Po polozeni nechce baterka tocit - xj600, xj900, xj6

Pravidla fóra
Zkuste využít funkci hledat před přidáním nového dotazu. V případě nového dotazu/příspěvku vždy na začátek uveďte přesný typ a ročník XJ, ke kterému se dotaz vztahuje!!!

Po polozeni nechce baterka tocit - xj600, xj900, xj6

Příspěvekod Anonymous » 06.04.2009-15:30

Podarilo se mi dnes velmi chytre polozit moje XJ600. :-( Nastesti jsem de-facto stal, takze to odnesla jen stupacka, drobny sram polokapotaze a jeste mensi sram na padacich (jeste ze jsem je tam pred dvema tydny dal!). Nicmene od te doby se zda, jako by se stalo neco s baterkou - nechce s tim proste tocit. Myslite, ze je mozne, ze kratkodobe polozeni baterky na bok zpusobilo jeji "vybiti"? Nutno podotknout, ze baterka je minimalne 4 roky stara - mozna vic - ale pred cca mesicem jsem ji dobijel a zdala se byt v pohode. Diky za vase napady a nazory "po cem jit".
Anonymous

Příspěvekod Anonymous » 06.04.2009-16:19

Pokud Ti nevytekl elektrolyt při položení tak nemá položení vliv na baterku. Mohla se vyzkratovat o rám, ale to bys asi poznal.
Takže dvě možnosti zbývají::
A) zkontroluj dotažení kabelů na baterce, mohli se uvolnit
B) Pokud píšeš stáří 4 a více asi let, to znamená, že ani nevíš jak je přesně stará, tudíž možná nastal čas. Baterka přestane fungovat třeba během pár minut.
Ještě mne napadla jedna věc, ale nevim jak dalece ležela motka, jestli si nějak nepohnul nebo nepoškodil na řídítkách tlačítko startování, vypínaní/zapínání?? Mohls zavadit rukou nebo nohou o kabely.
Anonymous

Příspěvekod Anonymous » 06.04.2009-17:29

u starých baterek dochází k rozsypání olověných elektrod. Pak stačí s batetrkou pořádně zatřást (nebo jí ve tvém případě položit na bok) a neštěstí je na světě

změř si napětí na berii při vyplém zapalování, při zaplém (když svítí světlomet) a případně i při startu.
Anonymous

Příspěvekod Radimathor » 06.04.2009-19:49

Půjč si jinou nebo to prubni přes kabely, pokud to bude dělat to samý, tak to není baterkou. A pak pátrat dál.
Radimathor
XJ štamgast

Images: 8
Kraj: Praha
Typ XJ: ZRX1200S
Rok výroby XJ: 2002

Příspěvekod kodl » 07.04.2009-08:20

taky si myslím, že to bude to, co píše Begy, rozpadlý olovo se dostalo z kalovejch komůrek mezi desky a je po baterce. Kdysi v třetihorách se to řešilo vyplachováním vodou, peroxidem, "mečta super" a jiný pokusy na bázi alchymie. Při dnešních cenách baterek (kupoval jsem za nějakejch 800Kč) to asi nemá cenu řešit. zkusit změřit, příp nastartovat s půjčenou (sem nevěřil, že baterka z xj nastartuje auto- ale to je odjinud) a pak uvidíš, kde je pravda. U mé xj navíc po položení (vždy při rychlosti menší než 3 km/h) natekl olej do vzduchovýho filtru přes odvzdušnění klikovky, takže následovalo praní filtru v benzínu - doporučuju zkontrolovat, s olejem to nešlo do otáček, jelo na 3 válce, nebyl výkon...
kodl
XJ štamgast

Images: 7

Příspěvekod Anonymous » 13.04.2009-16:25

Diky vsem za cenne rady. Nova baterka to vyresila, takze ji to skutecne neudelalo dobre. Ale vzhledem k jejimu blize neodhadnutelnemu stari, bylo jiz na case. :-)
Anonymous

Zpět na Motor