Komunikace

Komunikace

Příspěvekod Anonymous » 14.07.2007-09:49

Zdravím, mám prosbu, poradíte mi někdo dobrou zkušenost se zařízením pro komunikaci mezi jezdci u sebe??? Intercom znám, drahé, zda nemáte zkušenost s něčím lidským a funkčním třeba i kabelově. Díky za názory.
Anonymous

Příspěvekod Anonymous » 14.07.2007-10:01

nedávno měli něco tuším v Lídlu za pár stovek.
Anonymous

Příspěvekod Bartus » 14.07.2007-10:35

Když si počkáš na jaro bude zase v Lídlu interkom za 150 nebo 200kč ( letos jsem ho tam už viděl 2x ), mám ho už 2 roky a funguje bezvadně. Myslím že 200 není zas tak moc :wink: Jinak není pravda že se s ním domluvíš jen do 100km/h, já s ním jezdím i po dálnici a v rychlosti kolem 140-160km/h se slyšíme s baťužkem perfektně. Navíc má to i přípojku na externí zvukový signál ( rádio, MP3 ), takže můžeš za jízdy poslouchat třeba dopravní info 8) Jinak se podívej u louise je podobný interkom tuším za 400kč, což není taky zas tak moc.
Pozdrav z černé díry
http://www.bartus.eu

Sedím na stromu a nejsem dřevorubec :-)
Bartus
XJ štamgast

Images: 162
Kraj: Moravskoslezký
Typ XJ: Suzuki DL1000 BMW 1150 GSA
Rok výroby XJ: 2005

Příspěvekod Anonymous » 14.07.2007-10:54

Lídl jsem asi propásl, ohlídám, u Lusie jsem to viděl, možná to z katalogu objednám. dosah potřebuju cca 3 metry je to o komunikaci mezi mnou a synátorem na motorce, sedí za mnou, takže nepotřebuji velký dosah. I když potom jede parta, je to samozřejmě o něčem jiném.
Anonymous

Příspěvekod Anonymous » 14.07.2007-11:09

Mo možná v nějakém Lídlu ještě bude. Různé obchody prodávají různě. Jen kombinéza do deště byla za hodinu pryč všude :D
Anonymous

Příspěvekod Bartus » 14.07.2007-13:38

Tridac píše:Lídl jsem asi propásl, ohlídám, u Lusie jsem to viděl, možná to z katalogu objednám. dosah potřebuju cca 3 metry je to o komunikaci mezi mnou a synátorem na motorce, sedí za mnou, takže nepotřebuji velký dosah. I když potom jede parta, je to samozřejmě o něčem jiném.

Ten lídlácký interkom co používám je drátový, a dosah drátů je dostačující. Samo pokud by jsi chtěl bezdrátové dají se použít i vysílačky, tam se můžeš bavit i mezi motorkama, Vilta dovezl z louise tuším za 1000kč i se spínačem na řídítka, pro přepínání. V různých elektro u nás už taky koupíš třeba Cobry vysílačky kolem 1000kč.
Pozdrav z černé díry

Bartus
XJ štamgast

Příspěvekod Tomáš » 14.07.2007-16:09

Mám doma ten z Lidlu.Použil jsem ho asi 3x.Můžu Ti ho přivést na sraz nebo si udělej výlet do Železnýho Brodu.Cena je láhev rumu.Jelikož jsem od včerejška majitelem ůplně nový sádry na noze :smt013 .budu tři týdny doma.
Tomáš

Images: 4

Příspěvekod Anonymous » 14.07.2007-20:12

Tomáš píše:Mám doma ten z Lidlu.Použil jsem ho asi 3x.Můžu Ti ho přivést na sraz nebo si udělej výlet do Železnýho Brodu.Cena je láhev rumu.Jelikož jsem od včerejška majitelem ůplně nový sádry na noze :smt013 .budu tři týdny doma.

Super, závazně počítám, na srazu bych si to od Tebe vzal. Ale od Sněžky do Železnýho Brodu přeci jen trošku kousek. Takže to zatím necháme na ten sraz, když se mi nezblázní hormony a nebudu chtít protáhnout tu mojí novou holku. Dal bych vědět. Díky.
Anonymous

Příspěvekod Tomáš » 14.07.2007-20:25

Máš to připravený.našel jsem i původní obal.Jinak jezdím do Jívky v Adršpachu na chalupu.Budu tam některý víkend v srpnu.Dal bych Ti vědět a mohli bychom se sejít třeba v Trutnově.
Tomáš

Příspěvekod Anonymous » 14.07.2007-20:55

Ahoj ja mam uz dva roky interkom od Louise - ma to draty ale je to docela fajn. Poud jde o pouzitelnost tak me to vyhovuje. Tak do 120km/hod. se to da. Stejne to pouzivam jenom kdyz jedu na dovcu nebo na vylet pro kominikaci s moju. A ona si vecne zpiva a ja ji mozu nenapadne stlumit abych to nemusel poslouchat a slysi jenom ona me. - nekdy se to hodi. :lol:
Anonymous

Příspěvekod Anonymous » 14.07.2007-21:28

Tomáš píše:Máš to připravený.našel jsem i původní obal.Jinak jezdím do Jívky v Adršpachu na chalupu.Budu tam některý víkend v srpnu.Dal bych Ti vědět a mohli bychom se sejít třeba v Trutnově.

