Bártovo noční okénko :-))

Bártovo noční okénko :-))

Příspěvekod Bartus » 13.03.2010-00:50

Tak jsem se rozhodl založit si malý noční blog, prosím neplést s blobem. :D Diskuze je tady úplně volná, nemá to žádná pravidla ani pevné téma. Prostě sem budu smolit co mě napadne :smt030

1. myšlenka večera . tak nám zabili rádio hey.
poslední jakž takž rádio co se tady dalo poslouchat nahradila ta sračka z prahy, je mi zle jako bych lopnul litr rumu. :smt078 zítra strhávám nálepku hey z auta. smrt praze

I přes veškerou kritiku vyrážíme spolu s ph a bobanem zítra do brna na výstavu, takže jak tam potkáte chodící mátohu s pivem v ruce, tak to jsem já :lol: PS. sejdeme se u výčepu.
Pozdrav z černé díry
http://www.bartus.eu

Sedím na stromu a nejsem dřevorubec :-)
Bartus
XJ štamgast

Images: 162
Kraj: Moravskoslezký
Typ XJ: Suzuki DL1000 BMW 1150 GSA
Rok výroby XJ: 2005

Příspěvekod Radimathor » 13.03.2010-06:42

Tak až potkáš v sobotu na výstavišti v Brně pražáka s litrem rumu tak to budu já :smt030
Radimathor
XJ štamgast

Images: 8
Kraj: Praha
Typ XJ: ZRX1200S
Rok výroby XJ: 2002

Příspěvekod Mara » 13.03.2010-11:30

Kdyz uz se tu keca o radiich a radiovejch vlnach, tak neco k tomu lehce pribuzne. Jake mate zkusennosti s FM transmitrama do auta ? taky mate problem s rusenim i na tech krajnich kmitoctech ?
Mara
občasný přispěvatel

Images: 3

Příspěvekod Bartus » 13.03.2010-18:03

Kde byl ten rum, opakuji kde byl ten rum? :lol: :lol: :lol:
byl jsem nejvíce dobitý a jako jediný jsem si tě všiml 8)
Pozdrav z černé díry

Bartus
XJ štamgast

Příspěvekod Radimathor » 13.03.2010-20:32

Rum bude, neboj, zastihl jsi mě nepřipraveného 8) Rumu není nikdy dost :twisted: , jsem rád že jsem byl spatřen a prohodily pár slov :smt023
Radimathor
XJ štamgast

Images: 8
Typ XJ: ZRX1200S
Rok výroby XJ: 2002

Příspěvekod Bartus » 16.03.2010-01:30

Tak máme za sebou brněnský veletrh. Na rovinu musím říct, že jsem rád, že se ta výstava přesunula z Prahy na moravu. Nemusí se vše odehrávat v praze, no ni? :wink:
K výstavě samotné tu teho bylo napsáno kupy, takže jen pro shrnutí moje poznatky :
1. bodlo by více stánku s příslušenstvím a ti co tam byli by mohli mít i nějaké zboží na vyzkoušení, u většiny stánků mi chyběla možnost zboží vyzkoušet, nebo měli jen jednu velikost.
2. všeci co nemají papíry na motorku by měli zůstat za branou, kdo se má těma fakanama, maminama s kočáry a důchodcema probírat. Chvílema jsem myslel že jsem na veletrhu kočárků.
3. pivní stánky by měly být přímo na výstavní ploše, člověk aby umřel žízní než k nim došel. Viděl bych to tak v poměru 3:1 ( výstavní stánek/výčep )
4. ty ďouchy co se tam vystavovaly a ukazovaly řitě a cecy by se měly více obléct, slabší jedinci by z teho mohli mět infarkt :lol:

Tož to tak všicko co jsem chtěl k temu tematu napsat.

Jinak jak se tak dívám z okna, panuje tam krásné jarní počasí, auto mám zase celé pod sněhem. Je mi jasné, že zas kerysik chytrý řekne že ještě nima jaro, ale kurnik taky maras v březnu už dluho nebyl. Kaj je to globální oteplování :twisted:
Pozdrav z černé díry

Bartus
XJ štamgast

Příspěvekod TOMMZ » 16.03.2010-10:46

Příští rok se přijedu do Brna podívat na stánek Bártovy pádaky + pivo, víno, rum :wink: Počítám, že nocovat se bude přímo na stánku :lol:

Jinak tu máme také takové krásné jarní počasí(sněhové bouřky), ale sníh se většinou nechytá.

