MOTODOVOLENÁ LÉTO 2006

tipy na ubytování, pěkné silnice, zajímavosti atd..

MOTODOVOLENÁ LÉTO 2006

Příspěvekod Anonymous » 17.12.2005-11:16

Při posledním srazu přišel návrh společné motodovolené v létě 2006. Mně se to jako návrh líbí a proto bych zde teď rád otevřel o tomto tématu diskusi. Kdo z nás by o dovolenou měl zájem? Jaký termín komu vyhovuje? A jakým směrem se vydat? Jako návrh padly ALPY, POBALTÍ a trajektem do FINSKA, k moři do ITÁLIE či do CHORVATSKA nebo PAŘÍŽ a FRANCOUZKÁ RIVIÉRA. Zvažte svůj zájem, výše uvedené cíle - navrhněte i nové. Pojďme podiskutovat a ve Ždáru to pořešíme osobně.
Anonymous

Příspěvekod OTIS » 18.12.2005-11:22

http://www.volny.cz/hampster/mototur.html
Myslím, že inspirací by mohli být Faudyho XJ cesty. Jsou tam mapky, přibližné náklady....proč něco vymýšet??
Navrhuju, aby zájemci o DOVOLENOU 2006-prostudovali tyto cestopisy, vybrali 2 tipy a ve Žďáru bysme se už dohodli na konkrétním cíli.
Já osobně bych se rád vyhnul Alpám, protože jak tak čtu tam je tam většinou nepříznivé počasí. Ale přizpůsobím se většině- hlavně ať se někam jede!
OTIS
XJ veterán

Images: 1863
Kraj: Jihomoravský
Typ XJ: 600N
Rok výroby XJ: 2001

dovolená 2006

Příspěvekod Anonymous » 18.12.2005-12:15

Neboj pojede se i kdybychom měli jet ve třech. Obdivuji cestovatele Faudiho, procestoval toho hodně, ale povětšinou po Alpách a Chorvatsku, z jeho „nabídky“ by mě lákala ta Francie, kdybychom tu trasu posunuli drobátko níž k jihu. Přes německé Alpy a Lyon na pobřeží Atlantiku a zpět přes Paříž.
Anonymous

Příspěvekod OTIS » 18.12.2005-12:57

Tak pokud víš o nějakých zajímavých cílech a cestách tak proč ne. Důležité se všichni shodnout na cílových státech.
OTIS
XJ veterán

Příspěvekod Anonymous » 18.12.2005-19:00

Vím o mnoho zajímavých cílech a ne jen ve Francii, ale nejde jen o to dohodnout se kam pojedeme, ale i o to kolik kdo do toho bude ochoten investovat, kde budeme spát (stany či penziony), kolik nás bude a na jak dlouho pojedeme, atd., atd.
Anonymous

Příspěvekod Peta » 20.12.2005-19:09

Nápad společné dovolené se mi velmi zamlouvá a přišel v pravý čas.Právě se zaobírám myšlenkou kam a ským příští rok na dovolenou.Takže pokud se dá dohromady pár lidí kteří se dokážou hlavně domluvit na podrobnostech cesty bude to skvělé.Co se týká společného cíle, zvolil byh Francii obzvlášť pak Normandii s prohlídkou míst,kde probíhalo vyloďování spojenců za 2svět. války.Cestu tam bych dal přes Alpy,bude to zajímavější něž po dálnici.Počasí Otysi nikdy nevíš,může bít nádherně a může taky jenom chcát,ale to bude důležité až v momentu cestování.První je třeba domluvit lidi a termín.
Peta
občasný přispěvatel

Images: 43
Typ XJ: 900
Rok výroby XJ: 1999

Příspěvekod OTIS » 20.12.2005-21:30

Chtělo by to možný návrh cesty a přibližný rozpočet- alespoň pro představu. Ne všichni mají dostatek financí a pokud předem nebudou vědět asi za kolik tak se do diskuze nezapojí. :roll:
OTIS
XJ veterán

