yamha xj 550

yamha xj 550

Příspěvekod Anonymous » 29.11.2008-20:11

Čauky,všechny vás zdravím.Chtěl bych si jako začínající pořídit výše popsanou motorku.A tímto bych vás chtěl oslovit jakožto odborníky,na co si dávat pozor a jestli je pro mě jako začátečníka vhodná.Naposledy jsem v 17 lítal na Jawě 25O :lol:
Mám možnost koupit XJ 550 z roku 81,vše originál,dovoz Německo.
Anonymous

Re: yamha xj 550

Příspěvekod Hynek » 30.11.2008-01:12

Romo píše:Čauky,všechny vás zdravím.Chtěl bych si jako začínající pořídit výše popsanou motorku.A tímto bych vás chtěl oslovit jakožto odborníky,na co si dávat pozor a jestli je pro mě jako začátečníka vhodná.Naposledy jsem v 17 lítal na Jawě 25O :lol:
Mám možnost koupit XJ 550 z roku 81,vše originál,dovoz Německo.

Vítám tě do našich řad. Je sice hezký že jsi v 17. lítal na 250de ale kolik ti je teď??????Doplň si profil.
Hynek
občasný přispěvatel

Images: 6

Příspěvekod Anonymous » 30.11.2008-07:28

Zde je foto,profil jsem si doplnil.
album_showpage.php?pic_id=3832
Anonymous

Příspěvekod Radimathor » 30.11.2008-10:10

Ta motorka se už nějakej čásek fláká na seznamu v inzerci. Lak není původní, ale vypadá dobře.
Radimathor
XJ štamgast

Images: 8
Kraj: Praha
Typ XJ: ZRX1200S
Rok výroby XJ: 2002

Příspěvekod Rix » 30.11.2008-11:06

Je to skoro třicet let starý,to bych si do baráku nevzal.Přemejšlej
Rix
XJ štamgast

Images: 29
Kraj: Maďarsko
Typ XJ: Hayabusa turbo
Rok výroby XJ: 2009

yamha xj 550

Příspěvekod Janoš-XJ » 30.11.2008-11:21

Ahoj kámo! Ted bych si troufl tvrdit že Rix má pravdu,je to přeci jenom starší r.v.a pokud k tomu stroji necítíš nějakej vztah(třeba že se ti líbí nebo něco pod.)tak bych se poohlédl za něčím novějším! Dnes najdeš na inz. moc pěkných moto a za dobré ceny.Cena šla rapidně dolu,takže v tom problém nevidím.Ale vždy záleží jen na tobě!!Chtěl si slyšet náš názor tak ti ho píšu.Každopádně ti držím palce v tom dobrém výběru! :idea:
Zdraví Honza. :D
I muži mají své dny
Janoš-XJ
občasný přispěvatel

Images: 25
Kraj: Jihomoravský
Typ XJ: XL 1000 Varadero
Rok výroby XJ: 2005

Příspěvekod Anonymous » 30.11.2008-11:54

Tuhle motorku jsem videl na mobile.de, nevim za kolik ji prodavaji tady, ale pokud je to pres 20tis tak to nema cenu asi, pokud se ti libi starsi motorky, doporucoval bych silnejsi XJ650, nebo kapotovany XJ750F/XJ900F dovezeny z Nemecka, vsechny jmenovany maj kardan, pruzny motory. XJ550 je takovej chudej pribuznej tehdejsi rady XJ, co jsem na ni jel tak me moc neomamila. Treba tadyta je dost pekna http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/showD ... geNumber=1

Nakup starsi motorky je kazdopadne potreba zvazit, kolik clovek najede, co do toho chce investovat, kde to chce koupit a co si na tom bude umet pripadne sam opravit. Podle me je mnohdy daleko lepsi koupit 25let starou motorku-drzak jako je XJ ze zapadu nez o 15 let novejsi motorku co jezdila cely zivot u nas. Ale i v cechach se to uz lepsi. Kamarad ma FJ1100, celkem zanovni, a za rok na nem ma 25tis km, jediny co resil byly loziska v zadnim kole, rozbity vicko nadrze a dva propaleny dvojity svody(ne koroze). Na druhy strane jsou lidi co koupi starou "vránu" a nevyjedou co je rok dlouhej protoze jen spravujou, dilem proto ze motorku poradne neprohlidli pri koupi, dilem ze to byl zajic v pytli a dilem shoda vsemoznych nahod.
Anonymous

Příspěvekod Anonymous » 30.11.2008-11:57

Jenže to je to co mě právě bere.Kdybych měl více naspoříno,šel bych do Hondy CB 750 taky tak z roku 79-81.
Každopádně jsem se na ní byl před chvilkou projet a jeví se slušně.
Názor lajka-nejeví známky pádu,po startu nekouří,brzdí,má zánovní pneu,jen ten lak na nádrží je trochu popraskaný.
Nechci ji na žádné závodění ale na příležitostné poježdění v horkém nedělním opoledni.
A taky na údržbu a průběžnou renovaci.
Klučina co jí prodává,ji dovezl v tomto stavu z Německa.Cena s čekými doklady A po STK JE 21.000,-.
Zjistil jsem,že se zabývá renovací veteránu.
Příklad jeho práce.
http://z650b1.wz.cz/
Anonymous

yamha xj 550

Příspěvekod Janoš-XJ » 30.11.2008-12:52

To jsem zase já. Píšeš o dotaz na motorku co a jak máš udělat,ale přitom víš už dopředu jaký máš záměr(renovace oprava a pod.)Máš málo financí,jenže taková renovace tě možná vyjde více jak si myslíš.tím tě nechci zrazovat od tvého záměru to vžádném případě. I mě se líbí veteráni kteří jsou v cajku.Pakliže víš do čeho deš tak neváhej a nedotazuj se . Držím palec!!
Honza.
I muži mají své dny
Janoš-XJ
občasný přispěvatel

Images: 25
Kraj: Jihomoravský
Typ XJ: XL 1000 Varadero
Rok výroby XJ: 2005

Příspěvekod Anonymous » 30.11.2008-12:58

Co a jak s ní udělat bych věděl,jednalo se mi o názor lidí,kteří mají s XJ zkušenosti.Co se týče jízdních vlastností versus začátečník.
No nic du do toho,je fakt že na mobile .de jsou XJ za 600E ale není možnost se projet,vidět a investice do cesty+ postavení na papíry STK je asi rozhodující.Každopádně díky za rady.
Anonymous

Příspěvekod Anonymous » 30.11.2008-20:44

No, dovoz neni tak narocnej, je to 3500 do papiru a penize do privezeni, ja jel pro svoji 400km, coz je celkem nic, kdyz po cechach za motorkou klidne 200km jet clovek muze, sjel jsem si, vsechno bylo ok a uz se vezla ke me, nemci jsou seriozni zpravidla a nelzou o stavu motorky. osobne mi prijde 550 vuci zbytku rady XJ jak chudej pribuznej, plastova palubka maly svetylko, uzoucka kyvka v pouzdrech, malej objem nadrze. jestli se ti ale libi a je skutecne vsechno vymeneny tak nakonec proc ne, motorka to je hodna, pro zacatecnika urcite
Anonymous

Zpět na Jen tak