Jindro - byl jsem tady za velkého rebela a jistě bych našel i jiné přívlastky. Díky tomu jsem se tady naučil pár věcí.
1) - Neprosazuj za každou cenu svůj názor, i když si myslíš, že je správný. Má to zcela opačný účinek. Rada - Mlč. Vyšumí to samo.
2) - Cokoliv myslíš v legraci, dej za to smajlíka
a vyřešeno. Pokud ho nedáš, otočí se to ve zlém proti tobě. Jinak můžeš skřípat zubama, ale ten smějící se pindulík říká vše za tebe.
3) - Neurážej se, nevytáčej se, ztrácíš kontrolu i nad tím co nechceš. Je vidět, že to není jen tedko, ale dlouhodobě.
4) - Když uvidíš, že se tady kolegové snaží vlákno zlehčit, odlehčit, převést někam jinam, modelářství a legrácky, nech to být, nepiš a hlavně neprosazuj nic proti ničemu. Ono to není k ničemu a hlavně téma se uklidní a pojede dál. Všimni si, že delší dobu tady nikdo na předešlé téma nereagoval, protože je potřeba jej změnit nebo utlumit kvůli emocím. Lidé jsou různí.
5) - poslední věc, nenapadej nikdy názory jiných, když nejsi ochoten přijmout napadení názoru svého. Bolek napsal svůj názor a svou zkušenost. Ty jsi ho napadal a když se to otočilo, už to nemůžeš rozdýchat. A všimni si, že Bolek vůbec nereaguje v tomto směru proti tobě, ale ty ano.
Ber to z mé strany jako radu nebo jako shrnutí toho, co jsem si prošel. Je mi skoro padesát, pořád se učím, chtěl jsem skončit, dokonce jsem vše svoje smazal sám, protože mne nikdo nechtěl smazat, přez 600 příspěvků skončilo v nenávratnu a já se pořád učím. I díky tomuto serveru a pestrosti nálad, názorů i rýpanců v dobrém i ve zlém je to o tom, že se brousí lidské názory a otupují se ostří mezi sebou. Je to o toleranci, diplomacii, umění mlčet a umění mluvit. Je potřeba přemýšlet o smyslu reakce a protireakce. Co je lepší a co horší. Mlčet nebo se prát. Zapomeň na nějaké křivdy nebo že ti někdo ubližuje nebo zesměšňuje a podobné nesmysly. O tom to tady není.
Místo končení se vším a rušení všeho zkus udělat krok zpátky, nadechni se a mluv o něčem jiném. Pokud utíkáš, utíkáš sám před sebou a je jedno kdo je proti tobě nebo s tebou.
No uvidíš sám, kolik sklidím reakcí na toto mé "krátké" psaní. Ale protože to myslím dobře, beru tak i reakce. Takže,,,, je to na Tobě.