Příspěvekod Anonymous » 21.12.2005-23:51

Tedy dobrá. Koukněte na můj první návrh k diskusi na cestu Francií k pobřeží Atlamtiku. Začal bych v Plzni a přes Folmavu , Mnichov, Bad Tolz ( zde můžeme navštívit Bena Berghamra) a dále německými Alpami přeš Garmisch-Partenkirchen a [b]zámek Neuschweinstein[/b]do Lindau k Bodamskému jezeru. Pokračoval bych Švýcarskem přes Zurich, Bern, Lausenne k Ženevskému jezeru to je přes velká města , ale také se dá jet Alpami kolem Matterhornu 4478 m.n.m. a M. Blancu 4807m.n.m. a to by mohl být zážitek větší. Zde bych opustil Švýcarsko a údolím řeky Loary bych jel až k pobřeží Atlantiku. Údolí Loary je krásné a plné hradů a zámků. Přibližná trasa - Nevers, Orleáns, Tours, Angers, Nantes. Na pobřeží bych si rád prohlédl pozůstatky spojeneckého vylodění a dojel až do Brestu. Odtud přes Paříž, Nans, Strasbourg a Norimberk domů. Doba dovolené týden- sobota až neděle to je 9 dní. Počet ujetých km cca 4.000 to je asi za 6.000 Kč, nocoval bych v kempech 8 nocí x 10 - 15€ to je 3.500 Kč . Takže náklady na motocyk a jednoho človíčka vycházejí na cca 10.000 Kč. :lol: Nepočítám peníze za tunely a dálnice těm bychom se vyhýbali. Konzervy do tankbáglu, nebo prachy co kdo projí. :wink: Berte to jako hrubý návrh, až se dohodneme na konkrétní trase navrhnu podrobný cestopis s výpisem zajímavostí a pamětihodnostmi na trase. Pokud to někdo hodí do Route 66 a napíše přesný počet km, tak budu rád - napsal jsem to z hlavy a km odhadl. A důležitá věc závěrem, kdo umí francouzky - tam se jinak než francouzky nedohodnem.
Anonymous

Příspěvekod OTIS » 22.12.2005-08:31

http://www.uk.map24.com/
http://www.viamichelin.com/viamichelin/ ... mePage.htm

Já umím jen trochu anglicky, ale myslím, že se nějak domluvíme i bez té franštiny.
OTIS
XJ veterán

Příspěvekod Anonymous » 22.12.2005-09:20

Frantíci jsou hovada, ale třeba nás mile překvapí a změním názor.
Ještě se tu nabízí jedna varianta ( Tomsz chtěl do Itálie ) Rakouské Alpy a Itálie: České Budějovice, Linec, Gmunden a po krásném území alpských jezer zvanéSaltzkammergut. St. Wolfgang, Bad Ischl, Hallstadtt a třeba i výstup na Dachstein 2995 m.n.m. Dále Radstat, Zell am See (Krimmelské vodopády - největší v EU) a do Itálie Bolzáno - Dolomity - Miláno okruh F1 v Monaku a po pobřeží dolů do Říma přes Genovu, Pisu. Dále Neapol, Pescara, Rimini, Benátky a do Slovinska. [b]Julské Alpy Triglav, Nova Gorčica[/b] a odtud do Rakouska. Klagenfurt, St. Michael, poutní místo nás křesťanů Mariazell, St. Polten, Vídeň, Mikulov, BRNO.
Se vším je to podobně, zajímavosti trasy bych doplnil pokud se o ní alespoň začneme bavit, cenově by to vyšlo podle mých odhadů levněji, ale hodně podobně. Cesta 3 500km = 4 500 Kč benzin a spaní počítám stejně 3.600Kč to je 8.100 Kč. A dále co kdo sní a vypije.
Anonymous

Příspěvekod OTIS » 22.12.2005-09:29

Nějaké prachy našetřené mám, takže mě to je jedno. Jak říkam, důležité aby se jelo a minimum dálnic.
Myslím si, že otázku cíle bysme měli dohodnout už ve Ždáru, nebo se ta diskuze bude protahovat jako třeba u těch XJ třiček a hovno se vyřeší. :?
OTIS
XJ veterán

