Když svítí blinkry - xj

Pravidla fóra
Zkuste využít funkci hledat před přidáním nového dotazu. V případě nového dotazu/příspěvku vždy na začátek uveďte přesný typ a ročník XJ, ke kterému se dotaz vztahuje!!!

Když svítí blinkry - xj

Příspěvekod Racek » 23.05.2009-20:50

Když jsem dneska přivez XJ 600 S ze seřízení koukám že blinkry jen svítí...sakra co se stalo , když jsem to tam v úterý dával bylo vše OK, ale pak mě napadlo že jsem se tam byl podívat když byla rozdělaná a stála bez sedačky a nádrže venku a pak bylo docela deštivo. Říkám si to bude ono , co jinýho by to bylo než vlhkost v přerušovači. Po bádání kde je jsem se správně rozhodl sundat levou stranu zadního plastu, je kanec schovanej až u motoru před regulátorem napětí (mám rok 1992 , novější jsem se tady dočet jsou vpravo), teda aspoň doufam že je to regulátor :lol: , prostě před tou hliníkovou krabičkou s žebry pro chlazení :lol: , sundal jsem z něj plastovou krabičku a najednou se na mě vyvalila povodeň žlutozelený vody zbarvený od toho malýho tišťáku.
Myslel sem že bude asi v háji a nebo že bude pecka na kontaktech ...vzal sem kompresor, vyfouknul všecku vodu a světe div se chodí jako novej...ufff to sem si ulevil že nemusim zase investovat :D
Takže až vám budou svítit blinkry tak víte kam jít hledat problém :wink:
Racek
častý přispěvatel

Images: 1

Příspěvekod Anonymous » 23.05.2009-22:31

Klasika, letos se mi to stalo uz dvakrat, nastval jsem se a vymenil ho za jiny pro sichr aby nezaoxydoval uvnitr a zalepil vsechny mozny mista pruchodu vody do prerusovace chemoprenem, od ty doby pohodicka ....jednou mi zustaly takhle svitit a podruhy kdyz byl castecne navlhlej tak jsem otocil klickem a slysim jak v nem bzuci relatko ...nasledne me cekala jizda prahou bez blinkru, no to byla "parada" jinak na moji babcu pasuje z auta
Anonymous

Příspěvekod Racek » 24.05.2009-07:24

Ten co tam mam já u 92jky se taky nechá nahradit automobilovym.
Je to klasický relátko kostka asi 3x3cm se třema vývodama , přívod a dva vývody , L+P strana , takže nic složitýho. Přijde mi že origo už to taky nemam, konektory na kabelech nejdou až nakonec na samce který jsou na relátku delší. :smt102
Utěsnit ho třeba silikonem v místě spoje těch dvou plastů je dobrej nápad sakra , no hlavně že sem ho měl venku :smt091 ... :lol: :lol:
Racek
častý přispěvatel

Příspěvekod Anonymous » 24.05.2009-09:08

silikon neni tolik vhodnej, protoze na tyhle plasty poradne neprilne, ale chemopren je vynikajici, dokonale tesni, je pruznej a na povrchu hodne dobre drzi
Anonymous

Příspěvekod Anonymous » 24.05.2009-10:20

nevím přesně jak to tam máte umístěno u Vašich motorek, ale já ho mám kontaktama dolů, tudíž se nemá voda dovnitř jak dostat. Ale nevím, zda délka kabelů nebo místo u vás toto umožňuje.
Jinak na to bohatě stačí dát igeliťák s gumičkou. Nebo dostačuje ochrana. (pánská) :wink:
Anonymous

Příspěvekod karlos » 24.05.2009-11:31

Jojo, igeliťák vřele doporučuji a hlavně pořádně igeliťák zavázat a utěsnit!
Vytvoří se krásné mikroklima a kontakty budou báječně oxidovat. :smt038
Kdo to nikdy nezkusil, tak neví, o čem to je...
karlos
častý přispěvatel

