bolek_xj píše:Já si udělám názor až co řekne Olda, přítel můj.
Jsem z dovolené zpět, zpátky z historie. Čtu zde zajímavé příspěvky a některé "stoprocentní". Plnou pravdu má Lynx. Je vidět, že je taky z oboru, i když já už to dělat nechci, 14 let stačilo.
To pojištění u ČPP se sice chová jako pojištění celý rok s plným plněním 8 měsíců, ale v praxi POZOR, soudruzi, velký pozor. Mimo pojistné měsíce udělejte průšvih a máte vše na triku i když se tváří jako že ne a dovolím si i osobně pochybovat zda se ČPP nevyvlíkne i v placené měsíce. Jak znám šikovnost ČPP, v životě bych si nepojistil u této instituce ani kárku. Ale je to každého věc.
Platím na celý rok pojištění, 2600 ročně a je v tom docela slušný plnění a hlavně mohu jezdit kdy chci a díky asistenci to mám i do zahraničí s asistenční službou. Samozřejmě u Kooperativy. Je sice drahá, ale jednak je to renomovaná firma, dlouholeté zkušenosti osobně, ale především nevím o tom, že by byl u Kooperativy problém s plněním a pokrývá opravdu hodně velkou oblast.
A poslední připomínku, nebo osobní názor. Ať už si sjednáte pojištění kdekoliv, jakékoliv, přečtěte si všeobecné podmínky a nechte si vše potvrdit písemně. Co není na papíře, to nemáte. A dneska je tam tolik zajímavých písmenek, že potom zbydou jen oči pro pláč. Co je levné a velmi výhodné je vždy podezřelé a z osobní zkušenosti vím velmi dobře, co je levné je velmi drahé. Nejlevnější věc Vás vyjde vždy nejdráž. To ale poznáte až se to řeší.
Moje rada, Bolku, Pojistit u renomované pojišťovny na celý rok a nehledat blbiny. Pokud nechcete celý rok jezdit, sjednejte depozit, zkrácenou variantu a prostě nejezděte. Vše ostatní vyjde dost draho když nastane ten správný okamžik.