jízda po zadním

Fórum o různých stylech jízdy a technice průjezdu zatáčkou, zácpou, nebezpečnou situací, atd..

jízda po zadním

Příspěvekod Anonymous » 16.10.2006-18:24

Čajik Všem
Nejsem žádnej závodník ale zajímalo by mě jestli se to někomu podařilo myslím jako jet po zadním aspon nějakou chvilku a jestli jo tak jak se mu to povedlo.Moje XJ je odškrcené pokoušel jsem se o to ale to víte někde je chyba nejspíš asi u mně v kalohotách.
Anonymous

Příspěvekod Anonymous » 18.10.2006-23:52

Plynem nepujde, ale přes spojku musí jít :D
je to o rukách :P
Anonymous

Příspěvekod Anonymous » 27.08.2007-17:49

I plynem jde, a občas až překvapí:) 900
Anonymous

Příspěvekod Anonymous » 20.10.2007-11:17

Mne se to povedlo 2-krat... nechtene... Jednou mi padala brasna na dalnici a zastavil jsem abych ji popravil... Pak jsem se chtel rozjet a najednou se vyritil kamion. Tak jsem pridrzel spojku a dal tam plny kotel... Malem jsem pak od strachu sesednul, kdyz se to se mnou zvedlo... :roll: Ale pak jsem ten kamion stejne predjel... :D A podruhe to bylo na semaforech - chlapek s octavii se mi lepil na zadek... Rozjel jsem se na jednicce, ale vytocil jsem to nad 7000 a vrazil tam dvojku... Docela to vystrelilo... :) Ale schvalne bych to neskousel, jsem docela klidnej jezdec. :wink:
Anonymous

Příspěvekod Anonymous » 18.03.2009-12:32

mě se to povvedlo dvakrát z mojí šestkou, jednou teda nechca, ale jde to i bez spojky
Anonymous

Re: jízda po zadním

Příspěvekod Krteczek » 13.03.2012-19:03

Tohle je jediný téma na celym fóru co se věnuje jízdě po zadním?

Celkem rád bych se to někdy chtěl naučit, ale nemám ponětí jak moc nebezpečný to může bejt na 20 let starý motorce.. nerad bych si odesral vidle nebo cokoliv jinýho :|
Krteczek

Kraj: Praha
Typ XJ: Yamaha XJ 600 N
Rok výroby XJ: 1992

Příspěvekod Vašek » 13.03.2012-20:06

Na zadní zvednout XJ neni problém, ale udržet ho tam už je. Na jedničku od 4 tisíc přes spojku pěkně vylítne nahoru, ale než stačim zařadit dvojku tak už jde dolu. Dost mě štvou ty sklopný stupačky, kvůli kterejm se pak blbě řadí. Čas od času to zkoušim z křižovatky, když je delší rovinka, většinou jedu cca 50 - 100 metrů. Jinak věřim, že je to o zvyku a jde se to naučit. Dneska už jsem to chvili trénoval :)
Vašek

Kraj: Karlovarský
Typ XJ: XJ 600 N
Rok výroby XJ: 1995

Příspěvekod Michal » 14.03.2012-08:56

Krteczku vykašli se na to, nebezpečné je to jak pro mašinu, tak pro jezdce. Mě už motka z pod zadku ujela a pominu-li finanční náročnost opravy, tak pochroumané obratle cítím dodnes. A motoru se to také nebude líbit. Při dlouhé jízdě ve svíci steče olej, přestane to mazat a ende.... Stuntrideři si na tohle motor spešl upravují navařením přepážky a pod.
Ale jestli jinak nedáš, tak hodně štěstí a vždycky, vždycky hnátu na zadní brzdě !!!
Michal
XJ štamgast

Images: 10
Kraj: Jihočeský
Typ XJ: XL
Rok výroby XJ: 2006

Příspěvekod Krteczek » 14.03.2012-10:18

Michal píše:Krteczku vykašli se na to, nebezpečné je to jak pro mašinu, tak pro jezdce. Mě už motka z pod zadku ujela a pominu-li finanční náročnost opravy, tak pochroumané obratle cítím dodnes. A motoru se to také nebude líbit. Při dlouhé jízdě ve svíci steče olej, přestane to mazat a ende.... Stuntrideři si na tohle motor spešl upravují navařením přepážky a pod.
Ale jestli jinak nedáš, tak hodně štěstí a vždycky, vždycky hnátu na zadní brzdě !!!