Příspěvekod Faudy » 23.12.2005-10:25

Cau kuci, estli jedete do Francie, tak bych jel taky. Co se tyce Svajcu, jede se tam pomalu, ty velky mesta hruza. Matternhorn neni ze silnice vubec videt, musi se za nim hluboko do hor. Mont Blanc to je jiny kafe, tam se da jet primo pod nim.
Jet do Nantes resp. nekam na Quiberon, to by byla spica. Normandie taky. Cesta zpatky opruz, velky mesta a Pariz tuplem je asi o zdravi. Navic tam nic moc neni videt, furt cinzaky, cinzaky, uprostred kostel. V Parizi jeste mozna Champs Elysee, Eiffelovka a tak, ale kdyz to tam clovek nezna a ve skupine, to podle me neni sance.
Do Italie bych jel taky, ale ta Padska nizina je samy pole, vinice, statek nebo barak, v podstate neexistuje nevyuzitej prostor, kempy mnohem drazi proti Francii (rekneme 8eur vs. 18eur za 2os/2moto/stan). Mesta silene zasekany (Verona, Mantova, Bolzano, Trento, to mi stacilo). Samozrejme litat kolem Cortiny po prusmykach, to je jiny kafe.
Faudy
občasný přispěvatel

Příspěvekod OTIS » 23.12.2005-10:29

To by bylo skvělé! No jo, to by se ale chtělo dohodnout osobně - ale když ty zanama nikdy nepřijedeš :smt102
OTIS
XJ veterán

Příspěvekod Faudy » 23.12.2005-10:34

Ja bych prijel, ale pro me je to vsechno daleko. Takhle jeste Praha a okoli, to bych zvladnul. Zencka na baraku sama s prckem, furt je ji blbe, holt musim bejt doma a prikladat uhli. Ale na jare bych si tejden utrhnul "nekam".

Ad blby pocasi v Alpach - ta Francie muze taky proprset, Italie je asi vetsi jistota na pocasi. Parkrat se svezete v nepromokach a uz vam to neprijde :D :D :D

Jinak me bavi ty vypocty ceny benzinu. Rekneme, ze budete mit stesti a sezenete litr za 1.2, v Italii i Francii. Pri kursu 29oci/Euro a spotrebe 4.5l/100 je to cca 1.6 za litr, at mam fora. Na 3500km je to 5600Kc, na 4000km 6400. Ale treba v Nemecku je to jeste drazsi.
A ta trasa do Normandie podle me vezme tak 4500-5000km, zejmena s tim vejletem nekam k Mont Blanc.
Faudy
občasný přispěvatel

motodovolená 2006

Příspěvekod Anonymous » 23.12.2005-16:28

Zatím to vypadá na tu Francii a každý pohodový cestovatel je srdečně vítán. :lol: Ale projet Francií a nevidět Paříž mi přijde škoda. Věřím, že to bude vopruz, ale plakal bych :smt022 kdybych se neprojel po Champs Elysées, neobkroužil vítězný oblouk po kruháči Chrlese de Gaullea, nevystoupal na Eiffelovku . Slzel bych celou cestu domů nevidět Bastillu, Notre Dame, Moulin Rouge, na Monmartru Sacré - Coeur nebo zahrady a zámek Louvre, Versailles... :cry:
Anonymous

Motodovolená 2005

Příspěvekod Anonymous » 23.12.2005-16:47

Ještě jsme se nebavili o termínu, ale celou dobu co to plánuji myslím na termín v letních měsících. Někdy v čase prázdnin a okolo nich. Faudy, :!: píšeš něco o jaru, já se přizpůsobím , ale není to moc brzo na dovolenou? Pokud tím jarním týdnem myslíš dovolenou. Pokud ne a chceš za námi prijet na tydení flám, tak jsem také pro, ale já už víc jak tři až čtyři dni pařt nevydržím. :lol:
Anonymous

Příspěvekod OTIS » 23.12.2005-17:32

Já bych neraději červen. "Ostrá" seznóna -červenec+srpen=víc turistů a plechovek.
OTIS
XJ veterán