Images: 5

Příspěvekod Anonymous » 24.05.2009-12:51

Karlos: jj presne tak, igelitak je vynikajici na likvidaci kontaktu relatek :-D

Tridac: prerusovac je u 650 pod nadrzi, navic pri jizde v desti, kor silnym, prsi ze vsech stran a neni to navlhly proto, ze by tam teklo po kabelu, cemu igelitak rozhodne nezabrani, navic je to jaksi technologicky podradny reseni hodny tak vesnickyho bastlire...
Anonymous

Příspěvekod Racek » 24.05.2009-13:19

Já ho mám pod levým plastem ale už pod nádrží...vysí tam volně v takový plastový schránce, určitě už né origo...nemá ani žádnej držáček na přišroubování , 100% už sem si jistej že je z auta :smt045 , ale funguje dobře až teď na tu vodu , ale nebýt toho že byla dole sedačka a nádrž a motorka venku na dešti , nic by se nestalo , takže to asi dál řešit nebudu 8)
Racek
častý přispěvatel

Příspěvekod Anonymous » 24.05.2009-17:18

Karlos, diky za info, myslím, že bys měl vysvětlit rozdíl mezi zatmelení a utěsnění přerušovače chemoprenem, nebo epoxydem nebo silikonem a například proti tomu co jsem radil já, přikrýt igelitem seshora nad něj. Jaký je v tom rozdíl? U své Jawa 350 Bizon, blahé paměti, jsem to měl zabalené a omotané isolačkou v igelitu 8 let a prodal jsem motorku s blinkrama plně funkční. Odhaduji, že tam deset let tomu igelit nevadí. :shock: :? Voda asi ano, jak píšete. Vyberte si menší zlo. :wink:

Jindra, díky za upřesnění, to jsem nevěděl, že tam je pod nádrží, psal jsem to, že nevim kde je uložený, v tomto případě netuším nad čím kdo přemýšlí, prodloužit kabely a dát jej pod sedlo, pod plast nebo za baterku, prostě to zakrýt, nic jednoduššího snad není. :wink: Naní potřeba ani chemoprén, silikon ani igelit. :wink:

Racek, ano reagoval jsem na tvůj příspěvek, že ti pod sedlem nalili vodu do přerušovače. Nevěděl jsem že original je přerušovač pod nádrží, tak jsem radil stejně jak si to psal nebo jak to mám já, pod sedlem. Snad se to dá asi pochopit. :wink: :o
Anonymous

Příspěvekod Rix » 24.05.2009-17:30

Já žasnu co to tady zase řešíte za píčovi.y. A nestačila by na to třeba obyčejná izolačka. Nebo né dejte si na to ty šprcky jak píše Tridač a až to někde odkrejete budete vypadat jak čurá.i všichni. :lol: :lol:
Rix
XJ štamgast

Images: 29
Kraj: Maďarsko
Typ XJ: Hayabusa turbo
Rok výroby XJ: 2009

Příspěvekod Tomáš » 24.05.2009-20:06

Ideální jsou šprcky s banánovou vůní a igelit z Penny. :shock: :shock:
Tomáš

Images: 4

Příspěvekod Anonymous » 24.05.2009-20:31

Rix píše:Já žasnu co to tady zase řešíte za píčovi.y. A nestačila by na to třeba obyčejná izolačka. Nebo né dejte si na to ty šprcky jak píše Tridač a až to někde odkrejete budete vypadat jak čurá.i všichni. :lol: :lol:

na jednu stranu pro nekoho picovina, na druhou neprijemna vec kdyz za deste prestanou fungovat blinkry ....resenim urcite bude i nakup originalniho Yamaha dilu pro ktery bude potreba bud zajet do prodejny nebo si ho nechat poslat a funkcnosti bude uplne stejnej jak ten co tam je, nebo se vali doma akorat bude mit tesnici gumicku plus penezni protihodnota za porizeni. proti tomu 1min straveneho casu u utesneni vysuseneho prerusovace do ktereho nateklo a stejna odolnost proti pristimu namoknuti ...samozrejme zalezi na lenosti kazdeho soudruha co zvoli ... Racek se optal, ja mu rek svoje reseni, ktery povazuju za solidni-nebastlirske a ne nespolehlive, jako pytlikovani, sprckovani a omotani izolackou.....
....jen pro informaci, zjistil jsem v ceniku, ze ve Vrbovce by me prislo originalni relatko na tuto castku :smt103

