Sbaleno na super trip

Všelijaká výbava pro cestování

Sbaleno na super trip

Příspěvekod Anonymous » 03.07.2009-18:22

Tak jak to vypadá, téma "startér" nám nové příspěvky už nepřinese a tak dám do placu nové téma.
Zítra jedu do Hustopečí pro Janoša s Ajkou a pak pokračujeme na malou dovolenou směr rakouské a italské Alpy, Jadran, Benátky, velké jezero Lado di Garda, Maranello, snad Pisa a přes San Marino na Rimini a zpět.
Ale o trasu tady nejde.

Jde o to, jak napakovat na Goldwing XJ600S - 1 stan, 2 spacáky, 2 karimatky, vařič a nádobí, olej na dolévání, sprej na řetěz, nějakou polívku v pytlíku, nějakou 3x destilovanou vodu z Irska a teď Blandule hlásí, že potřebujeme ještě nějaké hadry, boty, 200 cigaret, olej na opalování a fén..... :!:
Něco mi říká, že to stejně ještě není všechno. :cry:

Proto bychom se tu mohli pobavit o fíglech, jak to bezpečně odvést na dovolenou.
Anonymous

Příspěvekod Anonymous » 03.07.2009-18:31

Já to vyřešil následovně:
stan na zahrádku, jeden spacák vyndat z origo futrálu, který je kratší, ale větší na průměru a dal jsem ho do PVC pytle, který je stejně dlouhý, jako stan. Další spacák v origo futrálu na ně.
Karimatky mám samonafukovací a složí se podél napůl a potom se teprve točí do ruličky. Tento rozměr se na boční kufr nevejde a tak jsem je sroloval nepřeložené a přidělal na bočák.
No a krámy s fénem naperu do kufrů.
Boční kufry zajistím gumycukem spolu s karimatkama, horní stan a spacáky zajistím gumycukem a ještě kalounovým zdrhovadlem.

Zítra to všechno komplet vyfotím a pošlu až po dovolené.
Jestli mi to po cestě ulítne, tak po přijezdu příspěvek smažu! Co, jsem moderátor. :lol:
4299 4300
Naposledy upravil Anonymous dne 03.07.2009-18:37, celkově upraveno 1
Anonymous

Příspěvekod Tommy XJ » 03.07.2009-18:32

kup si autobus :D
Tommy XJ
-

Images: 9

Příspěvekod zbynek » 03.07.2009-18:33

Několik postupů:
1/Motohadry + plavky + zlatá American Expres = nejlepší, ale pro nás nedostupné řešení.
2/Všechno zabalit do loďáku/ů a poslat špeditérem napřed. Něco jako ochotný kamarád MatějXJ ale na jih. Řešení dobré, ale komplikované.
3/Prodat šestku a koupit devítku, je na ní přeci jenom více místa, ALE!
4/Máme devítku a pakuju už týden, takže ani ta není samospasitelná, dokonce mne napadlo udělat z karimatek (a ev. i stanu) rolku a tu buď podvěsit pod přední světlo nebo položit (a přichytit) na přední blatník, prostě taková "chopper" rolka.

Prostě příští motorka musí být Goldwing s PAvem nebo Ural se sajdou (a vozíkem).
Too Old to Rock And Roll, Too Young to Die
zbynek
častý přispěvatel

Images: 26
Kraj: Praha
Typ XJ: 900F
Rok výroby XJ: 1990

Příspěvekod OTIS » 03.07.2009-18:54

Vídím, že máme stejný termín odjezdu a podobný směr :wink:

Já si myslím, že to jak se napakovat se nejlépe naučíš sám - postupně... Prostě příště už budeš vědět co skutečně potřebuješ a nebudeš tahat zbytečnosti (což jsou např. cigarety - to už víme teď) a taky co kam umístit.