Příspěvekod Peta » 23.12.2005-23:00

Tak sem zmiňovanou trasu z Plzeňe přes švícarské Alpy do Francie k pobřeží a zpět, nacvakal do plánovače a vyšlo mi asi 5000Km.Při mé spotřebě přes pět litrů a ceně ceně benzínu ve Francii to dělá asi 9000Kč za benzin + ostatní výdaje.Takže náklady by se pohybovaly spíš okolo 15 000Kč.
Na M.Blancu jsem byl už dvakrát, Materhorn je jenom rozpadající se hromada šutrů, takže bych je klidně vynehal (záleží na domluvě).Ovšem být ve Francii a nevidět Eiffelovku toby byl hřích.Takže co kdybychom Alpy projely jenom tak okrajově,nebo je vynechali a věnovali víc času Francii? A na spáteční cestě prohlédnout Mažinetovu linii.
Co se týká termínu volil bych začátek Června, bude už dostatečné teplo na cestování ale ještě nebude takoví pařák a nebude takoví nával jako o sezóňě.
Peta
občasný přispěvatel

motodovolená 2006

Příspěvekod Anonymous » 29.12.2005-11:25

Je pravda, že ta navrhovaná trasa je na týdenní dovolenou dlouhá byla by to honička a asi by jsme ji stejně nestihli projet celou. Ona to bude i tak náročná výprava. Nezajíždějme tedy do Alp a Švýcarska, jde nám o Francii, ale i tak se dostávám na cca 4.000 km.
Anonymous

Příspěvekod OTIS » 29.12.2005-11:31

Taky si myslím. Vzhledem k tomu, že by to měla být naše první společná akce, určitě by to mělo být ve volnějším tempu.
OTIS
XJ veterán

motodovolená 2006

Příspěvekod Anonymous » 29.12.2005-17:16

Myslíte si, že dokážeme dojet ten první den dovolené až do Francie, nebo budeme nocovat někde v Německu na dálnici?
Anonymous

Příspěvekod OTIS » 29.12.2005-18:44

Předpokládejme že ano, ale pokud by někdo nezvládal tak přesepíme, co naděláš...Neznáme se, nejsme sehraní takže je potřba počítat s větší časovou rezervou. My moraváci nejspíš přespíme někde v kempu a v den výjezdu odstartujme tam někde z Čech.
OTIS
XJ veterán

motodovolená 2006

Příspěvekod Anonymous » 29.12.2005-19:04

Bylo by fajn tu cestu zvládnout, byla by to škoda dne. Vychází to na cca 1.000 km, ale po dálnici to utíká, už jsem to jel tak vím, že to jde. Za 10 hodin se to dá zvládnout. Moravákům nabízím přespání u mě a můžeme vyjet společně z Prahy.
Anonymous

Příspěvekod OTIS » 29.12.2005-19:09

Pokud je to 1000 tak to jo, to se dá zvládnou i na Jawě. A kolik si představuješ rychlost na dálnici?
OTIS
XJ veterán

motodovolená 2006

Příspěvekod Anonymous » 29.12.2005-19:18

Já jsem to jel tak okolo 140 až 150 km/h, není to žádná střelba, ale musí se brát v úvahu, že pojedeme naložení a ve skupině.
Anonymous

Příspěvekod OTIS » 30.12.2005-11:02

Tak to jo, bál sem se vyšších cifer...
Tak mě napadlo, že by nebylo špatné, kdybysme se den před odjezdem setkali v nějakém kempu u hranic, tam přespali (asi v chatce) a ráno vyrazili. Myslím, že by se tím ušetřilo dost času i "sil". Co?
OTIS
XJ veterán

motodovolená 2006

Příspěvekod Anonymous » 30.12.2005-23:03

Mám zde zkrácenou trasu dovolené ve Francii.

PLÁN TRASY - SEVERNÍ FRANCIÍ K POBŘEŽÍ ATLANTIKU

• SOBOTA Sraz v Plzni a v Praze, po dálnici projet Německem přes Štrasburk(stojí za prohlídku),Nancy(náměstí je architektonický skvost),St.Dizier,Chalons-en-Champagne (vinařský kraj) Epernay(vinné sklepy, výroba šampíčka) kemp 1.080 km

• NEDĚLE Odpočinek, prohlídka Pažíže individuálně

• PONDĚLÍ Remeš(Notre Dame),Compiegne,Beauvais,Rouen(stojí za prohlídku),Caen(stojí za prohlídku),(Normandie) Port-en-Bean kemp 435 km

• ÚTERÝ Pobřeží Normandie (pláže Utah,Juno,Omany,spojenecký přístav v Arromanches, památky dne D ,útesy u Étreatu

