vedro - v čem jezdit

vedro - v čem jezdit

Příspěvekod Anonymous » 04.07.2009-21:18

poslední dobou přemýšlím v čem mám jezdit když je venku jako poslední dobou. Tedy +-30 ve stínu
V normální bundě jsem pořád spocenej jako dveře od chlíva.
Až mě jízda spíš sere než těší :roll:
Anonymous

Příspěvekod Mira XJ » 04.07.2009-21:31

Jo nevím jak u vás,ale u nás poslední dobou když jedu z hokny je + 30°C a honí mě bouřka. Můžu si vybrat buď budu mokrej od potu nebo od vody - nebo když spadnu budu sedřenej jak prase - nebo ne.

V pátek kolem 11h jsem viděl jezdit po Brně frajera na BMW1150R v tričku s krátkým a bermudách - stál vedle mě na křižovatce. smál se mě že jedu v motobundě, "gumákách" a kalhotech. (+30°C) Za 5minut jsem ho potkal o pár křižovatek dále když už mě do helmy bušili kroupy - to jsem se pro změnu smál já.
To mám z toho života jakej vedu, to mám z toho s kým se tahám!
Mira XJ
XJ štamgast

Images: 0

Příspěvekod mirekm » 05.07.2009-20:27

Jj, v takovýmhle vedru se mi vůbec nikam taky nechce. Lepší je ležet pod slunečníkem a občas hupsnout do vody :P . Budu mám celkem dobrou, když se jede, tak je to pohoda, horší to je s kalhotama, v těch za chvíli opravdu plavu. A bez nich si to opravdu netroufnu, protože náhoda je blbec a nikdy nevíš, kde to položíš. To může být klidně po 100 metrech na první křižovatce. A když jedeš dýl, tak může být pařák, ale kolena v průvanu, to jim nedělá dobře!
Dokud se mi líběj holky a motorky, tak žiju :-)
mirekm
XJ štamgast

Images: 17
Kraj: Středočeský
Typ XJ: yamaha 900 Diversion a xj 550
Rok výroby XJ: 1998

Příspěvekod tomy » 05.07.2009-21:20

Tak přesně tohle taky řeším... Já teprv začínám jezdit, nenapadlo by mě jet bez bundy, nebo bot to ne; nevadí mi ani že se spotím, co se dá dělat. Spíš se chci zeptat, co máte pod bundou? Já jen krátký triko, ale pak mám promočenou bundu zevnitř (o kalhotách ani nemluvím) a musím to dlouho vysoušet. Zdá se mi, že jedinej způsob je obrátit bundu a kalhoty naruby, ale nevím jestli to neškodí tomu materiálu (mám textilní věci)..... Nemáte na to nějaký tipy? Díky
tomy

Kraj: Liberecký
Typ XJ: 600 S
Rok výroby XJ: 1992

Příspěvekod mirekm » 05.07.2009-21:42

tomy píše:Tak přesně tohle taky řeším... Já teprv začínám jezdit, nenapadlo by mě jet bez bundy, nebo bot to ne; nevadí mi ani že se spotím, co se dá dělat. Spíš se chci zeptat, co máte pod bundou? Já jen krátký triko, ale pak mám promočenou bundu zevnitř (o kalhotách ani nemluvím) a musím to dlouho vysoušet. Zdá se mi, že jedinej způsob je obrátit bundu a kalhoty naruby, ale nevím jestli to neškodí tomu materiálu (mám textilní věci)..... Nemáte na to nějaký tipy? Díky

Většinou jezdím jen v krátkým tričku nebo mám funkční triko s dlouhým rukávem, ale bunda (textilní) je dobrá, v tý se moc nepotím. Na zimu mám do bundy teplou vložku. Horší je to s textilníma kalhotama, mají nějakou vnitřní membránu proti vodě a v těch mám teda rybník. Asi se poohlídnu po nějakých lepších.
mirekm
XJ štamgast

Příspěvekod Anonymous » 05.07.2009-21:50

Já tedy nevím, ale jednak mám bundu od Beringu, pod ní jen tričko s krátkým rukávem. Když zastavím, hned ji sundám a když jedu a je opravdu vedro, rozepnu rukávy a rozepnu u krku a krásně větrá. Kalhoty mám tedko nové, mají podšívku místo klima, té gumové, tudíž krásně příjemně větrají, navíc mají na stehnech otevřené zipové ventilátory a je to příjemné když se jede, krásně to vytahuje teplo zevnitř. Takže je to možná i volbou oblečení.
Ale za druhé je třeba si uvědomit, že když je vedro, kdy se potíte polonahý v plavkách na koupališti, tak určitě neseženete nic co by bylo lepší než spocení, to prostě nejde.
No a třetí důvod, nmechápu a přiznám se že nerozumím tomuto tématu. Prší, zima, nadává se, v autě tečou čůrky potu, nadává se, mrznou nohy, nadává se, nejde jezdit kvůli počasí, nadává se, je vedro už se zase hledají negativa, vyjde slunce, už hledáte nahé oblečení, zajde slunce už hledáte termo vložky, nepromoky, beranice, chlapi, není možné třeba mít téma o spokojenosti s motorkou nebo krásných místech v Evropě kam se je fajn zajet???
Já se chodím docela rád, občas i na zajímavá témata. Ale tento typ diskusí hledám smysl nebo rozumné zdůvodnění. Vždyť se každý oblíkáte sám za sebe, sám se sebou, tak jezděte v trenkách nebo krásný tanga, nebo si vemte klimatizované ponožky. Fakt tomu nerozumím. :roll: 8) :shock:
Anonymous

