membrána karbece xj 750

membrána karbece xj 750

Příspěvekod Anonymous » 19.02.2009-20:25

Zdravíčko.Při zimní velké údržbě jsem zjistil narušenou membránu jednoho karburátoru :cry: . Neměl by někdo z vás nějakou použitelnou doma či poradit, kde koupit. Membrána má průměr 68 mm, pístek pod ní průměr 28 mm a délku 52.3 mm. Karburátor dle značky vyráběl asi Mikuni. Díky moc za info.
Anonymous

Re: membrána karbece xj 750

Příspěvekod Anonymous » 19.02.2009-21:34

felcar píše:Zdravíčko.Při zimní velké údržbě jsem zjistil narušenou membránu jednoho karburátoru :cry: . Neměl by někdo z vás nějakou použitelnou doma či poradit, kde koupit. Membrána má průměr 68 mm, pístek pod ní průměr 28 mm a délku 52.3 mm. Karburátor dle značky vyráběl asi Mikuni. Díky moc za info.

Hledej na ebay, novy nejsou zrovna levna zalezitost, ale vymenil bych asi rovnou vsechny, nepises jakyho charakteru je poskozeni. Opravit se daj gumou z kondomu a lepidlem na duse, samozrejme poradne odmastit :-DD ne moc lepidla a akorat zaplata aby se nezmenila pruznost po lepeni
Anonymous

Příspěvekod Anonymous » 20.02.2009-18:16

Díkes Jindro. Poškození se sestává z drobné dírky asi 1 cm od okraje membrány, takže si myslím,že to půjde opravit. To s tím kondomem je super nápad - mě včera napadly akorát chirurgický rukavice,ale ty jsou tlustší ( a navíc jsem si nebyl jistej jestli by to nemělo vliv na pružnost membrány a tím i funkčnost). Tak jsem dneska zakoupil po asi 15 letech výše zmíněné gumičky a o víkendu to zkusím.
P.S. Co myslíš je lepší to podlepit z obou stran (co pružnost?) nebo jen z jedné(a to asi směrem od šoupátka)?
Anonymous

Příspěvekod Rix » 20.02.2009-19:01

a taky si přibal pod sedačku nějaký prášky na uklidnění,až tě to pak někde nechá a budeš mít nervy v hajzlu budou se ti hodit.
Rix
XJ štamgast

Images: 29
Kraj: Maďarsko
Typ XJ: Hayabusa turbo
Rok výroby XJ: 2009

Příspěvekod Anonymous » 20.02.2009-20:31

asi to bude stacit z jedny strany(jak pises-ze strany soupete), lepidlo urcite vyzkousej na odolnost proti benzinu! casem ale bude lepsi sehnat kazdopadne lepsi soupe s membranou. maximalne se to muze odchlipnout a bude se to chovat jako predtim a nezbyde nez koupit novy.

Rix: zalezi na preciznosti opravy, ale zrovna tohle ho nikde nenecha a pocitam ze s tim jezdil a akorat se to chovalo jak rozstalovany podtlaky.
Anonymous

Příspěvekod Anonymous » 20.02.2009-21:06

Jindra píše:lepidlo urcite vyzkousej na odolnost proti benzinu!

Dej tam použitou, přilepí se sama.
Anonymous

Příspěvekod Anonymous » 20.02.2009-21:29

bolek_xj píše:
Jindra píše:lepidlo urcite vyzkousej na odolnost proti benzinu!

Dej tam použitou, přilepí se sama.

