Po vypnuti klicku sviti kontrolka mazani

Pravidla fóra
Zkuste využít funkci hledat před přidáním nového dotazu. V případě nového dotazu/příspěvku vždy na začátek uveďte přesný typ a ročník XJ, ke kterému se dotaz vztahuje!!!

Po vypnuti klicku sviti kontrolka mazani

Příspěvekod Anonymous » 10.06.2010-07:58

Ahoj, moje XJ600/2001 má nasledující problém:
1. zapnu klíček, rozsvítí se kontrolka neutrálu, vypnu klíček, neutrál zhasne, rozsvítí se mazání. Vytáhnu klíček - mazání pořád svítí. Zmáčknu startér(nebo zapnu světla) a kontrolka zhasne, současně slyším cvaknutí (relé?).
2. zapnu klíček, stisknu startér, během startování se kontrolka mazání rozsvítí, po nastartování zhasne. Po vypnutí klíčku viz 1.
Velký problém to není, mám stále zaplé světla, takže v provozu se to neobjevuje. Ale chtěl bych to mít v pořádku.
Baterka je OK. Všechny relé, měnit (na zkoušku) nechci... nesetkal se s tím někdo?
Anonymous

Příspěvekod TOMMZ » 10.06.2010-09:59

No zajímavej problém....Občas bývají problémy s čidlem oleje, což asi nebude tento případ, ale je dobré to vyloučit dolitím oleje po maximum viz. okénko.

Jinak by snad po vypnutí klíčku měly být kontrolky bez proudu, což by se ověřilo pohledem do schématu, který se tu někde po webu snad taky povaluje.....2745
TOMMZ
Site Admin

Images: 1515
Kraj: Praha
Typ XJ: Thundercat
Rok výroby XJ: 2000

Příspěvekod kodl » 11.06.2010-17:29

nevím jistě, ale pokud po stisknutí startéru to neznámý relé odpadne, tak bych to tipoval na chybu kostry, jestli se nepletu, tak dycky hnědej drát, zkus to zkontrolovat, jestli máš dobře propojený konektory pod světlem. Jinak takhle těžko určit, chce to trochu obejít s měřákem...
Jo a ta kontrolka oleje má svítit jenom při startování, to je jako kontrola žárovky, to už se tady rozebíralo mockrát.
kodl
XJ štamgast

Images: 7

Re: Po vypnuti klicku sviti kontrolka mazani

Příspěvekod petrsa » 27.10.2011-08:28

Po dlouhé době jsem se rozhodl problém vyřešit (původní příspěvek je můj). Obešel jsem s měřákem a problém je v relé 3EN-81950-00. Po výměně je vše OK. Pro zajímavost, relé na moto není umístěno pod zadním plastem s ostatními, ale před akumulátorem.
petrsa

Kraj: Vysočina
Typ XJ: XJ600S
Rok výroby XJ: 2001

Zpět na Elektrika