Diplomová práce: Born to be wild

Diplomová práce: Born to be wild

Příspěvekod Anonymous » 24.02.2011-11:14

Ahoj, rád bych Vás poprosil o chvilinku času, během kterého mi zodpovíte na 9 jednoduchých otázek s jednou možnou odpovědí. Pracuji na specifické diplomové práci, ke které potřebuji věrohodný vzorek odpovědí pro stanovení odhadů příjmu státu ze spotřební daně v souvislosti s motorkářstvím. Předem děkuji za čas a ochotu. Hodně skvělých zážitků a opatrnosti v nadcházející sezóně. S přátelským pozdravem.
O. Štika
Odkaz na dotazník: https://spreadsheets.google.com/viewfor ... a1RuckE6MQ
Anonymous

Příspěvekod mistrhroch » 24.02.2011-20:28

-Tož vyplněno.
-Doufám že to nebude žádná békovina!
-Trochu mě zaráží v úvodu názvu : Born to be wild...
-Tož tak. :shock: 8)
Jezdím dobře-jezdím rád...až na ty starty, rozjezdy, křižovatky, přechody, parkování...
mistrhroch
XJ štamgast

Images: 16
Kraj: Ústecký
Typ XJ: XJ+R 1300
Rok výroby XJ: 2000

Příspěvekod Anonymous » 25.02.2011-00:27

Díky moc všem.
Hele, budeš se divit stejně jako já, ale ten úvod navrhl sám vedoucí práce :) Dá se říci, že se mi to zalíbilo a tak jsem nápadu využil.
Anonymous

Příspěvekod mahomaho » 25.02.2011-09:00

Kendorex píše:Díky moc všem.
Hele, budeš se divit stejně jako já, ale ten úvod navrhl sám vedoucí práce :) Dá se říci, že se mi to zalíbilo a tak jsem nápadu využil.

Nemám moc rád když ze sebe někdo děká motorkáře např. tím že napíše že mněl Yamahu CBR 750. Je to to samé jako když napíšeš že máš XJ 750 rv. 2006

profile.php?mode=viewprofile&u=1044
mahomaho
XJ štamgast

Images: 36
Kraj: Středočeský
Typ XJ: kdysi xj900 diversion
Rok výroby XJ: 1996

Příspěvekod PIG » 25.02.2011-09:35

Asi vtipálek :D na to jsem se taky díval
PIG
XJ štamgast

Images: 184
Kraj: Jihomoravský
Typ XJ: 600N
Rok výroby XJ: 1999

Příspěvekod mistrhroch » 25.02.2011-17:14

On - vtipálek!
Já - tukan...
Jezdím dobře-jezdím rád...až na ty starty, rozjezdy, křižovatky, přechody, parkování...
mistrhroch
XJ štamgast

Images: 16
Kraj: Ústecký
Typ XJ: XJ+R 1300
Rok výroby XJ: 2000

Příspěvekod Pecuchen » 27.02.2011-00:55

Vyplněno. Jen bych rád připomněl, že "věrohodný vzorek odpovědí" se většinou nezíská tím, že se odkaz na dotazník vyvěsí na motorkářské forum, ale určitě máš za sebou nějaký kurz metodologie, takže víš, co děláš. Buď jak buď přeju hodně štěstí, taky začínám pracovat na bakalářce a motorkářské téma mě taky lákalo, přestože jsem se pro něj nakonec nerozhodnul...
Pecuchen

Images: 2

Příspěvekod xy » 27.02.2011-01:21

Pecuchen píše:Vyplněno. Jen bych rád připomněl, že "věrohodný vzorek odpovědí" se většinou nezíská tím, že se odkaz na dotazník vyvěsí na motorkářské forum, ale určitě máš za sebou nějaký kurz metodologie, takže víš, co děláš. Buď jak buď přeju hodně štěstí, taky začínám pracovat na bakalářce a motorkářské téma mě taky lákalo, přestože jsem se pro něj nakonec nerozhodnul...

...v případě tohoto konkrétního dotazníku by mne docela zajímaly odpovědi ¨nezúčastněných nemotorkářů¨ :wink: :D
...kam nevidím, tam neletím...
xy
XJ štamgast

Images: 4
Kraj: Středočeský
Typ XJ: fzs 600
Rok výroby XJ: 1998

Příspěvekod Pecuchen » 27.02.2011-02:22

To xy: Jasně, otázky se týkají motorek, takže jsou správně určené motorkářům a "nemotorkáři" na ně nemůžou odpovídat, ale jde o reprezentativnost vzorku - a právě ta se většinou nezajistí tím, že se nechá dotazník viset na internetovém diskusním foru (byť se forum týká dané problematiky, v tomto případě motorek). Například můžu předpokládat, že na diskusní fora chodí motorkáři, kteří o ježdění rádi teoretizují, ale přitom moc nejezdí, a naopak motorkáři, kteří jezdí hodně, nemají potřebu povídat si o ježdění na internetu (uvádím jen jako příklad, nic takového si nemyslím). V tom případě se mi pak do vzorku dostanou lidi, kteří jezdí ve srovnání s celou populací málo - a výsledky jsou velmi zkreslené. Sehnat reprezentativní vzorek populace, která mě zajímá, je strašná věda. Ale jak jsem zmínil, předpokládám, že pan kolega si je vědom problémů spojených se svým dotazníkovým šetřením, a ví, co dělá - rozhodně nechci tvrdit, že to dělá špatně, protože neznám jeho background a v žádném případě si taky nedělám nároky na patent na rozum.
Pecuchen

Images: 2

Příspěvekod kodl » 27.02.2011-13:28

mě by potom zajímaly výsledky, tak doufám, že se tady objeví - jestli ten stát sponzoruju průměrně, nebo víc nebo míň...
kodl
XJ štamgast

Images: 7

Příspěvekod Anonymous » 08.03.2011-14:05

to mahomalo, PIG: Nezlobte se, přiznávám se bez mučení že jsem to tam plácnul jen protože je to nutná otázka pro registraci. Registrace proběhla jen pro získání několika odpovědí pro mou práci, za což vám moc děkuji. V kubaturách XJ přehled nemám a zjišťovat jsem si to nechtěl.
to Pecuchen: Nějak nerozumím co mi chceš říct. Pokud máš návrh jak jinak získat přes 500 odpovědí všech druhů motorkářů, tzn. kt. jezdí málo, hodně, kteří mají od skútra po sporta, ty co tuní, netuní atd., sem s tím. Problém, který zmiňuješ vyvstává u všech dotazníků a anket, kterými jsi prostřednictvím médií informován. Nikdy se mně, mých blízkých a známých nikdo neptal, zda by v tom a tom období volili Paroubka, v periodikách se však dočteš zajímavé, mnohdy konkrétní závěry. Spíše než kurz metodologie by tě měl zajímat kurz statistiky.
Anonymous

Zpět na Jen tak