajně se to na XJ celkem stává. Máte s tím někdo zkušenost? Říkali že stačí sundat svody, olejovou vanu a vytáhnout nějakou tu trubičku, zakápnout mosazí a zase vrátit zpátky a mělo by to být OK. Jenže v servisu už na mě nemají čas, berou objednávky až někdy na konec května a já bych to potřeboval co nejrychleji abych mohl jezdit. A proto táži se Vás, hrdí majitelé XJ či jiných samohybů, nedělal to někdo z vás už na svém stroji? Příp. je tu mezi Vámi nějaký zručný moto mechanik, co by to zvládl opravit? Příp. nějaké info, fotky k tomuto problému? Děkuji!
Lucasbiker

Kraj: Středočeský
Typ XJ: XJ 600S
Rok výroby XJ: 1994

Zpět na Motor