Super, díky za info. Pokud pojedeš, určitě se ozvi, dáme si sraz. Prodávám nová auta v Trutnově a není problém se sejít.
Anonymous

Příspěvekod Anonymous » 14.07.2007-21:29

Ronn píše:Ahoj ja mam uz dva roky interkom od Louise - ma to draty ale je to docela fajn. Poud jde o pouzitelnost tak me to vyhovuje. Tak do 120km/hod. se to da. Stejne to pouzivam jenom kdyz jedu na dovcu nebo na vylet pro kominikaci s moju. A ona si vecne zpiva a ja ji mozu nenapadne stlumit abych to nemusel poslouchat a slysi jenom ona me. - nekdy se to hodi. :lol:

já jezdím se synem a vzhledem k tomu, že mu bylo 14, tak to je zase samé Boží, hustý a podobný slovník. taky ho budu asi vypínat
Anonymous

Příspěvekod Anonymous » 14.07.2007-21:37

Tomáš píše:Mám doma ten z Lidlu.Použil jsem ho asi 3x.Můžu Ti ho přivést na sraz nebo si udělej výlet do Železnýho Brodu.Cena je láhev rumu.Jelikož jsem od včerejška majitelem ůplně nový sádry na noze :smt013 .budu tři týdny doma.

to je drátový nebo bezdrátový?
Anonymous

Příspěvekod Tomáš » 14.07.2007-21:50

Typ Tronic H-3050.Made in China.Drátový,každý mikrofon se sluchátkem má kabel 120cm.Audiovstup.ovládání hlasitosti(musí se to nastavit před jízdou).Přestal jsem to používat protože mě vadilo sluchátko v uchu,měl jsem to pod helmou dost natěsno.
Tomáš

Příspěvekod Anonymous » 14.07.2007-23:30

Chlapi kdyby ste se chtel nekdo zbavit toho Lidlovskyho intercomu tak beru! Klidne i za plnou cenu! Nebo jakyhokoliv jinyho do tri stovek! Uz nikde neni a do jara cekat nebudu:-) 737 511 086
Anonymous

Příspěvekod Anonymous » 15.07.2007-08:51

Použitelnost Lidl Interkomu je závislá na kvalitě helmy. Já maminu slyším do 100kmh, pak už jí nerozumím, ona mě slyší tak to 140kmh. Do výklopek víc fouká a dělá to větší rambajs, zasejc se líp nasazuje se sluchátkem, ve starý AGV mi tolik na uchu nevadil, ale slyšela mě jenom do 100kmh. Teď mám helmu víc fest a je docela problém to tam napasovat.
Anonymous

Příspěvekod Anonymous » 15.07.2007-19:11

Lidl interkom mám. Motorku jsem prodal tak mi tu leží doma. Pokud někdo chce tak dejte vědět.
Anonymous

Příspěvekod Anonymous » 21.05.2009-14:47

Narazil jsem na tohle: http://www.elektro-zbozi.cz/sencor-smr-500-mb-rst. Je to sandardní vysílačka, ale doplněná sadou na moto. Nezkoušel to někdo?
Anonymous

Příspěvekod Anonymous » 21.05.2009-16:10

Anonymous

Příspěvekod Anonymous » 21.05.2009-20:41

Přemýšlím k čemu to využít? Nemá to ani bluethoot, ani GPS ani rádiové mobilní spojení, pouze jako vysílačka s maximálním dosahem při optimálních podmínkách do 10km. Abych se s někým domluvil, ten někdo musí mít to samé, musí být blízko a musí být na příjmu. :( :(
Takže je to možná dobré na vyjížďku při větším počtu lidí, aby se domluvili pořadatelé, ale to je asi všechno.

Takže bych navrhnul třeba takovou akci. Pojďme každý dát 100,-Kč, koupí se pět kompletních sad a tyto si vždy organizátoři srazů a vyjížděk budou půjčovat předávat. Možná blbý názor, nebo nápad, ale žádný jiný smysl těchto vysílaček nevidím a aby si je kupoval každý sám, k čemu??
Anonymous

Příspěvekod Mira XJ » 22.05.2009-06:39

cca před 7 rokama jsem s tím experimentoval. nad 80km/h je to nepoužitelné. použitelnost do cca 2-3km max. Koupilo nás to asi 5lidí a že se bude po cestě domlouvat. Po první projížďce cca 300km to letělo do koše takovím obloukem až to hezké nebylo. Zasukovanej do drátů,po cestě nebylo možno nikomu rozumět, přítelkyně mě furt něco vykládala a přitom jsme slyšel každé páte slovo. Pokud chceš přijít o nervy a svobodu na motorce tak si to pořiď. Já to vyzkoušel a stačilo. Nikdo mě nekecá do řízení a rozhodně nemusím jezdit 80km/h a kurvovat na dráty.
To mám z toho života jakej vedu, to mám z toho s kým se tahám!
Mira XJ
XJ štamgast

Images: 0

Příspěvekod Anonymous » 22.05.2009-07:40

8) :idea: Návrh beru zpět. Dík za zkušenost. Už to ani já nechci. :D :wink:
Anonymous

Příspěvekod lynx » 22.05.2009-08:49

To je škoda, že ten návrh bereš zpět. Docela by mě zajímalo, kolik magorů by ti na takovou chujovinu skočilo :P
lynx
XJ štamgast

Příspěvekod Anonymous » 22.05.2009-15:46

no s těma vysílačkama to chujovina je díky jejich kvalitě a použitelnosti. Nebrat!! Ale jako jinak nápad s komunikací organizátorů při velkém srazu to jako nápad blbé není. Zatím nás nebylo tolik aby byl velký problém, ale mít víc jak 100 motorek, ještě rádi si organizátoři zařídí bluethoot nebo vysílačky, tam je to o něčem jiném. Když nás předloni na Kateřině jelo přez 900 motorek, tak si nedovedu organizaci bez vysílaček představit. A aby si je kupoval každý sám nebo vždy noví organizátoři je taky chujovina, proto jsem napsal, že parta lidí se může domluvit a poté si je vzájemně půjčovat.
Jako nápad to blbost není, jen ten materiál se nějak nevydařil. A to vůbec nemluvím o vysílačkách :shock: 8) :)
Anonymous

Příspěvekod Bartus » 22.05.2009-18:24

4 Tridac . být na srazu víc jak 100 motorek tak ani tu vyjížďku v koloně nejedu :lol: . Pár takových jízd jsem už dělal a vysílačka je asi to poslední co bych řešil. Rozdělil bych to na měnší skupiny a ahoj.
Toť tak vše, jdu zase do dílny vyrábět :wink:
Pozdrav z černé díry

Bartus
XJ štamgast

Příspěvekod lynx » 23.05.2009-09:30

Pro Tridáče (modří vědí :D ): omlouvám se za nepřesný příspěvek. Vysílačky jsou nekvalitní výrobek. Chujoviny jsou tvoje nápady s jejich používáním a hlavně společným kupováním. Nepořádáme komerční srazy a nejsou mezi námi majitelé H-D a tak se dá předpokládat určitá míra inteligence u účastníků vyjížďky (i když nějaká vyjímka se najde, viď :lol: ). Konec konců XJ je cestovní motorka a tak její majitel by měl trefit jednotlivé cíle nebo se alespoň udržet ve skupině. Pokud máš, z vlastní zkušenosti 8) ,jiný názor, doporučuji mnohem levnější a bezporuchové řešení. Kup švihadlo s kroužky a každý se ho bude držet jako ve školce :lol: :lol:
lynx
XJ štamgast

Příspěvekod Anonymous » 23.05.2009-12:45

Pro Lynčuse, jsem rád, že si se chopil a zařadil ke kolečku na švihadle. Možná hlavní místo, kde se cítíš dobře. :wink:
Jsem moc a moc rád, že mám alespoň nějaký nápad. Kde je duto tam se nic nevytvoří a nenarodí. Stačí lítost? :P
A snad jen na doplnění, chytří a normální lidé jistě chápou, pro dementy na kroužku švihadla vysvětlím, že komunikace jakkoliv není o tom aby někam některý dement nebo cestovatel trefil, to zkus v cestovce, ale jde o to, že se organizátoři nevidí a oni občas jezdí vlaky, občas auta, občas křižovatky a podobně a pro bezpečnost kolony je to skoro základ se mít možnost domluvit.
Věřím, že si se velkých výjezdů pouze účastnil jako každý, ale netušíš ani o čem píšu. To je mi sice líto, ale je to už škoda slov dále.
A nechtěj abych tě podezříval z toho, že si takový skrblík, který se tomu brání jen proto, aby nemusel vyndal peněženku. :shock: :D
Marně se snažím pochopit, proč píšeš o komerčních srazech?? Že by ta demence už zasáhla i spodek? Když nahoře nic neni spodek začne blbnout. Doporučuji otírat přirození froté ručníkem.
Anonymous

Příspěvekod Rix » 23.05.2009-20:03

:lol: :lol: :smt023 :smt023
Rix
XJ štamgast

Images: 29
Kraj: Maďarsko
Typ XJ: Hayabusa turbo
Rok výroby XJ: 2009

Příspěvekod Anonymous » 24.05.2009-18:01

Ono záleží jak to kdo využije. Třeba na FJR je člověk slyšet i ve 140ti. Po městě člověk taky většinou nejede víc než 80kou. A pokud je člověk sežene za dobrý prachy(litr za jednu je dost), tak pro komunikaci mezi řidiči(moto i auta) hodnotím kladně.
Anonymous

Příspěvekod Radis » 29.11.2010-19:14

Ahoj, máte někdo vlastní zkušenost s bezdrátovým interkomem. :smt020
Radis

Další

Zpět na Jen tak