Jaké boty

reference

Příspěvekod Anonymous » 15.03.2009-17:01

taky jsem nad nima uvažoval, nakonec jsem zkončil u těchle http://www.motorbikeshop.cz/cs/boty/bot ... 2&strana=4 a vcelku spokojenost.

předtím jsem jezdil v teniskách a musím říct že se mi řadilo sakra líp.
Teď v botách nemám prakticky cit, ale samotná jízda je pohodlnější (nemrznou mě nohy)
Ale zase si říkám že mám radši bezpečí
Anonymous

Příspěvekod Tommy XJ » 15.03.2009-19:00

David Houda píše:Máte někdo zkušenost s těmito botami: http://www.motorbikeshop.cz/cs/motorbik ... zbozi=3254 :?: Díky za info

Já je mám, koupil jsem je skoro nový od jednoho chlapíka tady z města co měnil za lepší vybavení. Neni to žádná velká kvalita. Výstuhy kotníku nejsou moc tvrdý. Podrážka taky poměrně měká. Nicméně za ty peníze to jde, za těch 13 stovek nemůžeš čekat zázraky. Lepší nez kecky.
Tommy XJ
-

Images: 9

Příspěvekod Chose » 15.03.2009-22:20

Minulý týden jsem se na ně díval u Louise stojí 40euro. nejsou ale nepromokavé! Koupil jsem radeji za 60eček Probiker Louis 70.s klima membránou a nepromokavé.Podívej se na http://www.louis.de
Chose

Images: 3

Příspěvekod Tommy XJ » 15.03.2009-23:01

Možné sis koupil nepromokavé boty, ale musím tě asi zklamat- i ty tvé za nějaký čas promoknout. nepromokavost se rozumí schopnost materiálu odolávat vody z venčí. Udává se jako výška vodního sloupce, při níž tkanina propustí první kapky vody. Pro názornost uvádím tabulku

výška vodního sloupce spolehlivě ochrání průniku vody při:
5 m sezení v mokré trávě, na mokré lavičce
12 m klečení na kolenou v mokré trávě nebo sněhu
15 m tlaku popruhů těžkého batohu
30 m pádu suchého lyžaře v plné rychlosti do mokrého sněhu

Jak jsi uvedl, tak cena tvách bot je cca 1800Kč. Proto nepředpokládám, že by jsi měl boty opatřené jednou z nejlepších membrán- Gore-tex (výška vodního sloupce cca 50m). Pakliže uvážím, že na motorce působí rychlost jako nepříznivý vliv, budeš muset po chvíli použít návleky na boty jako já. I ta kůže na těch mých botech má povrchovou úpravu, ale voda se dovnitř dostane celkem rychle- osobně vyzkoušeno.
Tommy XJ
-

Images: 9

Příspěvekod Chose » 15.03.2009-23:19

Já ti chtel jen ukázat ten rozdíl v cenách,když to koupíš u překupníků nebo osobně.
Konkrétně u těchto bot mají slevu,navíc ty co jsem koupil jsou lonskej výroční model původně za 100eur.
Dalši a dost podstatná věc je jak se o boty staráš pokud na celokožený boty koupíš pořádnou impregnaci tak ti nepromoknou ani za 10let,mám to s vlastní skušenosti (Tatry).
Chose

Images: 3

Příspěvekod Anonymous » 16.03.2009-09:19

Ja mam tydle botajdy taky...sice nic moc, ale za 1800,- co jsem je koupil, tak docela jdou...Voda se teda do nich dostane hodne rychle to je pravda! Nejlepsi je koupit krem s impregnaci a mas pokoj, nebo navleky z lidla :wink:
Anonymous

Příspěvekod Anonymous » 16.03.2009-11:08

Pokud nemáš gumáky, tak po čase teče do každejch, i když se o ně staráš. Ono i do těch holínek začne zatejkat, když nevydržej kalhoty :lol: No, od čeho jsou nepromoky. Vždy jde o kompromis mezi cenou a kvalitou a na co je používáš. Dneska koukám na boty v rozmezí 2500-4000 kč. S levnějšíma jsem neměl štěstí. Buď brzo protekli, nebo se v nich potila noha, krátká výdrž, špatná ochrana a jiné otravné drobnosti. Já teď používám boty FALCO. Po Praze Axis a na delší cesty Sirius 315.
Anonymous

Předchozí

Zpět na Boty