3 in 1

reference

3 in 1

Příspěvekod Mara » 27.05.2009-01:48

Tak shanim helmu,ale mam na ni par naroku : Musi mit vyklapeci tu bradu , dale musi mit 2 plexi (cire a zaroven zasouvaci tonovane) a dlasi podstatna vec je zabudovane BlueTooth Handsfree . Helmy s jednotlivymi parametry jsme nasel , dokonce i takovou co ma HandsFree a vyklapeci cumak ale zas ji chybi to tonovane sklo. Tak me spis zajima jestli jste na to nekdy nekdo nenarazil. Dik
Mara
občasný přispěvatel

Images: 3

Příspěvekod Anonymous » 27.05.2009-05:13

Já takovou mám - viewtopic.php?t=1935
Anonymous

Příspěvekod lynx » 27.05.2009-06:17

Jo, taková helmá má spoustu výhod. Je těžší, hlučnější a míň bezpečná. Taky si člověk může za jízdy zatelefonovat nebo pokecat s manželkou, což jsou věci, které mi na mašině fakt chybí :smt098 :lol: :lol:
lynx
XJ štamgast

Příspěvekod Anonymous » 27.05.2009-06:46

Co na to říct?
Snad 1500g není tolik, hlučnější asi ano, homologace stejná, jako u integrál, jinak by homologaci nedali. BT jsem nedokoupil, zatím ji nepotřebuju.
Anonymous

Příspěvekod Racek » 27.05.2009-06:59

Musíš taky uvažovat co všechno na tom blembáku využiješ.
Vyklápěčku nemám , neřikám že to neni dobrý a stylový , ale na benzínku jdu zaplatit v kokosáku , když si chci pokecat tak jí prostě sundam , a zaplatit jednou tolik za to že si sundam bradu v tý době co sem jí kupoval bylo nemožný.
Nedavno jsem si na ní pořídil tmavej plexík abych nemusel pořád strkat brejle pod helmu a kuklu , moc dobře to zrovna nejde. Vypadá to hned uplně jinak a přehození plexi trvá pár vteřin když už se ví jak na to :wink:
No a komunikace ? Mam rameno na který mi mamča zaklepe a ukáže mi rukou co chce , co víc si přát :D
Stejně v rychlostech nad 90 bych toho asi moc neslyšel.
Myslím si že integrální helma je přeci jen trošku bezpečnější než vyklápěčka, přeci jen je tam někde jenom na pantech.
To je samozřejmě můj názor , tak mě tu pak nekamenujte.
Každej si většinou chválí to co má doma, ale já sem fakt se svou NITRO N 320 VX spokojenej, a hlavně to neni plasťák :wink:
Racek
častý přispěvatel

Images: 1

Příspěvekod zbynek » 27.05.2009-08:51

to lynx:
Měl bych jeden zásadní důvod, proč vyklápěčku ano: Brýle. Vím, Ty to řešit nemusíš, ale nedovedeš si představit co je to za opruz muset mít dvoje brýle jenom proto, že ty "civilní" do integrály nedostanu a ty "motorkové" zase nemůžeš kvůli jejich zprohýbanosti nosit v civilu, také proto že prostě nedrží - nefixuje je na hlavě přilba. Zlatá vyklápěčka, až vyhrajem ve Sportce tak půjdeme do Schuberta ;-)
Too Old to Rock And Roll, Too Young to Die
zbynek
častý přispěvatel

Images: 26
Kraj: Praha
Typ XJ: 900F
Rok výroby XJ: 1990

Příspěvekod lynx » 27.05.2009-09:37

Brýle, to je taky jediný důvod proč ano. Než začneš šetřit na tu Šubertku, promluv si s Kodlem. Jeho helma mě přesvědčila, že vyklápěčku rozhodně ne :evil:
lynx
XJ štamgast

Příspěvekod kodl » 27.05.2009-10:55

jo, Schubert je jediný co dostanu na kokos, ale asi jak je roztažená, tak nějak přesvědčivě nefungujou zámky, někdy zaklapnou dobře oba, někdy jeden a někdy běžnou mírnou silou otevřu oba bez odjištění - asi proto ty novější mají ty červerný čudlíky, abys viděl, že je dobře zavřeno. Akorát ten novější model nedělají ve velikosti 62-64...
kodl
XJ štamgast

Images: 7

Příspěvekod Anonymous » 27.05.2009-11:25

Ty brejle jsou opravdu des, pred kazdym sundanim helmy sundat, nekam odlozit a obracene, tedka v helme tlaci, nebo se nejak posouvaj ....momentalne je nenosim ale je to des ....vyklapecka by byla fajn ale mam dojem ze pro ne neni predepsany vubec plneni narazovy zkousky na bradu jako u integralek
Anonymous

Příspěvekod kodl » 27.05.2009-11:47

Schubert má atest jako integrálka, akorát funkce zámků u té mé je dost nepřesvědčivá, ale stejně všichni říkají, že když drhneš rypákem, tak je to shora dolů, ne naopak, takže pokud to vydrží otvírací kloub, tak je to v pohodě (teda asi relativně...)
kodl
XJ štamgast

