Jedna věcná a organizační poznámka:
K fotkám do popisu ani komentáře nelze zadat GPS body. Proto je potřeba souřadnice napsat na fotografii.
Druhá poznámka se týká cestování samotného. Už jsem zaznamenal některé dotazy na různé zajímavosti a tak se podělím o nejzajímavější postřehy. Jsou to postřehy, které jsme zaznamenali s Janošem a nelze je zobecňovat na všechny cesty.
1. kempy v Rakousku jsou o 1/3 lacinější, než srovatelné v Itálii. Cena v Rakousku okolo 20 EURO, Itálie 30 EURO. Úplná slast je trefit pěkný statek -
http://www.lindlerhof.at/page/index.php?open=preise - veškerý servis, jako kemp a cena byla 13 EURO!!! - slíbil jsem slečně v recepci, že se o jejich kempu zmíním u nás doma.
2. v kempech je elektřina v ceně. Jsou rozmístěné rozvodné krabice se zásuvkama do 32A, do kterých pasují zase zásuvky 230V - 32A. Zásuvky v nabíječkách jsou do 16A a tak máte smůlu. Já použil Patmatí postup, uříznul jsem svou koncovku od nabíječky, omotal jsem dva stanové kolíky izolačkou a byla přechodka udělána. Nedoporučuji kolegům bez elektrotechnické "šikovnosti".
3. benzín v Itálii trochu dražší, než u nás, v Rakousku dokonce někde lacinější, jak u nás. Je tam mnoho automatů - na bankovky 5, 10 a 20 EURO. Kartu VISA s docela slušným zůstatkem to nechtělo.
Zasuneš bankovku, zmáčkneš číslo stojanu a pak jdeš a tankuješ, dokud to teče.
4. nikde se nám nic neztratilo. V Benátkách jsme zaplatili parkoviště a kolík nám řekl, ať všechno nahážeme na motyky, že se nic neztratí. Měl pravdu a tak jsme celé Benátky prošli v kraťasech. Dokonce všechna auta na patře parkoviště byla odemčena a měla klíče v zapalování, aby s nimi podle potřeby mohl maník popojíždět.
5. jídlo v Rakousku a v Itálii skoro na stejné ceně, jako u nás. Je tam hromada Lídlů a podobných krámů. Pivo se dá koupit v plechu od 0,40 EURO. Kdo by se tahal s českým.
Najel jsem 2670 km, jediná dálnice Slaný - Brno, pak jen mimo.
Při vážení jsem měl s polovinou v nádrži 420 kg, Janoš 520 kg a jestli jsem se někde nespletl, tak spotřebu jsem vypočítal na 4,88 l/100km.
A k tomu jsem dolil 0,4 litru oleje.