Demonstrace proti příchodu jara
4679
TOMMZ
Site Admin

Images: 1515
Typ XJ: Thundercat
Rok výroby XJ: 2000

Příspěvekod boban » 16.03.2010-21:14

Já budu demonstrovat za jaro jenom ať už je tu :lol: :lol: :lol:
boban
XJ štamgast

Images: 63

Příspěvekod xy » 16.03.2010-23:28

bárte, to jsi asi zbloudil mezi pavilony a jsi živoucím důkazem, že velikost výstavní plochy nemusí být vždy ku prospěchu, jak zastánci brněnského výstaviště tvrdili :wink: :lol:
http://www.bvv.cz/i2000/Akce/b-pdite.ns ... ment&NAV=1
TOMMZ...napřesrok ta výstava bude v Letňanech (??), tak to k Bartovým padákům bude blíž :wink:

...jaro už chci!!!, ikdyž zatím nemám motorku vcelku...demonstrace KDE A KDY???
...kam nevidím, tam neletím...
xy
XJ štamgast

Images: 4
Kraj: Středočeský
Typ XJ: fzs 600
Rok výroby XJ: 1998

Příspěvekod Bartus » 17.03.2010-00:49

Tak jsem tu zas.
S tím výstavním stánkem to nima špatný nápad, celkem se mi to zalíbilo. Pozjišťuji kolik ti pajtaši chtějí za stánek a třeba fakt nějaký otevřu :lol: každopádně bych vystavoval enem v brně, bo tahat se přes celů republiku s těma věcma po té polňačce co jí říkají D1 se mi nechce.

Včil zas z iného soudku.
Včera jsem se bavil s jedním klientem z krkonoš a ve špindlu napadlo přes 40cm čerstvého sněhu, začínám mít podezření, že hromadná vyjížďka motorek na srazu je zrušena zámerně, protože ten lišák lynx bude mít pro nás přichystané běžky :lol:
Umíte si představit na běžkách třeba dřevohryza rixe? :lol:
Pozdrav z černé díry

Bartus
XJ štamgast

Příspěvekod kodl » 17.03.2010-06:59

no a co třeba mě? To je uplně sci-fi, ikdyž zoufalí lidé dělají zoufalé věci, po 20 letech sem si pujčil lyže a pouštěl se pomocí gravitace z kopce.
kodl
XJ štamgast

Images: 7

Příspěvekod lynx » 17.03.2010-08:09

lynx
XJ štamgast

Příspěvekod TOMMZ » 17.03.2010-16:18

Kdo to tam jede omrknout tento víkend na lyžích?? Že bych protáhl lyže místo výměny brzd na citrónovi.
TOMMZ
Site Admin

Příspěvekod Bartus » 18.03.2010-00:43

Nazdar děcka.
Ničeho se nebojte, hlasi otepleni, tak se už bude brzo jezdit.

Když už jsme u teho ježdění, přečital jsem se članek na motorkařích, kaj 3 pajtaši z prahy se vzali vuzek, naložili mašiny a vyrazili nějakých 2000km do talošky, aby tam najezdili 400km a zase se vracali do chalupy. No nic proti temu vuzku, bo jeli dost pozdě a jak chytneš luchanec v alpách nima to nic moc, to vime všecy. Ale jechat takovou štreku abych se pojezdil kajsik 400km mi přijde krapet ujete. Když tak bych se tim nikde nechlubil, bo by se všeci řekli že mi jebe. To se řeknum beztak i tak.