Jinak pro mě bylo na první společné dovolené velkou motivací ke změně, když sem viděl jak Peta při zastávce u nějakého zajímavého místa nacpe bundu a přilbu do horního kufru a jde jen tak nalehko.... Další dovolenou sem se už dokázal nabalit tak, abych měl v horním kufru pro tyto věci taky místo :wink: Přece nebudu chodit v pařáku nabalený jak pako, k tomu ještě na rukách tahat přilbu a tankáč :D
OTIS
XJ veterán

Images: 1863
Kraj: Jihomoravský
Typ XJ: 600N
Rok výroby XJ: 2001

Příspěvekod Anonymous » 03.07.2009-20:41

No Bolku, rada drahá. Přiznám se, že s tím problém nemám. Loni Slovensko, Maďarsko ve dvou na pár dní. Už jsem to tu psal, ale jednoduché balení, když máš dost prostoru.
Levý kufr, stan, karimatky, 2x spacák, 4x boty tedy 2 pantofle a 2 kecky pro oba, a nějaké tepláky a trika.
Pravý kufr, spodní prádlo, taška s chladivem na jídlo, veškeré osobní věci, ponožky a tak podobně. Tankvak foták, kamera, hygienické věci, doklady, peníze, komplet agenda a papíry. Horní kufr zůstal prázdný, tak jak psal Otis, přijedu, svléknu a sundám přilby a jdu se najíst v klidu v tričku. Dneska vim, že půlku věcí jsem vezl zbytečně, ale jak se známe, příště zase polovinu nabalím zbytečně. Ale dal jsem na horní kufr zahrádnu a koupil 50litrový válec, tudíž mám uskladněn stan a všechny kemping věci na zahrádce.
No, co dodat. Jízdě zdar, ať se Vám daří, máte pěkně a mnoho fajn lidí po cestě. Pokudto půjde, tak se občas odněkud ozvěte, ať víme, že jste v pořádku. :) :wink:
Anonymous

Příspěvekod mirekm » 03.07.2009-21:24

Evidentně potřebuješ buď přesedlat na xj 9, jak ti píše Tridac (a ten to má zmáknutý :-)) nebo PAVika http://www.motorkari.cz/motobazar/motor ... 16851.html
Dokud se mi líběj holky a motorky, tak žiju :-)
mirekm
XJ štamgast

Images: 17
Kraj: Středočeský
Typ XJ: yamaha 900 Diversion a xj 550
Rok výroby XJ: 1998

Příspěvekod Anonymous » 03.07.2009-21:39

Vážení přátelé, asi jsem byl nepochopen.
Nepotřebuju poradit, kam co dát. Jsem velkej kluk a poradím si. Myslel jsem, že sem dáme nějaké vychytávky.
Nepotřebuju poradit, že cigarety brát nemusím ( já samo nikdy nekouřil ), a ani neberu dva stany, jako Tridac ( jeden v kufru a druhý na zahrádce ).
Cituju:"Levý kufr, stan, karimatky, 2x spacák, 4x boty tedy 2 pantofle a 2 kecky pro oba, a nějaké tepláky a trika. " tak to bych chtěl vidět v jednom kufru. :roll:
Nediv se, že máš pak 650 kg. :( :D
Anonymous

Příspěvekod mirekm » 03.07.2009-21:47

jedna rada: na co fén??? stačí se projet kousek bez helmy neee :P :P :P
mirekm
XJ štamgast

Příspěvekod Anonymous » 03.07.2009-21:50

Doufám, že mne nepodezříváš, že je můj?
Anonymous

Příspěvekod Anonymous » 03.07.2009-21:54

Hlavně čekám na příspěvek od Karlose. Je to vodborník.
Minule po 100 km zjistil, že mu v kufru chybějí tři rohlíky. :D Naštěstí klubásky se udržely. :D
Anonymous

Příspěvekod mirekm » 03.07.2009-21:59

bolek_xj píše:Doufám, že mne nepodezříváš, že je můj?
To určitě ne, co by jsi si s ním fénoval??? :P
mirekm
XJ štamgast

Příspěvekod TOMMZ » 03.07.2009-22:24

mám sbaleno zatím jen do kufru Berlinga a je docela plnej :lol: to jsem zvědav, co z toho nakonec povezu na moto. :roll:
TOMMZ
Site Admin

