OTIS píše:ČS prachy převedla na nový účet za 7 dní, přitom baba tvrdila 3 dny. Je to dost dlouhá doba, tím můžou někoho dostat do pěkného průseru. Jsou to kurvy zlodějské.
že bych měl stejnou zkušenost?
A strhli si poplatek za zrušení účtu??
PIG píše:Letos jsem si dal předsevzetí, že vypadnu z té debilní spořitelny a udělám si učet u mBank, tak snad se k tomu brzo dostanu. Maj to i kolegové v práci a spokojení.
Jak jsi na tom ty Otis?
Proč je nutné uvádět při bankovním styku celé číslo účtu včetně předčíslí?
Na základě platné vyhlášky ČNB bylo nutné sjednotit pravidla pro použití předčíslí v číslech účtů a pro mezibankovní platební styk již není možné používat čísla účtu bez předčíslí 670100. Správný formát čísla účtu je tedy 670100 - xxxxxxxxxx / 6210 (předčíslí - desetimístné číslo účtu / kód banky). Změna je účinná od 1.2.2010. V této souvislosti je nutné dbát zejména na správné zadání příkazu či povolení k inkasu nebo trvalých příkazů. Ode dne účinnosti změny je nutné uvádět celé číslo účtu včetně předčíslí zejména všem:
- příjemcům vašich pravidelných plateb (např. splátky spotřebitelských úvěrů, hypoték)
- příjemcům, kterým povolujete provádět inkaso z vašeho účtu (např. platba za internet, telefon, nájem)
- plátcům, kterým inkasujete platbu z jejich účtu (např. podnikáte a inkasujete pravidelné platby od svých zákazníků)
Na zúčtování příchozích a odchozích plateb v mBank nemá předčíslí dopad – transakce budou zpracovány správně bez ohledu na uvedení předčíslí.
Mám strach, že moje peníze placené přes službu inkaso nebo trvalý příkaz nedojdou příjemci. Co mám dělat?
Kontaktujte příjemce vašich pravidelných plateb a ověřte si, zda eviduje vaše číslo ve správném formátu s předčíslím 670100 - xxxxxxxxxx / 6210 (předčíslí - desetimístné číslo účtu / kód banky). Pokud předčíslí chybí, doplňte ho. V případě, že je formát správný, nemusíte se ničeho obávat, peníze v pořádku dojdou.
OTIS píše:Nová karta mi došla běžnou poštou, stačilo ji aktivovat přes bankovnictví a s tím co popisuješ sem se nesetkal.
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 55 návštevníků