Tome je sice pravda, že Asie začína za Průhonicema, ale zase tak divoký to tam není. Za první republiky se každý rok psalo, že na Jadranu žralok sežral českou učitelku. Přepadávání turistů na Ukrajině (Rusku) je něco podobného. Stát se to může, ale je to nepravděpodobné. Ve východní Evropě jsem se o peníze dohadoval s policií třikrát. Jednou na Ukrajině - prokazatelně jsem jel v obci rychle (asi o 20km/h). Mají, narozdíl od policie ČR, přesně vypracovaný sazebník pokut od kterého se můžeš odpíchnout, když chceš "upravit cenu" bez bločků. Opět narozdíl od PČR nabízíš sumu ty a je to cena k jednání
V Rusku mě přepadla v Tyrnauzu (centrální Kavkaz) policie (něco jako naši měšťáci) na férovku mě obrali o 50 euro. Potom jsem si na ně, u vodky, stěžoval u stáťáků a vzhledem k tomu, jak ten kluk řval do telefonu, předpokládám, že jsem na Kavkazu trochu zvýšil nezaměstnanost
A potřetí mě stavěla dopravka ve vlastním Rusku (u Krasnodaru) a na sedmdesátce mi změřili 163km/h. Řešeno domluvou, nezaplatil jsem ani kopějku. U nás bych si musel vzít půjčku a byl bych na Nově
Takže učástníci zájezdu vidí, že Maho má pravdu a jezdím tam kochačku, kdy se není čeho bát
A taky že nemá cenu moc věřit zprávám z východu. Jednak tam dost kecaj domorodci (to teda platí hlavně o Moravě) nebo si v těch krajích čecháčci léčí svoje ubohé komlexy - což platí celoplošně