Images: 1515
Typ XJ: Thundercat
Rok výroby XJ: 2000

Příspěvekod Anonymous » 03.07.2009-22:41

bolek_xj píše:...., a ani neberu dva stany, jako Tridac ( jeden v kufru a druhý na zahrádce ).
Cituju:"Levý kufr, stan, karimatky, 2x spacák, 4x boty tedy 2 pantofle a 2 kecky pro oba, a nějaké tepláky a trika. " tak to bych chtěl vidět v jednom kufru. :roll:

Bolku, nespojuj dvě jízdy v jednu, ono to potom vypadá jako nesmysl. Psal jsem o kufrech na Madarsko, tam sem měl stan v kufru, ale dnes už jsem koupil vak na zahrádku a dávám kemp věci nahoru, protože jsou celkem lehké..
Ale s tím levým nebo pravým kufrem ti to mohu kdykoliv předvést co se do něj vejde. Můžu nafotit můžu předvést kdykoliv. V jednom kufru je stan pro 3, spacáky dva, dvě karimatky, boty na přezutí, tuším že tam měl kluk tepláky a mikinu a já rifle a různě po stranách se nastrkali ponožky a různé malé věci. V druhém kufru bylo komplet oblečení, trika, spodní prádlo a podobně, vezli sme tašku s pitím thermo, několik housek a salám a podobně na cestu i na pobyt na slovači a zbytek seshora naloženy v kufru ručníky, utěrky a bermudy a podobně.
Ty kufry mi přijdou někdy nafukovací a bezedný, ale vejde se toho tam strašně moc. Taky sou těžký jak prase potom. Plánujeme na přelomu srpna a července výjezd, tak to schválně zvážím až bude naložen každý kufr. Jinak to co tam máš ty na hloubku a na velikost i na tvar, tak je to hodně podstatně menší než mám já.
Vždyt se podívej co to je za obludy: http://tridac.galerie.cz/3391681-moje-moto#47442849
Anonymous

Příspěvekod xy » 04.07.2009-00:12

Tridac:...ty zadní blinkry jsou s namontovanými kufry celkem ¨neviditelné¨, neuvažuješ o nějakém vylepšení kvůli vyšší bezpečnosti?...

...a všichni:...nemáte někdo negativní zkušenost s přetížením zadního kufru?...když vidím ty stohy naložených věcí - a pak v návodu k novému kufru čtu omezení na 3 kilogramy a 120 km/h, nemohu nevzpomenout mého ztraceného téměř prázdného kufru po 2 dnech používání... :oops:
...kam nevidím, tam neletím...
xy
XJ štamgast

Images: 4
Typ XJ: fzs 600

Příspěvekod Anonymous » 04.07.2009-07:38

Starej dobrej Tridac je zpět i s jeho veselou obhajobou výkladu nejasného příspěvku.
Bohužel mám před sebou dlouhou cestu a nemohu se vysilovat rozkladem. Tak si to tu rozdejte beze mne. :D
Anonymous

Příspěvekod Anonymous » 04.07.2009-12:04

Tridac: rad, moc rad bych videl, jak se ti do jednoho kufru vejdou dva spacaky a stan :-D bud misto opravdovyho spaciho pytle pouzivas pytel na brambory a stanem myslis 4m2 celty, nebo se moje vybaveni od hannahu nejak vymyka standardum .... mam pritom 2x45L litru bodni kufry, jsou hranaty a presto se tam stan pro 2-3lidi ani na uhlopricku nevejde, spacak pak zabere tak neco kolem poloviny az 3/4 mista v kufru, je velkej asi tak jako ten Bolkuv odhadem ...ale uz jen ta myslenka, davat spacak a stan do kufru, mi prijde ponekud podivna
Anonymous

Příspěvekod Mira XJ » 04.07.2009-15:05

Já skládám takto: boční kufr = spacák+ moje věci,druhý boční kufr = spacák + věci přítelkyně, topcase = vaření,baterka,ručník,ešus,2,pantofle, vnitřní stan,kolíky atd.. Na topcase pod pavouka = vnější stan, 2x polštářek do igelity(opěrátko pro přítelkyni), Do jedné karimatky zabalím tyčky od stanu , celou karimatku zabalím do igelitového pytla a gumicukem chytku nahoru na boční kufr. To stejné s druhou karimatkou - přítelkyně má pak vzadu super křeslo. Za zádama polštáře a pod rukama karimatky. :D
Tangbak: nemoky,hajzl papír,doklady,peněženka,foťák,1,5l vody.