4K0833502000 1194.46 FLASHER RELAY ASSY

a v cenniku se pohybuji ceny origo relatek od 400 do 1700Kc, pekne ze :-P takze zde neoblibene domaci upravy by asi podstoupil asi i nekdo jiny nez osoba meho stupne studentske sockovitosti
Naposledy upravil Anonymous dne 24.05.2009-20:45, celkově upraveno 1
Anonymous

Příspěvekod karlos » 24.05.2009-20:41

Tridac a Jindra: pánové, s váma dvěma se nemá cenu přít. Jeden je Všeználek a druhý Všeználek, jen nevím, který je který. Až se někde potkáme, můžeme si o tom u piva či jiného občerstvovadla pohovořit.
karlos
častý přispěvatel

Příspěvekod Anonymous » 24.05.2009-20:50

karlos píše: s váma dvěma se nemá cenu přít. Jeden je Všeználek a druhý Všeználek, jen nevím, který je který.

to je mi lito, nepovazuju se za nej ...jestli mam byt povazovan za Tridacova potomka ci pribuzneho diky tomu ze se snazim o smysluplnou radu, tak asi nema cenu abych svou pritomnosti kazil zdejsi atmosferu ci navstevoval srazy....
Anonymous

Příspěvekod Anonymous » 24.05.2009-22:08

Karlos - zkus to projít odshora a přečíst si příspěvky. Jsou tam dvě takový podstatný věci. Za prvé jsem si nikde nevšiml, že by se s tebou někdo přel nebo snad dokonce někdo s tebou diskutoval?? :shock: :shock: Někde to tu je?? Nic si neporadil, zkušenost nulová, s čím se jako máme přít s tebou??? A proč mám být všeználek?? Protože přemýšlím jak zabránit vodě do relátka??? Na to nemusím být všeználek, na to stačí mít alespoň minimální zkušenost, Ale snad o to tady nejde ne???
A za druhé, Racek napsal problém, já jsem s omluvou neznalosti napsal svůj názor, blbej nebo dobrej, ale můj vlastní. Na rozdíl od tebe, který si nenapsal žádný. Ani zkušenost ani radu ani vůbec nic jen trošku přihlouplá písmena??? To si toho moc nedokázal člověče. Zkus poradit Rackovi nebo napsat svoji zkušenost s tímto problémem. Tuším, že si tohle v životě neřešil, ale víš určitě že po 20ti letech koroduje pod igelitem elektrický kontakt. Vtipné. Ale pro život nepoužitelné. Zapomeň na tyhle diskuse, které vedeš, to je o ničem a k ničemu. :wink: :o

Zkusme se vrátit k problému, jak zabránit tomu, aby se nedostala voda do přerušovače směrovek. Zůsobů je mnoho. Třeba toto
http://www.flajzar.cz/detail.php?zbozi= ... 3&z=seznam
je řešení, které si dáte pod sedlo pod plast a máte vše pohromadě včetně varovných blinkrů a hlavně za pár korun.
Pokud máte přerušovač pod nádrží a teče do něj voda, dejte jej do sucha. To je optimální rada.

Jindro - souhlasím s tebou a přiznám se, že příspěvky Karlose jsem asi nepochopil proč je tady napsal. Asi z nudy?? Každopádně nevidím ani nejmenší souvislost s problémem či dotazem Racka, takže snad bude nejlepší to přejít a ignorovat, že? :wink: 8) :wink:
Anonymous

Příspěvekod Anonymous » 24.05.2009-22:21

Hádky naoko nemají cenu, stejně se máme všichni rádi. :D :D :D
4241 4242
Anonymous

Příspěvekod Anonymous » 24.05.2009-22:41

Hele, Bolku, všiml sis jak sme se seřadili podle délky vlasů?? :shock: :shock: :lol: :lol:
Anonymous

