Na podzimním srazu jsem slíbil uspořádat trochu netradičnější sraz - na Ukrajině. Tímto tedy svůj slib plním. Pro jistotu začínám s organizací dřív, ale přece jenom si to budete muset trochu víc rozmyslet, než běžný sraz v ČR - už jenom pro větší časovou náročnost. Také bych rád (pro jistotu) zamluvil ubytování již v květnu. Samozřejmě bude možné se přihlásit i později, ale byl bych rád, kdyby to byly pouze vyjímky. Prosím, přistupujte k přihlašování zodpovědně, odhlašování na poslední chvíli by byl podraz nejen na mě, ale hlavně na místní, co budou s námi počítat.
A teď několik konkrétních informací:
Termín: 2.7.2011 - ...... (konec libovolný, my chceme být doma 16.7.)
Program: prohlídka Koločavy (s průvodcem) - místní skanzen, kostely, hrob Nikoly ........
- Rachiv - geografický střed Evropy
- Siněvirský národní park, jezero Siněvir
- Lvov
- Mukačevský zámek
- Sokirnitsja
- Mižgirja
- Možnost koupání v přehradě pod Koločavou nebo ve slaných jezerech - Solotvino
- Ternopil (s ubytováním)
- ........... program doladíme na místě (opravdu to tam nepojedu projet dopředu
) i s ohledem na délku pobytu zúčastněných.
Cesta tam: my odjíždíme z domova v pátek (1.7.) ráno do Popradu. Pravidelně spíme v Penzionu Slavia
http://www.slaviatatry.sk/ , kde bude také 2.7. ráno sraz na společný odjezd (není nutné, lze se do Koločavy dopravit i individuálně). Následuje svižný přesun na hranice - oběd bude až někde na Ukrajině. Po obědě přesun do Koločavy. Večer posezení u místního pivka (docela dobré) a vodky (vynikající) s naplánováním dalších aktivit.
Ubytování: v Koločavě, pokusím se o Četnickou stanici, případně v privátě po chalupách
Několik důležitých informací:
-pokud má někdo potřebu na místní machrovat z důvodů ekonomických, kulturních, či jiných ať se ani nehlásí. Ti lidé tam jsou chudí ne podřadní. Já to tam mám velice rád a na xenofobní hlupáky jsem velice alergický
- hřivny tady asi nekoupíte, ale solidní směnárnu v Užhorodu seženu. Ovšem je lepší mít sebou eura, na naši korunu nebudou moc zvědaví
- není třeba se bát bezpečnostní situace, krade se tam stejně jako v ČR, v horách na vesnicích nejspíš i míň
- strava je vynikající, ale vaří se tam z potravin (ne z eček) a na to už nejsme zvyklí - možné problémy
- ubytování je vesměs v pohodě, ovšem za poněkud jiných hygienických standartů. Teplá voda kdykoliv a splachovací záchod není úplně běžná záležitost.
Přihlášení na:
kuhnel.j@seznam.czDalší informace průběžně dodám, případné dotazy rád zodpovím (pokud budu vědět
)