Images: 7

Příspěvekod zbynek » 27.05.2009-11:50

Top modely vyklápěček od Schubertu, Nolanu, Uvexu a Shoei mají atest jako integrálky. Jinak abych se vrátil k tématu: přípravu na BT má z výroby snad jen ten Nolan.
Too Old to Rock And Roll, Too Young to Die
zbynek
častý přispěvatel

Images: 26
Kraj: Praha
Typ XJ: 900F
Rok výroby XJ: 1990

Příspěvekod Anonymous » 27.05.2009-12:01

J&Z&R píše:... přípravu na BT má z výroby snad jen ten Nolan.

a ta moje - http://www.airoh.com/prodotti/OpenFace/MiroColor06.html
Obrázek
Anonymous

Příspěvekod Mara » 27.05.2009-22:44

No u me je volba takovy helmy naprosto jednoducha , ja nejsem vikendovej poopojizdec na motorce , tim tady nechci nikoho urazit. Moto pouzivam denne a jezdim hodne. Sice pisu ze jsem student , ale take pracuju jako IT a musim byt stale na telefonu a hodne casto telefonuju, proto HF , Proc vyklapeci , protoze take nosim bryle a taky chci mit moznost v paraku kdyz popojizdim po meste si otevrit celej ksicht abych se tak neparil, no a to druhy kourovy sklicko snad nemusim komentovat. Vaha a mensi bezpecnost , s tim pocitam vsechno ma sve klady a zapory.
Mara
občasný přispěvatel

Příspěvekod Mara » 27.05.2009-22:56

Jo a tobe bolku dik za ten tip , moc se mi libi , asi si ji taky poridim teda pokud je to BT v te cene 5900,- pac dat 5900 za blembaka a pak 4500 za BT je trochu moc. Nicmene pokud mate nekdo jeste nejakej tip , tak sem s nim , dik .
Mara
občasný přispěvatel

Příspěvekod Anonymous » 28.05.2009-13:51

Anonymous

Příspěvekod Anonymous » 28.05.2009-18:16

Mara píše:Jo a tobe bolku dik za ten tip , moc se mi libi , asi si ji taky poridim teda pokud je to BT v te cene 5900,- pac dat 5900 za blembaka a pak 4500 za BT je trochu moc. Nicmene pokud mate nekdo jeste nejakej tip , tak sem s nim , dik .

Tak jestli se trochu orientuješ v cenách motopříslušenství, tak nemůžeš myslet vážně, že bys získal helmu i HF za 5 kousků. Snad jen u Vietnamce ve stánku.
Anonymous

Příspěvekod Anonymous » 28.05.2009-18:21

Tridac píše:Bluethoot je v ceně
http://www.zahrada-obchod.cz/detail.asp ... roupsub=99 - :lol: :lol: :lol:

Oldo, tentokrát krátké a výstižné. Blahopřeju. :D
Anonymous

Příspěvekod Anonymous » 28.05.2009-19:27

Těmto podmínkám vyhovuje i CABERG
Anonymous

Příspěvekod Anonymous » 28.05.2009-20:03

Souhlasím s Cabergem, mám tohle Rhyno, jednak má stejnou homologaci i testy jako integral, a má ušní prostory připraveny na bluethoot nebo na cokoliv z audia, dodávají se k tomu vložky bluethoot, možno dokoupit. To druhé plexi i zavírání je bezproblémové a jezdit po městě v teple se zavřenou integralkou si nedovedu představit. 8) :wink:
Ale myslím si, že to je u každého jednotlivce o zkušenosti, o naturelu co komu vyhovuje více či méně, každý si najde tu svoji skořepinku, která mu vyhovuje. :? Tady by bylo fajn napsat svoje zkušenosti s jednotlivými typy, ale asi to tady není o tom, která je lepší a která horší. Je to skutečně od každého ridera, co mu sedne a co mu vyhovuje. Názor na jiné můžeme říci jen pokud je vyzkoušíme všechny a za stejných podmínek, a to tady asi nikdo není. :shock: Takže hodnocení té mojí provádím kladně a hodnotit jiné si nedovolím, nezkoušel jsem je. A jestli je ta moje nejlepší nebo nejhorší asi nikdo nikdy nerozhodne. :wink: :wink:
Anonymous

Příspěvekod xy » 28.05.2009-21:19

...sorry, ale už to bije do očí mockrát: BLUETOOTH :wink:
...kam nevidím, tam neletím...
xy
XJ štamgast

Images: 4
Kraj: Středočeský
Typ XJ: fzs 600
Rok výroby XJ: 1998

Příspěvekod Mara » 28.05.2009-23:10

No s tou cenou , tak nejak jsem ve skrytu duse doufal , ze by treba mohla byt za 5000 - 6000 , pac sem uz na jednu podobnou narazil , mela BT a byla vyklopna , ale chybi ji ten stitek proti slunicku, a ta byla neco lehce pod 5000,-
Mara
občasný přispěvatel

