Střílky - Buchlovice ("Buchlovské kopce")

pro motorkáře zajímavé

Hodnocení cesty

1 bod
0
Žádná hlasování
2 body
0
Žádná hlasování
3 body
0
Žádná hlasování
4 body
1
33%
5 bodů
2
67%

Celkem hlasů : 3

Střílky - Buchlovice ("Buchlovské kopce")

Příspěvekod Anonymous » 28.10.2005-07:31

Trasa: Střílky - Buchlovice
Kraj: Jihomoravský
Mapa:ZDE

Popis:

Hned po Dubé dalsi hodne znama tresa pres buchlovske kopce. Trasa zacina pod kopcem od krizovatky Strilky - Zastrizly. Po cele trase je hodne kvalitni asfalt bez jakychkolik der nebo vyjetych koleji, zatacky jsou celkem siroke a prehledne, do stoupani vedou vzdy 2 pruhy. Zhruba v pulce cesty je asi pulkilometrova rovinka, na ktere casto meri nasi policejnio organi v bile octavii bez napisu.

Na konci cesty je znamy bufet Tramp (viz. šipka), kde byva v letre o vikendech vzdy narvano ze nemate pomalu ani kde zaparkovat. Opartni budte pri vyjizdeni od trampa, protoze tam nektrei borci mivaji nalozeno hodne pres 100 km/h...takze bacha na to

Delka trasy je asi 10 km, doporucuji projet z obou smeru
Anonymous

Příspěvekod OTIS » 28.10.2005-15:58

Aj když je to vyhlášené jakou Dubá tak se to moc srovnávat nedá. Jestli je Dubá pro střelce, tak tady je to pro kanonýry. Široká silnice, dlouhé zatáčky z velkým poloměrem, do kopce dva pruhy. To tak plný plyn a jenom brousit kolínka. Já sem tam dal skoro plný, projel sem ten úsek jednou a měl sem dost. Průlety zatáčkama v takových vysokých rychlostech mě osobně mic moc neříkají, já raději pěknou klikatou okresku. Tím nechcu tvrdit, že by se tam nějaký střelec nevyřádil i na XJ (např.TOMMZ). Asfalt je přímo dokonalý
Ale obě silnice mají jedno společného - plechovky a špatný přehed v zatáčkách. Je to do kopce a docela sem měl obavy, aby mě v zatáčce nepozdravila nějaká dýchavičná Avie.
Když už se tam někdo vydá, bylo by škoda nezastavit se u hradu Buchlov, pod kterým je ta silnice. Jinak na parkocišti "u Trampa" to vypadalo o víkendu na začátku března asi takto:

Obrázek
OTIS
XJ veterán

Images: 1863
Kraj: Jihomoravský
Typ XJ: 600N
Rok výroby XJ: 2001

Příspěvekod TOMMZ » 30.10.2005-23:26

U Trempa...bych řekl, že tam borci nemaj přes 100km/h, ale přes 200km/h.

Jinak na trase je pár křižovatek a snad neni jediná, na které se nějaký motorkář nezabil při střetu s autem vyjiždějícím z vedlejší. Většina lidí prostě není schopna rozlišit, zdase k nim borec na mašině přibližuje 80tkou nebo 180tkou.

Na XJ se tam vyřádit dá, ale asfalt se mi zdá až příliš hladký, takže za mokra asi nic moc.
TOMMZ
Site Admin

Images: 1515
Kraj: Praha
Typ XJ: Thundercat
Rok výroby XJ: 2000

Příspěvekod Anonymous » 02.11.2005-00:02

Za mokra se to celkem da, ale ten na podzim na spadane listi, ktereho je tam spousta a taky pekne klouze....
Anonymous

Zpět na Cesty