No tož jen tak aby řeč nestala a pivo nekozilo. Letos je ta zima jakasik dlouhá, člověk by se řekl že bude dost času na upravy, ale já se těm svojim mašinám skoro nevěnoval. Furt mi tam kerysik vozí svoje motorky a urob mi toto a tamto. Asi se vezmu dovolenum, zalezu kajsik do ďury a budu se tam robit na svojem. Sraz se blíží a ja na bonsaji nemám ještě ani nosiče :oops:

A co vy, tež to mate podobne?
Pozdrav z černé díry

Bartus
XJ štamgast

Příspěvekod codyk » 18.03.2010-01:41

no tož to ja som sa právě vrátil z knajpy...žena se se mnou nebaví....měl jsem přijít v devět jak jsem slíbil ( v praci jsem končil ve čtyři)...nepochopila, že jsme měli zasedání party...aj s děvčicama...co se týče těch km..nevím ale asi bych nejel milion km kvůli tomu, abych s na motocyklu zajel pár km. je fakt, že letos je to na bačův k.... ale aj tak mám najeto zatím 150 km nádherných, a v sobotu frčíme zas (znojmo, mušov a zmrdov)...raději budu končit kecám voloviny, čus děcka
hezkou sezonu
codyk

Images: 5

Příspěvekod Bartus » 26.03.2010-00:35

Nazdar děcka, doufám že se Vám po mě stýskalo.

Jestli se říkate kaj ten pajtaš byl, tak vezte že furt v robotě. Přijel nám tu na inspekci hlavní pajtaš z koreje, takže se 2 týdny všecko pucovalo, malovalo, bílilo a leštilo. Nakupily se kytky, škaredé xichty jak já se šouply na noční, aby ho nevylekaly a mohlo se slavit. Pajtaš dojechal, zdržel se 5 minut a zase odletěl, vrtulnikem prevít. Korejci se pak na oslavu úspěchu večer navalili jak osazenstvo xj srazu :lol:

Že jsem se kupil novum motorke už asi vite, že ji nemám furt přihlášenou ale nevite. Chtěl jsem se ulechčit robotu a tak jsem dal zařízení pojistky na starost kolegovi, bo robí jako přivydělek pojišťovacího poradce. Bohužel se to synek celé popletl a zrobil mi jinou pojistku než jsem chtěl. Takže se včil vyřizuje nová. No a bo tu jede dopravka jen pondělí a středa, musím zase čekat do příštího týdne do středy, bo v pondělí hraje baník s těmi polatanými bílo červenými pajtašami z prahy tak třeba je synky podpořit, tak mi asi nezbyde na moto čas.

Tak se tu mivajte a kdyby chtěl včil kerysik padáky a nosiče na xjčko, tak min do půlky dubna nemá smysl objednávat, bo mám roboty jak cyp s došlýma objednávkama a hlavně se chcu věnovat svemu stromečku :roll:

A nezapomeňte se registrovat na jarní sraz, bo je tam těch lidí jaksik po skromnu. Jak nedojedete neuvidíte ten můj xicht :lol:
Pozdrav z černé díry

Bartus
XJ štamgast

Příspěvekod Rix » 26.03.2010-07:50

Takovejch xichtů jako je ten tvuj vidím všude dost.
Rix
XJ štamgast

Images: 29
Kraj: Maďarsko
Typ XJ: Hayabusa turbo
Rok výroby XJ: 2009

Příspěvekod Bartus » 26.03.2010-23:33

Tak vas zdravím při pátku.
Postěžoval si mi Janoš, že nerozumí temu co tu píšu a shodou okolností se mi dostal dneska do majlu útržek ostravského slovníka. Tak pro všecky co to něpobrali. :lol:

Bo se mě hafo lidi furt pta, co je to cyp, hajcman, buty a podobně, ukažu Vam, kaj je možne se fajně naučit ostravsky. Po absolvovani kursu byste měli byt schopni bez problemu přeložit aji take perly, jako přislovi "Čumiš jak ščur do ryny", "Vydupali haviřa, nedali mu haliřa" nebo "Zehni se vole, bo zje na dole"

Hlavni zasadou je, že ostravština nema dluhe samohlasky a už vubec ni suhlasky. Všechna slova se vyslovuji razně a kratce, bo na vic neni čas.

Specificke je použivani předložky "do". Ostravak nikdy neřekne „ jdu k holiči“ nebo „jdu k doktorovi“, ale vždy a jedině „idu do holiča“ či „ idu do doktora“. Zde je pravděpodobně patrny vliv angličtiny : „ go to the…( hell )“.