Příspěvekod Anonymous » 24.05.2009-23:24

bolek_xj píše:Hádky naoko nemají cenu, stejně se máme všichni rádi. :D :D :D
4241 4242

njn, ale co na to my mladsi co bereme vsechno moc vazne? :-D

....jo a Karlosi, s tvoji reakci jsem souhlasil, tak taky nechapu.... ale to je jedno, asi si to pochopil jako vysmech, moje chyba ve vyjadrovani.
Anonymous

Příspěvekod PIG » 25.05.2009-06:22

No víkend jsem tady nebyl a fakt se bavim!!
Asi super servis když nechá stát rozkuchanou motorku na dešťu!!! Tam bych hledal problém!
Nemyslím si že v yamaze jsou takový blbci, že by ten přerušovač umístili tak blbě, aby do něj za normálních okolností mohlo napršet. Jak do stojící motorky, tak při nekonečné jízdě v dešti.
A nebo...!!! to je zase problém v tom, že motorka je trošku puzzle a je tam přerušovač pochybného výrobce a umístěný kdoví kde.
PIG
XJ štamgast

Images: 184
Kraj: Jihomoravský
Typ XJ: 600N
Rok výroby XJ: 1999

Příspěvekod Racek » 25.05.2009-06:51

Hoši , tady člověk napíše co se mi stalo za problém a jak sem se s ním popral svépomocí :lol: , a vy se mi tu handrkujete o pár písmen mezi sebou :smt018
Chtěl sem tu jen nastínit problém kterej jsem tu na fóru nenašel a kde hledat chybu. Toť vše. :smt102 Moc reakcí jsem ani neočekával, ale spíš až někdo bude mít podobnej problém , tak aby ho tu našel a rychle jednoduše vyřešil :idea:
A ten servis kde to bylo neni špatnej , jen má servisman málo místa v garáži kde to dělá a když to měl venku rozdělaný tak to nestačil prostě rychle přikrejt a něco tam cáklo no ,když se přihnala buřina jako blázen.
Pro mě je hlavní že motor jde teď jako víno. :wink:...Do budoucna nehodlám motorku nechávat venku rozhozenou na dešti , takže předpokládám že je po problému , za jízdy v dešti se mi to zatim nestalo.
Racek
častý přispěvatel

Příspěvekod lynx » 25.05.2009-07:14

Starej dobrej Tridac je zpátky. Nikdo si neumí svůj naprosto blbej nápad obhajit s takovou noblesou jako on. Já :smt038 a doufám v mnoho dalších komických vložek :smt023 :smt023 :lol:
lynx
XJ štamgast

Příspěvekod Anonymous » 25.05.2009-08:26

Když mám dobrou náladu, dokážu zázraky. :smt044 :smt115 :smt084 :smt044
Anonymous

Příspěvekod xy » 25.05.2009-12:38

...k bolkově fotografii: povšimněte si prosím, že přinejmenším moje lepší polovina se od hádavého tria distancuje :P :wink: :lol:
...kam nevidím, tam neletím...
xy
XJ štamgast

Images: 4
Kraj: Středočeský
Typ XJ: fzs 600
Rok výroby XJ: 1998

Příspěvekod Anonymous » 25.05.2009-15:00

taky si všimni, že jako jediný jsem tě zaregistroval a sledoval jak utíkáš ze záběru, srabe..... :lol: :smt082
Anonymous

Příspěvekod karlos » 25.05.2009-15:58

Racek: jo pochopil jsem to blbě, beru zpět. Tak nějak mě přišlo divný, že by student ČVUT zpochybňoval oxidaci měděných nebo mosazných kontaktů pod igelitem :) (je mi jasné, že samotný pracovní kontakt relátka oxidovat asi nebude)

