Blíží se začátek nejen regulérní motorkářské sezony, ale samozřejmě i tohoto seriálu. Letos došlo k několika změnám a dá se říci že opět pořadatelé zabrali a seriál bude zase o něco kvalitnější. Především do CEC vstoupila Yamaha jako generální partner (už jsem se jim v duchu omluvil za můj názor, že ze všech dovozců jsou největší lemplové ti z Yamahy ) Dále se zvýšil počet závodů na šest a jezdí se i v zahraničí - Maďarsko Hungaroring. První závod se jede 28.5.08 v Mostě a o zájmu o tuto akci hovoří beznadějně zaplněné startovní pole - nejen na tento závod, ale i celý seriál. Jediným "kazem" na letošní sezoně je oprava povrchů jak Brně, tak Mostě - všechno se muselo posunout a víc "namačkat" - proto se taky jezdí i v prostředku týdne, což je časově velmi náročné.
Na závěr pár informací z nejlepšího (ač né nejrychlejšího ) teamu Limousine Prague. Vím, že zarmoutím tisíce fanoušků - a hlavně fanynek - ale v týmu skončili oba mechanici. Kolega z rodiných důvodů a já z časových. Letos chci víc jezdit, než se hrabat v mašinách . Dále chlapci postoupili do náročnější soutěže - GEC. Což je obdoba našich CEC, ale v německém vydání. Úroveň je ovšem někde úplně jinde. Časy, které stačí v české verzi na přední příčky jsou v německém seriálu dostačující na horší střed. Tak doufám, že se kluci v takové konkurenci neztratí - letos to ale bude asi o sbírání zkušeností. Pro úplnost - první závod tohoto seriálu na našem území se jede 1.6.08.
Každému můžu doporučit návštěvu těchto závodů. Takovou atmosféru a nadšení ve více profesionálních závodech těžko najdete.
http://www.cec.cz/