• STŘEDA Bayeux,Vire,St.Hilaire,Fougers,Chateaubriant,pobřeží Atlantiku,Nantes(hrad, měšťanské domy-stojí za prohlídku),St.Nazaire,La Bule kemp 340 km

• ČTVRTEK U pobřeží Atlantiku

• PÁTEK Údolím Loáry: (údolí plné slavných zámků)Nantes,Angers,Tours,Blois,Orleans, Gein,Bonny-sur-L.,Auxerre,St.Florentin,Troes,De La Foret-kemp (národní park) 641 km

• SOBOTA Chaumont,Epinal,Mulhouse,Colmar(stojí za prohlídku –malé benátky),/ Freiburg,(německé Alpy),Fridrichshafen,Lindau(Bodamské jezero) kemp 575 km
• NEDĚLE po dálnici k domovům Lindau,Ulm,Norimberk,/Plzeň, Praha 615 km

Celkový počet ujetých km je cca 3.690 + výlety po Paříži a Normandii
Trasu jsem volil tak abychom projeli co nejvíce zajímavých míst severní Francie. Města, kterými projíždíme stojí za to vidět, alespoň ze sedla motocyklu. Trasa vede mimo dálnice
Anonymous

Příspěvekod OTIS » 31.12.2005-18:05

MAPY PRO HRUBOU PŘEDSTAVU:

SOBOTA:Obrázek PONDĚLÍ:Obrázek STŘEDA:Obrázek PÁTEK:Obrázek SOBOTA:Obrázek NEDĚLE:Obrázek
OTIS
XJ veterán

Příspěvekod Faudy » 02.01.2006-13:41

To neni dovolena, to je peklo... Podle me je rozumny tak 400 denne, pak uz je to silena honka. Zacatek ok, ale osobne bych si odpustil ten Strasbourg, Nancy asi ok a pak zapadnout do kempu. Jezdil jsem z Teplic do Haguenau za cca 8 hodin (600km, Teplice - Cheb - v Nemecku dalnice A6/A5, 110-120km/h - podle provozu i vic, ale oni ty mercedesy jedou vsichni dve kila a na to nemame).
Ta Remes apd. do Normandie OK, presun k Nantes ok, ale radsi bych si dal u Atlantiku 2-3 hodky a tocil to zpatky. Pokud k mori, byl bych pro Quiberon :P :P :P Stejne nemusi svitit slunicko...
Pak bych se vracel udolim Loiry zpatky zase smerem na Nancy, ja bych rekl, ze na tyden toho bude dost, pokud chcete oblejzat nejaky ty zamky (zvenku) a uz nejezdit nekam k Alpam, spis zase po A6ce zpatky, je to rychly, za den jsme nekde z jedny tretiny Francie doma.
Jo, abych nezapomnel, v Bretani se neplati za dalnice a jezdi se po nich 110, takze se da treba Vannes - Nantes nebo presun Normandie - Bretan fouknout i kousek po dalnici, kdyby se honil cas.
Jinak pro me je konec cervna asi idealni.
Faudy
občasný přispěvatel

Příspěvekod Peta » 02.01.2006-20:38

K plánu bych ještě rozhodně přidal klášter na ostrově Saint Michel v Bretani.Jinak je toho na týden až dost.Nevím jak moc se nám podáří zvladnout dení dávku 600Km i s několika prohlídkama měst a zámků.Záleží na tom jak moc podrobné ty prohlídky budem dělat.Myslím že dodržení denního plánu není zas tak důležité, kolik zvládnem tolik ujedem.Ke konci cesty uvidíme kam až dojedem a pak se domluvíme na případném skrácení.A nebo můžeme místo devítí dní ještě dva pridat.
K odjezdu, sem pro sejít se o den dřív v kempu u hranic.
Přibližný plán cesty máme,ale ještě sme se nedohodly jak to uděláme s nocováním a stravováním? Má někdo něco proti nocování v kempu nakupování jídla v márketu?
A co Francouština?Předpokládám že ji nikdo z nás neovládá... .Umí se někdo domluvit Anglicky,nebo Německy?Vím že francouzi moc cizí jazyky neberou,ale v turystyckých oblastech to snad pude.
Peta
občasný přispěvatel

Další

Zpět na Cestování