Konečně jsem si udělal radost a koupil jsem si digitální tachometr. Jedná se o model SIGMA BC 1200. Krom standartních funkcí jako ujetá vzdálenost od vynulování, celkové ujeté vzdálenosti, průměrné rychlosti, max. rychlosti, stopek a času stráveném jízdou má i možnost nastavení dvou rozměrů kol. To znamená že se dá použít jak na moto tak i na kole.
Uchycení magnetu byl docela oříšek a docela dlouho sem přemýšlel jak na to. Chtěl jsem to udělat jako ronn, ale kabel byl moc krátký tak mě napadla nejjednodušší možná varianta. Sehnal jsem válcový magnet, který jsem na brusce stáhl na průměr , který odpovídá velikosti šestihranu na šroubu kotouče. Magnet jsem přilepil na průhledný silikon a bylo hotovo. Kotouče se zas tak často nemění a magnet by měl jít kleštěma krásně vytrhnout kdyby to bylo potřeba.
Zatím mám najeto asi 100km a absolutně bez problému. Zjistil jsem, že při rychlosti 50 na digi ukazuje normální tak 51km/h, ale při rychlosti 130 digi ukazuje normální 140km/h to už je docela velký rozdíl.