Bolek_xj: :lol: :smt082 tak o tomhle "lepidlu" teda nevim, jestli je benzinu odolny :-D
Anonymous

Příspěvekod Rix » 21.02.2009-15:55

Hele kluci a nevíte o nějakým lepidle kterým bych mohl přilepit kus běhounu z gumy z trabanta na starou gumu z FJR???? 8) 8) bude to sice trochu hopsat ale já to vydržím.
Rix
XJ štamgast

Images: 29
Kraj: Maďarsko
Typ XJ: Hayabusa turbo
Rok výroby XJ: 2009

Příspěvekod Anonymous » 21.02.2009-16:43

tady začíná chybět chat...
Anonymous

Příspěvekod Anonymous » 21.02.2009-18:48

Begy: :lol: jj koukam :-D ...asi sem nemel nic psat a odkazat rovnou na znackovy servis :roll: ...podobny to myslim bylo kdyz jsem tu nahodil "aparaturu" s U-trubici naplnenou obarvenou vodou na synchronizaci karburace, hold koncentrace hobbybastleru je tady nizsi :cry:
Anonymous

Příspěvekod David Houda » 21.02.2009-19:21

Raději neradit, nebo tě to tu :briks1
David Houda
častý přispěvatel

Images: 10
Kraj: Středočeský
Typ XJ: XJ 600 N
Rok výroby XJ: 1997

Příspěvekod Racek » 21.02.2009-20:26

Rix píše:Hele kluci a nevíte o nějakým lepidle kterým bych mohl přilepit kus běhounu z gumy z trabanta na starou gumu z FJR???? 8) 8) bude to sice trochu hopsat ale já to vydržím.

Já jakožto druhým koníčkem letecký modelář tu mám spoustu lepidel, tak se stav až pojedeš okolo a něco vyberem...jen tu gumu s trabanta si musíš přivézt svou , já jí nemam :D :D :D
Sakra je tu nějak mrtvo , to sou všichni na tom srazu?? Už mi ty bílý sračky lezou krkem , mam z toho už depku... du si vytáhnout ňákou flašu :smt030 , mamina s dětma je u rodičů a já se nudim :P
Racek
častý přispěvatel

Images: 1

Příspěvekod zbynek » 21.02.2009-21:06

Jsme sice na srazu, ale jsme online a nestačíme se divit, co se tady děje :-)

Jindro, jseš šikovnej, máš invenci, ale tady nejsi na jawamanii :-) Taky jsem si musel do klávesnice implantovat přepínač mánie <> xj-forum a pečlivě rozmýšlet kde jsem a kdo mne bude číst ;-) Holt většina XJ-motorkářů zajede do servisu a neřeší...
Too Old to Rock And Roll, Too Young to Die
zbynek
častý přispěvatel

Images: 26
Kraj: Praha
Typ XJ: 900F
Rok výroby XJ: 1990

Příspěvekod Anonymous » 21.02.2009-21:26

J&Z&R: kurna takovej prepinac bych ocenil, nemas nejekej navod jak to udelat? :-D

Racek: no povidej mi, vcera sem odmetal asi 12cm celkem :-D ...nejak se mi vybavila Ladovska zima jak sem likvidoval snehu kupy na dvou vjezdech a asi 55m chodniku
Anonymous

Příspěvekod Racek » 21.02.2009-21:37

Jindra: Ja už chodim jako magor koukat na mašinu do garáže , vemu hadr , přejedu nádrž , i když už je z včerejšiho dne taky přejetá , sednu si na ni a čumim do blba, pak slezu a čumim zase na motorku ... asi už mi šibe nebo co :lol: :smt026
Racek
častý přispěvatel

Images: 1

Příspěvekod Anonymous » 21.02.2009-22:08

Racek: nejsi jedinej kdo uz chodi kolem jak tygr v kleci :-D ja akorat chodim stale kolem slozenyho motoru, garaz je stale plna auta co opravuje bratr a nemam kde ho fouknout na cerno, nova garaz je zmrzla a jeste bez elektriky :cry: uz aby byl v ramu a vrcel :roll:
Anonymous

Příspěvekod DOS » 21.02.2009-22:16

Jindro, žádný přepínač neinstaluj, ty tvoje příspěvky mě přišly podmětný a zajímavý. Je přece na každým jestli se do toho pustí nebo ne a využije schválený postup "dej to do servisu" :roll: Rozhodně mi nepřišly jako - vraž tam dubový špalík (místo brzdové destičky)
DOS
občasný přispěvatel

Images: 13
Kraj: Královehradecký
Typ XJ: XJ 550 XL700V
Rok výroby XJ: 1981

Zpět na Palivová soustava