Příspěvekod Bic0 » 05.07.2009-22:14

V tomto teple jazdim vo 4SR jeansoch s kevlarom a chranicmi. Hore nosim turisticku textilnu moto-bundu. Dnes som siel na kupalisko aj s polovickou takze sme boli obaja na lahko - ja motorifle ona klasicke a softshell bundy. To som ale siel ako posraty, radsej extra opatrne kedze sme neboli obleceni. Spoti sa clovek ale naozaj vo vsetkom.
Bic0
občasný přispěvatel

Příspěvekod mirekm » 06.07.2009-07:30

Tridac píše:No a třetí důvod, nmechápu a přiznám se že nerozumím tomuto tématu. .........., tak jezděte v trenkách nebo krásný tanga, nebo si vemte klimatizované ponožky. Fakt tomu nerozumím. :roll: 8) :shock:

Čemu nerozumíš??? Já myslím, že je to dobrý téma, oblečení je jeden ze základních bezpečnostních prvků a proč se nepodělit o zkušenosti. Když jsem si oblečení kuponal, tak jsem hlavně hleděl na to aby mi padlo a nebylo moc drahé, teď jsem se od tebe dozněděl, že kalhoty s podšívkou jsou lepší, příště si koupím taky takový. Předávat si tu zkušenosti a rady, o to taky jde ne? :P
mirekm
XJ štamgast

Příspěvekod Anonymous » 06.07.2009-11:57

Mirku, nerozčiluj se, je to myšleno v dobrém. Souhlasím s tebou když se napíší zkušenosti s tím jak se co větrá, jak které jsou prodyšné, jak které hřejí.
To že tomu nerozumím, této diskusy, se odráží v tom, že se někdo v létě potí, když je spocenej, že má uvnitř oblečení mokro, musí sušit, když se někdo spotí, už ho nebaví jezdit, když je spocenej, je naštvanej a tak pořád dokola. Proto jsem napsal, NEJEZDIT! Nic jiného proti tomu není ani nahatej. Dá se k tomu klidně říci, proč bych v létě chodil do práce, protože jsem spocenej a proč bych chodil k vodě na sluníčko, když se potím v teple. Nemá to nic společného s kalhotama a s jejich zkušenostma a kvalitou. O tom se rád podělím, ale fakt, že je někdo otrávenej a zhnusenej když je spocenej, to nevim jestli je zajímavé téma pro tuto diskus.
Anonymous

Příspěvekod Bic0 » 06.07.2009-12:08

Ja mam textil oblecko Roleff z Louisa a teda potim sa v tom ako prasa. Ked je teplo tak po 2-3 jazdach uz musim gate dat prat, taky je to smrad (a to sa umyvam denne :-)). Ked som siel na dlhsi vylet tak mi to nevadilo, ale z domu do prace to mam 27km (35 minut) a to sa mi naozaj nechcelo zakazdym liezt do sprchy v praci a doma. Ako som pisal vyssie, vyriesil som to jeansami od 4SR - stoja sice o 1/2 viac ako nohavice od roleffu ale VETRAJU PARADNE. Su podsivane kevlarom, maju od vyroby chranice na kolenach a na bokoch. Aj ked sa trochu spotim na semaforoch v meste, cez tu jeansovinu to ide pekne von, cize ziadny zapach, clovek sa susi priebezne. Pre pripad zleho pocasia mam v hornom kufri nepremoky. Este musim kupit nejaku letnu vetratelnu motobundu, dnes som siel do prace bez motobundy aby som sa neuvaril.
Bic0
občasný přispěvatel

Příspěvekod tomy » 06.07.2009-15:17

Já sem se spíš chtěl zeptat jak ty věci sušíte, jestli nemáte nějaký fígle? Nevadí mi, že jsem mokrej, ale co pak - když mám čas, tak otočim bundu a kalhoty naruby, ale nechce se mi to dělat pořád, aby se ty vlákna nějak nepoškodily? Jak to teda děláte vy?
tomy

Kraj: Liberecký
Typ XJ: 600 S
Rok výroby XJ: 1992

Příspěvekod Bic0 » 06.07.2009-15:26

Tiez obraciam naruby, to je jedina moznost ako to vysusit dost rychlo kym nezacnu robit vo vnutri neporiadok bakterie.
Bic0
občasný přispěvatel

Příspěvekod Radimathor » 06.07.2009-17:15

Po víkendových 600 km jsem hadry doma otočil naruby a suším (vyndal jsem chrániče) , do bot používám spray a nechám větrat. Jó jinak se od 13.7. do 16.7. pohybuji okres Prostějov, tak kdyby náhodou někdo jel na vyjížďku tak bych se rád připojil .
Radimathor
XJ štamgast

Images: 8
Kraj: Praha
Typ XJ: ZRX1200S
Rok výroby XJ: 2002

Příspěvekod mirekm » 06.07.2009-18:35

Tridac píše:Mirku, nerozčiluj se, .....

Já se nerozčiluju (maximálně na svou polovičku), jen se divím,že se divíš :P :P :P
mirekm
XJ štamgast

Zpět na Jen tak