Pravidla fóra
Zkuste využít funkci hledat před přidáním nového dotazu. V případě nového dotazu/příspěvku vždy na začátek uveďte přesný typ a ročník XJ, ke kterému se dotaz vztahuje!!!
I já mám ty kufry za 1500 a jsem spokojenej. Mám je už 4 sezony a bez problémů. Přetěžuji je, ze sedačky mi taky už několikrát spadly a už jsem i praskl jedno víko při zajíždění v kempu o kamenej stůl. Doma jsem to pak zalepil tavnou pistolí. Takže já si na ně vůbec nestěžuju.
Asi co kus to originál. Někomu do toho zatéká voda, jinému nevydrží materiál a musí si dělat úpravy,aby držel. Jsou lidi co jim to uletělo a rozpadlo se. Když se to stane někde daleko na dovolené, tak to musí být radost...
Kufr je investice na velmi dlouhou dobu, ušetřit momentálně nějakou tisícovku za cenu kompromisů a bastlení mi připadne nerozumné. Rozhodně bych Kappa s těmito noname ani zdaleka nesrovnával.
Musím souhlasit s Matějem, také jsem měl kdysi kufry moname za 1500 a když je člověk nepřecpal tak do nich ani neteklo. Vyzkoušeno to bylo při cestě z Korsiky v r. 05 kdy jsme jeli 3dny v dešti. Prodal jsem je s motkou jinak bych je měl do dnes. Je fakt že to zpracování trochu pokulhává ale jinak fakt bez problému Nyní mám maxika topcasse od Kapy a také v pohodě. Ten vlastně ani nesundavám a mám na něm takovou tu zahrádku (origo koupenou), která tam nepasovala a byla nutná úprava.
"Když se nepřecpou tak do nich neteklo..." To je jeden z těch kompromisů vykoupený výrazně nižší cenou. Na dovolené mám obvykle kufry přecpané a kdyby mi do nich třeba jen kapalo to by mě teda sralo.
OTIS píše:"Když se nepřecpou tak do nich neteklo..." To je jeden z těch kompromisů vykoupený výrazně nižší cenou. Na dovolené mám obvykle kufry přecpané a kdyby mi do nich třeba jen kapalo to by mě teda sralo.
já radši přecpu sebe než kufr a záclonky do stanu holt nechám doma
Já jenom splním to, že jsem říkal že se zastavím u těch dvou oficiálních dovozců a posoudím jak mě to připadá (Givi vs. Kappa). Jako laikovi mě to připadalo uplně stejný, ale nakonec jsem se zeptal i prodavačů jak to stěma kuframa doopravdy je. Givi a Kappa je jedna značka, jedna fabrika.Kappa vznikla jako papírově dceřiná firma Givi, kvuli tomu aby využili starý výrobní formy na kufry jenž byly nahrazeny novým modelem. To, že mi bude prodavač Kappy tvrdit že ten kufr je ze stejné směsi a použité technologie jako Givi jsem čekal, ale toto mi s určitou nelibostí potvrdili i Givaci. U nás si prostě tato firma mezi sebou konkuruje, nemají se rádi. Ještě mě řečeno, že jestliže si koupim nosiš na kufr Givi a namontuju na to kufr Kappa v ten moment to ztrací záruku. Paolo totiž prý nedováží nosiče, lidi to vezmou od Givi ale kufry už si u nich nekoupi a tak si to distributor snaží ochránit tímto způsobem.
Jo souhlasím a kdo pozná na čem se to/co se na tom/ vezlo? Jinak všichni prodejci mi vždy potvrdili že Givi a Kappa má stejné rozteče úchytů. já mám nosič Givi, vrchní kufr Kappa a boční Motodetail (Kappa pro Louis-e) a všechno drží naprosto v pododě. pokud někdo "nevěří" nosičům od Givi může si objednat Grave, ty taky fungují.
No je fakt, že nosiče od Givi nejsou žádnej zázrak. Koupil jsem si na horní kufr a docela se to kroutí a už se mi taky jednou povolil jeden ze dvou imbusů, co držej plotnu.
No tak to by me taky zajímalo jak to poznají, žes na tom měl Kappu a ne Givi, myslím že jen tak když se prokecneš nebo do toho krámu dojedeš na motorce přímo s tím špatným kufrem Takže když si na to dáš pozor, záruku neztratíš.
Můžu požádat o radu? Nevíte někdo zda se dá sehnat náhradní odrazka na kufr Givi MAX-52 ? Zaujal mě tento inzerát : http://www.motorkari.cz/motobazar-kufry ... 80498.html , ale ta odrazka je docela problém a ten černý už je prodán. Díky.
Jestli se dají přidělat klíče nevím, ale už tady bylo někde popsáno ( nepovedlo se mi to najít ), že si někdo nechal poskládat všechny zámky na jeden klíč. A nebo koupit celou sadu zámků pro 2 nebo 3 kufry. např. http://www.polo-motorrad.de/shop/Campin ... ils.0.html
Ty sady jsou tady u nás normálně v prodeji, ale cena je pěkně mastná, spíš si najdi nějakého výrobce klíčů, co by dokázal ty zámky sjednotit, údajně to jde.
ty zámky jsou tak jednoduchý, že to de i doma - pokud teda nepoztrácíš plíšky a pružinky co sou vevnitř a určují, jakej má mít tvar klíč - pokud je všechny vyndáš, půjde to otevřít i šroubovákem - běžně se s tímto můžeš setkat u aut neznámého původu, je to stejnej systém zámku ...
Ty jo, ten vypada dobre... Ty bocni svetla, jak nejaky sportak... Z4 od BMW, nebo tak neco... Zalezi jak si poladis barvy, ale podle me, by to nevypadalo spatne... Zvednul by jsi luxusnost XJ-ecka minimalne o 2 body do plusu... Trochu mi to pripomina Gold Wing-a...
Je nádhernej , bohužel cena taky Asi by to chtělo zkusit položit na motorku jak to bude vypadat. Typoval bych ho spíš na devítku , aby nebyl na šestku moc velkej. Ale zase na druhou stranu tam toho sakra nafrkneš
Ty vole von je fakt na dálkový , no to už si dělaj pr..l ,já si řikal že je to rupa za kus plastu.Neřikam vypadá hezky ale teď když sem to dočetl do konce , tak musíš přikoupit fakt všechny ty E něco , aby si tam měl to co to má na fotce , zlatá moje kappa za 1700,-