Na co si dat pozor pri koupi XJ600

Na co si dat pozor pri koupi XJ600

Příspěvekod Anonymous » 07.09.2009-18:03

Zdravím,
jelikož už dlouho koukám po nějaké XJ600 celkem dost mě zaujal inzerát

[url=http://www.motorkari.cz/motobazar/motorky/yamaha/yamaha-xj-600/yamaha-xj-600-141186.html] Link zde
[/url]
mimochodem prodává i na zdejším fóru.

Prosím o radu na co byste se konkrétně při koupi zaměřili vy? (ložiska, klapání v motoru...)
S Diversionem jsem měl jízdy v autoškole, ale přišel mi už celkem moc použitej :)
Kvalty neskutečně klapaly a spojka zabírala dost nejistě. Což si myslím, že normální není, případně mě vyveďte z omylu.
Díky za pomoc.
Anonymous

Příspěvekod Anonymous » 07.09.2009-18:12

Nejistě zabírající spojka na špatně udržované motorce a ještě v autoškole, nad tím se ani nepozastavoval.
Ale motyka za 29 000 kč? To je dobrá cena i kdyby se do ní muselo ještě 15 tyček dát.
A klapat může jenom jednička, jinak by to mělo jít hladce.
Ale jestli je to Tvoje první motyka, tak si s sebou někoho vezmi, kdo už s něčím takovým má zkušenost. Pražáků je tady dost.
Anonymous

Příspěvekod Anonymous » 07.09.2009-19:40

to sem si myslel... beru známého - sice XJ nezná, ale i tak bude platnější než já :)
Takže nic se extra kontrolovat nemusí? Mě napadá úchyt zadního tlumiče - jinak moc nvm. Zvuk pokud nebude extra něco rumplovat taky asi nepoznám.
Kdyby se někomu chtělo tak mám návštěvu naplánovanou ve středu po páté hodině (klidně někde v dosahu naberu autem).
Anonymous

Příspěvekod Tommy XJ » 07.09.2009-19:51

Na této motorce jsem jel. Řízení ok, stav kilometrů na tachometru bych bral jako odpovídající. Nové pneu- předek nevibruje. Menší zátah od nízkých otáček bude dán tím, že motorka zatím nebyla v servisu (seštelování karburátorů- podtlaků a ventilů je tedy samozřejmostí- u nás maximálně 2000Kč i se čtyřma podložkama). Zvýšené vibrace okolo 4000 otáček za minutu by v počáteční servisní kontrole také měli odstranit. Ještě byly šlyšet ventily na pravé straně. Spojka ok, řazení taktéž. Ložiska v krku řízení ok. Motorka byla položená lehce, opravdu lehce na obě strany- tedy lehce odřené výfuky (žádná promáčklina) a padáky, na kapotách ani ničem jiném jsem si škrábanců či výraznějšího poškození nevšiml. Dle rozsahu škody bych to viděl na pád ze stojánku či upadnutí při otáčení. Při pádu z větší rychlosti by byl více sedřen chrom na tlumičích a kapota není lakována. Ještě na této motorce jel J&Z&R tak se ho také můžes zeptat na jeho pocity. Byl však po pár metrech překvapen živostí šestky (taky oproti jeho devíkovému monstru ) :D . Určite bych se koupí tohoto XJ nebál- za ty peníze je to dobrý kup. Toť asi vše co k této motorce vím
Naposledy upravil Tommy XJ dne 07.09.2009-19:56, celkově upraveno 1
Tommy XJ
-

Images: 9

Příspěvekod Anonymous » 07.09.2009-19:54

Kdyby jsem chtěl někoho poprosit, aby se mnou jel, napsal bych něco jako:"mohl bych někoho z majitelů XJ poprosit, aby si udělal čas a jel se mnou" místo Tvého:"Kdyby se někomu chtělo tak mám....".
Anonymous

Příspěvekod Anonymous » 07.09.2009-20:05

veliké díky Tommy XJ to sem fakt nečekal :twisted:

bolku - asi jsem to nenapsal ideálně, ale další osobu tak nutně nepotřebuju (i když se asi hodí) - proto jsem to tak napsal.
Anonymous

Příspěvekod Anonymous » 07.09.2009-20:18

Máš pravdu, ty jsi chtěl jen na dálku poradit, promiň, nepřečetl jsem si to dost pozorně.
Anonymous

Příspěvekod Anonymous » 07.09.2009-20:45

nechápu proč to překrucuješ - já se ptal na co se zaměřit něco známého atd a že už někoho kdo technice rozumí mám...
Anonymous

Příspěvekod Anonymous » 08.09.2009-07:49

To je prostě Bolek. :smt008
Anonymous

Zpět na Jen tak