Díky za upozornění.. :) Myslím, že to se mnou až tak horké nebude.. jsem docela srabík, takže jdu na všechno maximálně opatrně. Dost možná si jízdu po zadním vyzkouším až na nějakém jiném stroji a hlavně až budu mít motorku 100% pod kontrolou. Je fakt, že jsem na moto teprve úplný začátečník.. ale přiznám se, že je taková frajeřinka dost lákavá :twisted:
Krteczek

Příspěvekod Vašek » 14.03.2012-11:07

XJ je hlavně dělaná na pohodlný cestování a né na ježdění po zadním, ikdyž mě to taky láká:-)
Vašek

Kraj: Karlovarský
Typ XJ: XJ 600 N
Rok výroby XJ: 1995

Příspěvekod Krteczek » 14.03.2012-11:54

Vašek píše:XJ je hlavně dělaná na pohodlný cestování a né na ježdění po zadním, ikdyž mě to taky láká:-)

Pro pohodlný cestování si jí taky maximálně užívám.. i když je fakt, že pro pohodlnou jízdu ve dvou budu asi muset nechat udělat repas centrálu... někdo nějakej tip?
Krteczek

Příspěvekod TOMMZ » 14.03.2012-12:04

Na XJ to asi zkoušet moc smysl nemá, krom zničení motky a případně jezdce. Pokud se tomu teda nechceš věnovat profesionálně. Ono když to přetáhneš na záda a padne ti 200kg na hrudník a hlavu, tak to není pěkný pohled.

U silnějších mašin už nějaké zkušenosti s jízdou po zadním přijdou, i když člověk nechce, bo maj tolik výkonu, že při zrychlení s plnym plnynem jde mašina prostě na zadní vždy.
TOMMZ
Site Admin

Images: 1515
Typ XJ: Thundercat
Rok výroby XJ: 2000

Příspěvekod Krteczek » 14.03.2012-14:09

TOMMZ píše:Na XJ to asi zkoušet moc smysl nemá, krom zničení motky a případně jezdce. Pokud se tomu teda nechceš věnovat profesionálně. Ono když to přetáhneš na záda a padne ti 200kg na hrudník a hlavu, tak to není pěkný pohled.

U silnějších mašin už nějaké zkušenosti s jízdou po zadním přijdou, i když člověk nechce, bo maj tolik výkonu, že při zrychlení s plnym plnynem jde mašina prostě na zadní vždy.

A právě trochu i kvůli tomu bych už měl raději nějaké, byť mizerné, zkušenosti s jízdou po zadním už od XJčka, aby mě pak třeba nepřekvapilo jak rychle se to přetáčí a já v tom zmatku nesundal nohu z brzdy. Prostě pro ten klid se do tý situace už párkrát uvést záměrně, než pak u další motky zpanikařit a poslat jí před sebe.. nebo ještě hůř na sebe.
Krteczek

Příspěvekod tom166 » 14.03.2012-17:12

Ja jsem pouze opatrnej zacatecnik, ale taky jsem neodolal a skousel jsem moji 6-tku zvedat na zadek na letisti, pouze pres plyn :arrow: a scela bez uspechu. tak nevim asi nedostatek vykonu + nedostatek jezdeckyho umu. tak treba budu priste uspesnejsi :?:
tom166

Kraj: Jihočeský
Typ XJ: 600 S diversion
Rok výroby XJ: 1996

Příspěvekod Radimathor » 15.03.2012-08:20

na zadní jsem zvedl několikrát i simsona a jawku - hodně plynu a pak spojka, akorát, že to občas nevyšlo a rozbil jsem si hubu, raději se tomu vyhýbám, oprava by bolela mé srdce a mou peněženku kdyby se to nepovedlo.
Všudezdejší
Radimathor
XJ štamgast

Images: 8
Typ XJ: ZRX1200S
Rok výroby XJ: 2002

Zpět na Technika jízdy