zlaté pravidlo pro dovču: Co může zmoknout, tak narvi do igelitu.
To mám z toho života jakej vedu, to mám z toho s kým se tahám!
Mira XJ
XJ štamgast

Images: 0

Příspěvekod HABERA » 04.07.2009-15:07

Zdarec,jo tohle téma je docela super a čtení,jak a co sebou.Při první dovolené jsem měl tolik věcí že jsem nevěděl jak to tam dostanu.Ale za ti roky už člověk ví co bude potřebovat a jak to má sbalit.
Je ale rozdíl jed sám a nebo ve dvou to potom je těch věcí o troch víc a to je potom o místo v kufru nouze.
Každí sám se musí přesvědčit jaké věci bude potřebovat a kolik.Jednou jsem se nabalil tak že jeden boční kufr měl 16kg a druhý 14kg. :?Tak to bylo docela mazec a v návodě píší 10kg max.
Jak tady píše Tridac že sbalí do těch kufrů skoro všechno tak to je pravda,Peta má také tito originál kufry a co tam všechno se tam vleze je neskutečné že tomu člověk nechce ani věřit že to tam nacpe. :lol:
Také mám sbaleno a mám tam teho letos jaksi mála až jsem steho nervozní že mohu v klidu zavřít kufr a nemusím po něm skákat aby se zavřel. :?
Tak kdo letos vyráží tak ať mu drží počasí a užije si dovolené.
HABERA

Images: 4

Příspěvekod Anonymous » 05.07.2009-08:14

Asi nebudu dál teoretizovat. Kufr sbalím a při jeho rozbalení zkusím kameru. Aby i nevěřící tomáši byli informování co se vejde do orig Diversion kufrů. 8) :shock:
Hledat logiku v tom, proč by si někdo vymýšlel co se mu vejde do kufrů, tady postrádám. Pouze jsem napsal jak sme se sbalili. A to že mám v kufru spacáky i stan je jedinným důvodem, že se jede na víc dnů více států a je dostatek místa. A do kufru určitě neprší. A kolik to váží, to konečně zkusím. :wink:
Anonymous

Příspěvekod zbynek » 13.07.2009-14:53

Náš malý příspěvek k problematice bagáže ;-)

Too Old to Rock And Roll, Too Young to Die
zbynek
častý přispěvatel

Images: 26
Typ XJ: 900F
Rok výroby XJ: 1990

Příspěvekod Mara » 10.09.2009-23:26

Nekdo to mozna zna, ale pro ostani TIP: kdyz se nechcete na vyletech pri pripadnych prochazkach plahocit v bunde a helme , tak provliknete rukavem bundy zamykaci retez a zamknete ji k prednimu kolu , pokud nemuzete zamknout helmu pod sedlo , jelikoz vam tam chybi treba hacek tak to vyreste jako ja u 350tky , pod sedlo sem si dal malou karabinu , tu sem tam vzdycky k necemu chytil , k ni helmu a zamknul prez to sedlo.
Mara
občasný přispěvatel

Images: 3

Příspěvekod TOMMZ » 11.09.2009-12:35

Jen si tu bundu nezamykejte u země, radši ji zamkněte na sedadle/nádrži, bo jinak ji můžete při příchodu najít označkovanou nejlepšim přítelem člověka a to pak moc nevoní :lol:
TOMMZ
Site Admin

Images: 1515
Typ XJ: Thundercat
Rok výroby XJ: 2000

Příspěvekod Anonymous » 11.09.2009-15:01

Mara píše:, pod sedlo sem si dal malou karabinu , tu sem tam vzdycky k necemu chytil , k ni helmu a zamknul prez to sedlo.

9ka má dva original držáky na helmu pod sedlem.
Anonymous

Zpět na Na cesty