Příspěvekod Anonymous » 29.05.2009-14:19

Jo Maro, taky jsem chtel helmu s BT, ale pred dvema lety jedina, co byla k svetu byla Nolan 103 (jestli se nepletu)... A byla za dvounasob toho co jsi psal...
Dost jich pripravu na BT ma, ja mam napriklad Caberg Justissimo GT...
Po pravde, nakonec jsem neshledal nejaky valny uzitek z BT, takze jsem ho ani nedokupoval... Ale mozno by stalo za uvazenou koupit si helmu s pripravou na BT a pak se kouknout po nejake BT sade. Anebo naopak... :wink:
Skus kouknout interkomy, docela slusny mi prijde Interphone Cellular Line - komunikuje s mobilem i s navigaci...
http://www.mshop.cz/shop/detail.php?id=cityphone&k=73&refid=31218
Anonymous

Příspěvekod Anonymous » 29.05.2009-20:40

Ben-G - prohlédl jsem si ten odkaz a pak jsem našel levnější nabídku na netu. Tak jsem se vrátil k tomuto Tvému odkazu a poslal jsem jim tam ten odkaz garance nejnišší ceny a oni mi odpověděli tedko s nabídkou nižší ceny než jsem dodal. Takže mi dali nabídku na 2.080,-Kč, tak jsem objednal. Vzhledem k tomu, že mám navigaci i telefon bluetooth, tahle komunikace bude lepší než tím kabelem. Uvidíme.

No a mezitím jsem ho našel tady
http://www.gigashops.cz/cityphone/
tak jsem to zkusil zase na tu předtím, jestli to zlevní ještě více.
Anonymous

Příspěvekod mirekm » 29.05.2009-21:24

No a mezitím jsem ho našel tady
http://www.gigashops.cz/cityphone/
tak jsem to zkusil zase na tu předtím, jestli to zlevní ještě více.[/quote]
Budou fungovat 2 sady spolu?
Dokud se mi líběj holky a motorky, tak žiju :-)
mirekm
XJ štamgast

Images: 17
Typ XJ: yamaha 900 Diversion a xj 550

Příspěvekod Anonymous » 29.05.2009-21:39

myslim, že ne. Tenhle nemá funkci interkom. Jedině by musel druhý mít u sebe taky bluetooth telefon, pak by to šlo, ale přímí přenos mezi dvěma těmito zařízeními nepůjde. K tomu je dražší verze, tuším 2560 a tam je integrován i interkom.
Anonymous

Příspěvekod Anonymous » 30.05.2009-10:32

Tak Mshop mi to v rámci garance nejnižších cen snížil až na cenu 1940,-. To jsou pokroky. :wink: :)
Anonymous

Příspěvekod mirekm » 30.05.2009-10:36

Tridac píše:Tak Mshop mi to v rámci garance nejnižších cen snížil až na cenu 1940,-. To jsou pokroky. :wink: :)

Jak to děláš? To bych chtěl taky zkusit! :P Našel jsem levnější soupravu : http://cgi.ebay.com/ebaymotors/ws/eBayI ... 3%26ps%3D5
mirekm
XJ štamgast

Příspěvekod Anonymous » 30.05.2009-11:09

mirekm píše:Našel jsem levnější soupravu : http://cgi.ebay.com/ebaymotors/ws/eBayI ... 3%26ps%3D5

Levnější?? 150 dolarů? to je skoro 3 tisíce a kde máš dopravu? Možná kdyby to někdo přivezl, ale normálně poštou to zrovna levné není.

A jak dělám ty slevy?? Na odkazu od Begyho si klikni a objeví se výrobek a jsou tam dvě červené řádky. Pokud to najdeš někde levněji, klikni na ten spodní, "Nabídněte mi lepší cenu" zadej tam ty informace o novém obchodu a odešli, za chvlli ti dojde nabídka. Ale přečti si, okdud to nesmí být. Z aukcí, zahraničí a soukromé stránky a podobně.
Anonymous

Příspěvekod mirekm » 30.05.2009-15:45

Tridac píše:Levnější?? 150 dolarů? to je skoro 3 tisíce a kde máš dopravu? Možná kdyby to někdo přivezl, ale normálně poštou to zrovna levné není.

To je ale za soupravu pro dva, ta u nás stojí okolo 5500. Poštovné cca 35$. Souprava pro jednoho vyjde na cca 60$. Docela uvažuji o koupi, kdyby nás bylo víc, poštovné se rozmělní.
mirekm
XJ štamgast

Příspěvekod Anonymous » 30.05.2009-16:13

No já to budu kupovat určitě tu co sem vybral. Nevim tady za jak to dlouho dojde a přemýšlím i o systému, homologaci a zda to má stejné normy. Už jsem jednou takhle koupil video z usa a bylo dobré na součástky, protože neumí české normy PAL a podobně a s rádiem do auta jsem se s tím už taky setkal. Další věc je záruka a reklamace, zadarmo to není.
Anonymous

Další

Zpět na Helmy a chrániče