Velmi časta je debata, zda některa slova psat s tvrdym „y“ nebo měkym „i“. Sama ostravština, podobně jako život a robota obyvatel, kteři ji mluvi, je tvrda. Nazornym přikladem sporu je svar o podobu slova „cycek“. Nebo „cicek“? Po vyčerpavajici debatě autoři kursu došli k zavěru, že rozhodujici je velikost. Menši, do velikosti č. 3, jsou tvrdši, a tedy „y“. Velke – čisla 4 až 10 – jsou přirozeně měkči a tedy pišeme i vyslovujeme „i“. U slova „cyp – cip“ je to přesně naopak, hranici je velikost 12 centimetrů.

Zajimava je změna, ke ktere dochazi při tvorbě přidavnych jmen slovesnych. Třeba sloveso „pustit“ ma stejny tvar, jako ve spisovne češtině, ale „puštěny“ je na Ostravsku „pusceny“. Tohle sloveso je vůbec interesantni, bo se neřika „zapnout televizi“, ale „pustit televizu, pustit radyjo, pustit vodu…“

Ostravaci se oslovuji zasadně prvnim padem jednotneho čisla. “Ty, Jarek…“. Vyplyva z toho, že ostravština si vystači s pouhymi šesti pady. Přizvuk je zasadně na předposledni slabice, a tim bohužel vznikaji problemy se spravnym akcentem u slov jednoslabičnych, kdy se přizvuk přesouva vlastně na posledni slabiku předchazejiciho slova, ktere pak ma akcent na předposledni a posledni slabice najednou. Vyslovnost je v takovych připadech dost obtižna. Zvlaštnosti ve vyslovnosti je změna „v“ na „f“ : sfeter, fčela, sfička….

Unikatem, nemajicim v českych dialektech obdoby, je vyslovovani i psani pismene „ y“ po „ř“. V ostravske vyslovnosti se (viz vyše) měkke „i“ vyskytuje sporadicky ( bijok, ist, liščit ), a tak je logicke, že se vyslovuje i piše „břyla, křyvy, břydky“ apod.
Pozdrav z černé díry

Bartus
XJ štamgast

Příspěvekod Bartus » 26.03.2010-23:37

Rix píše:Takovejch xichtů jako je ten tvuj vidím všude dost.

Mysliš cosik takého? :lol: :lol: :lol:

http://www.bartusfoto.rajce.idnes.cz/Mi ... G_7285.jpg
Pozdrav z černé díry

Bartus
XJ štamgast

Příspěvekod Bartus » 04.05.2010-02:49

Nazdar děcka.
Jsem se na chvilu odmlčel, ale už jsem zase zpět. Blíží se nám vrchol jara, o víkendu to už zase vypukne. Doufám, že se všeci těšíte, bo máme pro Vás připravená bohatý noční program. Naše pěvecké duo Tomáš a Vašek se řádně připravilo :lol: Kdo se stane letošním výhercem našeho nočního vystoupení zatím ještě není jasné, takže může přijít řada třeba na tebe :lol:

Ti co jedou na sraz prvně, chtěl bych poprosit, aby si nechali játra doma :lol:, nebo přibalili antabus. A ti co nejedou, tak ať se doma nudou užerou :P

Tak se mějte do konce tydne jak chcete a v pátek u výčepu ahoj.
Pozdrav z černé díry

Bartus
XJ štamgast

Příspěvekod Bartus » 02.06.2010-01:00

Zdar a sílu permoníci. Zapnu fórum a co to vidím, objevil se nám nový článek v seznamu, sice trochu off topic, ale i tak dobrá práce :lol:
Pokud se někdo z nových cítí literárně zdatný, může sepsat i letošní jarní sraz :roll:

Sedím si tak v práci a hledím z okna, jak nám to krásně zase prší, museli jsme asi hodně zlobit, na druhou stranu kdo by jezdil jen za slunka že :D Zřejmě si připlatili to počasí prodejci nemoků, aby zvýšili tržby.

2.-6.7. jedu doprovodit Lynxe na jeho cestě na kavkaz. Budu se odpojovat na zakarpatské ukrajině a přes rumunsko a maďarsko se vracet dom, kdyby se chtěl někdo přidat. neplánuju žádný offroad, ubytko penzion/stan dle možností.
Pozdrav z černé díry

Bartus
XJ štamgast

Příspěvekod TOMMZ » 02.06.2010-09:34

Těch "offtopic" článků bude trošku víc. Za pár let se to drobátko nastřádalo.

