XJ jízda Šumavou (29.5.2004)

XJ jízda Šumavou (29.5.2004)

Příspěvekod TOMMZ » 24.12.2005-21:47

Zřejmě první XJ jízdu jsem uspořádal na konci května roku 2004. Když jsem si měsíc předem projížděl plánovanou trasu, byl na Šumavě místy ještě sníh. Proto mě ani příliš nepřekvapila má ledem pokrýtá motorka v kempu Zlatá koruna po šesté hodině ranní v den konání XJ jízdy.

139 138 136 137

Šest ráno je opravdu brzká hodina, takže zalézám zpátky do spacáku. V deset už mně ale budí první přijeduvší nadšenci pro XJ jízdu. Takže vstříc Šumavě vyrážíme v sestavě: 3xXJ600, 1xFZ6, 1xYZF1000, 1xtříkolka(označení už nevím). Z Českého Krumlova jedeme po parádně zakroucené silničce kolem řeky vedoucí na Rožmberk nad Vltavou. Dále přes Vyšší Brod, kde míjíme nehodu Jawky s plechovkou, na přehradu Lipno. Na parkovišti u přehrady zastavujeme a jdeme se pěšky projít po jejím vrcholu. Silnice na druhou stranu řeky je v opravě, takže bychom po ní jet ani nemohli. Dost bylo koukání a povídání, zpátky do sedel! Jedeme po těch neužších silničkách pohraničního pásma, abychom zavítali i do sousedního Rakouska, ale po konzultaci s rakouskými cyklisty nalézáme správný na zříceninu sv. Tomáše.

135

Zřícenina je to už jak se patří zarostlá, což jí dodává tu správnou atmosféru. Po prohlídce sjíždíme k přívozu přes Lipno do Frymburku. Po chvíli čekání přijíždí loď a obsluha sklápí dvě desky s rozestupem přesně na osobní auta. Nálodění pro motorky není velký problém, ale docela jsem byl zvědav, jak to vyřeší pilot tříkolky. Mohl by to zvednout na zadní... Nakonec problém řeší obsluha přidáním třetí desky.Hm, zajímavý pocit takhle se plavit na malém trajektu s motorkou. Z frymburku frčíme klasickou velmi pěknou cestou s výhledy na Lipno přes Černou v Pošumaví, Horní Planou, Volary, Horní Vltavice. Tady odbočujeme z hlavních tahů na málo používanou, ale o to více vymletou silničku vedoucí na Kvildu. Z Kvildy už vede pohodlnější silnice na Antýgl. Tam zastavujeme a utrácíme nějáké prašulky za občerstvení. Po delším povídaní u kávy opět startujeme a sjíždíme do kempu Annín(docela pěkný kemp s ostrůvkem a brodem), kde právě probíhá XJR sraz.

Chvilku brouzdáme okolo spousty svalnatých mašin, ale pak už se musím s ostatními loučit a vyrazit do Praglu.
TOMMZ
Site Admin
 
Příspěvky: 2303
Images: 1515
Registrován: 02.06.2005-14:45
Bydliště: Praha 2
Kraj: Praha
Typ XJ: Thundercat
Rok výroby XJ: 2000

Zpět na XJ akce

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků