páteřák

páteřák

Příspěvekod tomy » 21.05.2009-09:58

Ahoj, teprve budu začínat, a zajímá mě jestli nosíte pod bundou ještě páteřák? Bederní pás je samozřejmostí že jo.... Díky za rady.
tomy

Kraj: Liberecký
Typ XJ: 600 S
Rok výroby XJ: 1992

Příspěvekod OTIS » 21.05.2009-10:28

Starší téma najdeš tu viewtopic.php?t=426

Já jsem jich zkusil několik a pokud chceš jezdit na delší cesty, tak si kup nějaký prodyšný. Takové ty "levnější" pěnové bez větracích otvorů jsou v horku velmi nepříjemné.
Aktuálně mám tento http://www.helmy.cz/pateraky/dainese-nextwave.html?typ a je výborně prodyšný, navíc skladný. (Tu cenu ber orientačně dá se to sehnat výrazně levněji, jen musíš hledat)
OTIS
XJ veterán

Images: 1863
Kraj: Jihomoravský
Typ XJ: 600N
Rok výroby XJ: 2001

Příspěvekod Anonymous » 21.05.2009-10:28

No nenosím vyloženě páteřák co se obléká samostatně, protože je v něm dost v létě horko a je nepohodlný,ale mám v bundě po celé dělce na zádech v samostatné kapse pevnou hustou pěnovou vystýlku a ještě jsem tam přidal v oblasti kříže pevný molitan tak, že když jsem oblečen a hodili mi na záda kus špičatého kamene, tak jsem to vůbes necítil a tlak se pěkně rozdělil do podložky.
Jinak to co se dává na záda do bund při prodeji, není si myslím nic moc. Ale k každém případě je asi dobré si tam něco dát, sice vypadám zezadu jak pučmeloun, ale jsem klidnější a mám lepší pocit...
Anonymous

Příspěvekod lynx » 21.05.2009-10:41

Já jsem si samostatný páteřák pořídil a jsem spokojený. Je perfektně odvětraný - vyšší třída od Dainese - a je určitě mnohem bezpečnější, než ta směšná pěna co jsem měl na zádech v bundě.
lynx
XJ štamgast

Příspěvekod Anonymous » 21.05.2009-11:04

Taky mam Dainese... Ta pena origo v bunde je uplne zbytecna... Je prilis mekka, aby absorbovala naraz. Po minulorocni prihode kamosky nosim paterak vzdy - nehoda v 50km/h a doktor ji rikal, ze kdyby ho nemela, tak uz se spolu nebavi... Takhle skoncila jenom se trema prasklyma obratlema a pul roku v korzete...
Anonymous

Zpět na Ostatní oblečení