Počasí je opravdu "super", ale aspoň už mi kočka pořádně tahá po druhém letošním servisu, tak snad to bude OK i při dalším studeném startu. Jinak mi z toho servisáka asi jebne.

2.-6.7. Snad taky někam vyrazím, ale spíš západním nebo jižním směrem.
TOMMZ
Site Admin

Příspěvekod lynx » 03.06.2010-08:52

Při této příležitosti přidám jednu omluvu - článek z jarního srazu psát nebudu. Mám teď trochu jiné starosti :wink: :lol: . Pokud má někdo chuť, směle do toho :smt023
lynx
XJ štamgast

Příspěvekod TOMMZ » 04.06.2010-13:00

Hezkej překlad :lol: hlavně mého předposledního příspěvku.
http://translate.googleusercontent.com/ ... 6sEfaphF0A
TOMMZ
Site Admin

Příspěvekod xy » 15.06.2010-18:32

...tohle by se sem mohlo hodit :wink: :

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=0Uv4WBBj9VI&feature=player_embedded[/youtube]
...kam nevidím, tam neletím...
xy
XJ štamgast

Images: 4
Kraj: Středočeský
Typ XJ: fzs 600
Rok výroby XJ: 1998

Příspěvekod Bartus » 22.10.2010-03:39

Tož děcka jak se tu žijete?
Už jste se beztak mysleli že jsem kajsik zapadnul do ďury a nevylez co? :lol:
Pajtaši v televizi tvrdí že už bude furt sněžit, před pneuservisami se tu robí fronty jak na banány. Že by zas nějaký marketingový tah? Budu muset tež nějaký reklamní trik zrobit.
Sem se to tu pročítal a nedávno jsem tu psal že se těším na jaro a včil už tu pišu že bude zima, zas to jaksik letos moc rychle uteklo. Ale furt nima tak zle a jezdit se dá.
A propo kdo by se šel projet o víkendu? Přezul jsem konečně na nové gumy, co mi doporučil Habera, tak je musím ještě troche sedřet před zimou. Klidně i na celý den ( 200-300km podle počasí ), mám volno 8) Kdyby něco, víte kaj mě najdete :wink:
Pozdrav z černé díry

Bartus
XJ štamgast

Re: Bártovo noční okénko :-))

Příspěvekod PIG » 14.07.2011-09:40

Bárte nějak na to tady poslední dobou sereš :smt004
že bys to konečně pochopil a na noční místo čumění do komplu začal chrápat? :idea: 8)
PIG
XJ štamgast

Images: 184
Kraj: Jihomoravský
Typ XJ: 600N
Rok výroby XJ: 1999

Příspěvekod OTIS » 25.08.2011-08:59

Sem si při cestě do práce všiml vystavené novinky http://hyundai.hasa.cz/novy-hyundai-elantra . Musím říct že je to velmi pěkné auto, to se povedlo :smt007 Taky se dělá u nás?
OTIS
XJ veterán

Images: 1863
Kraj: Jihomoravský
Typ XJ: 600N
Rok výroby XJ: 2001

Příspěvekod Bartus » 25.08.2011-23:38

Ni, tu ten model my něrobime.
Jenom i30, ix20 a ix35. Koncem roku se skončí výroba i30 a příjde nový model.

Tu elantru jsem zatím potkal enom v Koreji, tu sem ji na živo neviděl.

Jinak děcka, užijte si letošní sraz, ja se ho ze zdravotních duvodu nemužu zučastnit. Cele to leto stoji včil za guvno, ale pozitivum je, že se to už lepší a možu už aj sednut na motorku a pojezdit. Jak mi daji ti felčaři do pořundku v zaři ještě ty očiska, tak už to bude cele ok. A potym na jaře to všecko doženeme a dopijemy na dalšim zasedani :P
Pozdrav z černé díry

Bartus
XJ štamgast

Příspěvekod mistrhroch » 28.08.2011-12:25

Doufám, že tě nezlobí pořád ta noha? :(
Jinak se uzdrav a taky se někdy ukaž v Krušných horách. :wink:
Jezdím dobře-jezdím rád...až na ty starty, rozjezdy, křižovatky, přechody, parkování...
mistrhroch
XJ štamgast

Images: 16
Kraj: Ústecký
Typ XJ: XJ+R 1300

Zpět na Jen tak