Tak mě strach nedovolil podívat se na 10-tý XJ sraz, co by nejmladšímu účastníkovi a teď je to ještě horší. XJ jsem "posunul" bráchovi a sám si pořídil Varadero (r.v.2000). Jen chci říct pro ty co si doma šlechtí své XJ, že nejsem ten, co se na XJ jen vyblbnul a hned chce něco silnějšího ( staral jsem se o ní ). Tak tomu není. Prostě se objevila dobrá nabídka a já jsem zareagoval. S XJ jsem byl spokojen a pro ty co se rozhodují jestli si ho pořídí, tak mohu opravdu s čistým svědomím říct že pro člověka co jezdí hlavou je takhle motorka jako dělaná. Tak že doufám, že na "ten" další sraz se budu moci podívat, spolu s bráchou . Ještě malá pochvala - díky koupi Varana jsem začal číst detailně i jiná fóra a opravdu "NEBE A DUDY", XJ-forum je nejlepší, hlavně díky lidem co se tu "scházejí". Rád bych mezi Vás patřil, ikdyž už nejsem vlastníkem XJ ani stroje Yamaha.
Pro ty co zajímá dojem z Varadera:
Mám najeto jen "pár" kilometrů, ale co se mých cestovních potřeb týká, tak je pohodlnější než XJ, ale pár neduh jsem již objevil. Například že spolujezdkyně klouže po sedadle, spotřeba (není to důležité hledisko, ale vzhledem k cestování na dálky je dobré vědět kolik papá, aby se s tím dalo počítat) je asi 7 - 7,5 litru, má o něco víc dětských nemocí v podobě praskajících napínáků (pružin), častějšímu odcházení těsnění výfuků, pálení kontaktů benzínového čerpadla, sem tam odejde alternator a pochopitelně o dost dražší díly.
Ale jedno je jisté, zadek mě bolí stejně po 300km jako na XJ.
Doufám že mnou většina z Vás nepohrdne.
Martin Praha