Tridac:
1. nudíš mě, možná další, svými pičovinami na tomto webu
2. řešil jsem to několikrát, právě po takovém trotlovi jak jsi ty, který poradil někomu nezkušenému, že nejlepší je na všechno dávat igelit
3. moje rada zní: pokud možno dát relátko nové (origo nebo neorigo). Jako nouzovka je možné relátko rozebrat, vyčistit, složit, zatmelit. Kontakty očistit, připojit a pokud možno konzervovat (spray, speciální pasta)

Stačí ti to takhle, nebo potřebuješ podrobnější radu s videoukázkou?
karlos
častý přispěvatel

Příspěvekod Anonymous » 25.05.2009-18:59

karlos píše:Tridac:
1. nudíš mě, možná další, svými pičovinami na tomto webu
2. řešil jsem to několikrát, právě po takovém trotlovi jak jsi ty, který poradil někomu nezkušenému, že nejlepší je na všechno dávat igelit
3. moje rada zní: pokud možno dát relátko nové (origo nebo neorigo). Jako nouzovka je možné relátko rozebrat, vyčistit, složit, zatmelit. Kontakty očistit, připojit a pokud možno konzervovat (spray, speciální pasta)

Stačí ti to takhle, nebo potřebuješ podrobnější radu s videoukázkou?

Jen v krátkosti:
1. - myslím, že je to naopak, ale neberu nikomu iluze. Právě takovéto reakce na moje příspěvky jsou to, co tady dokáže pobavit. Tvoje nic neřešící blbiny asi nejsou to právé do diskuse. :wink: (to bude reakce....... sem si dovolil :oops: :P )
2 - přečti si ještě jednou co jsem poradil já! Přerušovač do sucha. Když neumíš číst, tak snad raději ani nepiš, né? To že sem to měl v igelitu ti může být srdečně jedno, je to moje zkušenost a fungovala a funguje. Postav si k tomu třeba nevlhnoucí plot z mechu, mě je to úplně putna. :idea: :( :) Zkus nenadávat, to se tady neřeší a nerespektuje, rej si do koho chceš a jak chceš i do mě, pokud nechápeš o čem je diskuse s úsměvem a ironií tak neodpovídej. Zbytečně se rozčiluješ, vrásčí se ti čelo, dělá se ti záhyb na prdelce a budeš vypadat divně když se budeš čílit kvůli takovým blbinám. :lol: :D
3 - Heuréka, vidíš, umíš i dobře poradit a kdyby sis odpustil první dva body, docela si solidně zabodoval. Jen není špatné si ujasnit, že to neradíš mě, ale tazateli. Proč se obracíš na mne? Já radu nechtěl ani nepotřeboval, já mám přerušovač v suchu a bez igelitu.. :shock: :shock: :o

Když to natočíš, nikdo se zlobit nebude. Bolek uvítá konkurenční studio a myslím, že to není špatný nápad. :wink: Jen houšť, třeba taky něco natočím. :shock: :shock: (motor u sekačky nebo vodu do půllitru :D :D )

To si Lynx chrochtá, to si libuje, že mám kvalitní protějšek. Viď, prďolo? :lol: :lol:
Anonymous

Příspěvekod Anonymous » 25.05.2009-19:27

to Karlos a Tridač: Ahoj kluci, jak se máte? :D
Anonymous

Příspěvekod Anonymous » 25.05.2009-19:28

xy píše:...k bolkově fotografii: povšimněte si prosím, že přinejmenším moje lepší polovina se od hádavého tria distancuje :P :wink: :lol:

Jaké hádavé trio, já jsem ani nemuk.
Anonymous

Příspěvekod Anonymous » 25.05.2009-21:25

bolek_xj píše:to Karlos a Tridač: Ahoj kluci, jak se máte? :D

Ahoj Bolku, já moc dobře, díky za optání. :smt109 :smt035 :smt052

A co Ty? Fajn nálada? Jen mi nedělej ten háček nad "C" a budu totál spokojen. :evil: :D :wink:
Anonymous

Příspěvekod Anonymous » 25.05.2009-21:28

Ty jsi tak rozpumprdlíkovanej, že mi vynadáš i za pozdrav?
"C" - beru na vědomí.
Anonymous

Další

Zpět na Elektrika